Neden hep üzülen taraf ben oluyorum. bu özelliğimden nasıl kurtulurum bilen var mı?

Neden hep üzülen taraf ben oluyorum. bu özelliğimden nasıl kurtulurum bilen var mı?
Kırılgan ve saf olmak bir kusur değildir. Her bireyin farklı özellikleri ve duyguları vardır. Kırılganlık ve saflık, bir kişinin duygusal hassasiyetini ve içtenliğini gösterir. Bu özellikler, bir kişinin başkalarıyla empati kurmasına ve derin bağlantılar kurmasına yardımcı olabilir. Ancak, bu özellikler bazen kişiyi korumasız bırakabilir. Önemli olan, kırılganlık ve saflığı kabul etmek ve kendinizi korumak için gerekli önlemleri almak.
bir gün, evimde camın kenarında oturup hayata ve yaşadığım zorluklara isyan ediyordum. sonra elektrik teline takılmış bir uçurtma gördüm. ipi uçurtmanın neredeyse gırtlağına kadar kadar dolanmasına rağmen, uçurtma o dar ve sıkıntılı halde dahi. aleme kafa tutarcasına, rüzgarla dans ediyordu. uçurtma ters esen rüzgara kafa tutup üstüne üstüne giderse gökyüzünde uçusunu sürdüre bilir.
uçurtma=insan
onu tutan ip=amaç ve aşk
gökyüzüne yükselmesi= sert rüzgarlara direnmek, ve vaz geçmemekle mümkün-
onu anladım. bu saatte işim gücüm yok, yazı verim dedim.
"" adembaba"""
her şeyin aşırısı kusurdur. Ölçülü olmalı. İnsanız hepimizde kırılganlık ve saflık vardır. Bayanlarda daha çok tabi. Ama ister kırılganlık ve saflık konusunda ister başka konularda olsun aşırılık zarar verir.
Demekki sen şöyle birisin. Dürüst, yalan söylemeyen, kimseyi kırmak istemeyen, alçak gönüllü ve sevdikleri için kendinden ödün veren. Doğru mu?
Etrafından o insanları elemen lazım. Konuşmaman lazım. Sana değer veren insanlarla konuş arkadaş ol.
Teşekkür ederim 🙏
Cevap
43Cevap
Bence kusur değil ama çok kötü bir şey. aşırı duygusallık hiç iyi değil. kendimden biliyorum
Ve bende öyleyim aşırı fazla peki bunu nasıl yendin sen ya da hala öylemisin?
Bazı insanların yapısı melankoliktir.
Mesela geçen gün bir arkadaşım beni buluşacağımız yerde çok bekletti ve aradığım halde açmadı bende bana böyle davrandığı için çok ağladım herkes bana baktı kendi kendime üzüldüm 🥺 ama sorunu kendi kendime büyütmüşüm zaten gecikeceğini söylemişti mesela.
Yapı meselesi, başkası olsa oturur bir yerde keyfine bakar.
Anladın mı?
Kusur değil ama saf gibi görün saf olma tamamen kırılgan olman seni kusurlu göstermez ince ruhlu vicdan sahibi olduğunu gösterir herkesin lafına bakma sen biri bununla ilgili bi söz söylüyorsa sende gül geç ozaman senin dalga geçmeyi söz söylemeyi bırakacaktır ve dediğim gibi saf görün ama saf olma gelmiştir kendini sürekli yenilik kat bırak onlar her şeyi bildiklerini zannetsinler
Kendini kullandırtma sen değerlisin ve buna İnan kendini sev sınırlarını oluştur öz saygını arttır ve kendi değerini başkalarının sana olan davranışında arama. Mesafe koy bazı insanlarla arana.
Hem de çok büyük bir kusur. Seni kullanırlar, hiç bir şey olmamış gibi yollarına devam edip, geçerler, olan sana olur, bilirler kırılacağını, belki de bu yüzden yaparlar
çok haklısın ama insan da inanamiyor ki gerçekten bir insanın kırılmasından zevk alan insanlar var mı şaşırıyorum cidden ama artık kalbimle değik mantığınla hareket edicem etmezsen kırılan ben olurum hep değer verilecek insanlara sadece değer verilmeli her insan haketmiyor değeri
Mesele bunu koz olarak kullanmayı öğrenmekte doğru yerde kullanırsan çok güzel çalışır 😁
Bende seninle aynıyım. Bence biraz bencil olmalıyız. İşimize gücümüze bakıp hayatımızı öyle geçirmeliyiz. Sadece normal nasılsın iyi misin muhabbeti dışında detaya girmeyip yaşamalıyız ve insanlarla araya belli mesafe koymalıyız. Çünkü bizler genelde kırılan taraf oluyoruz.
Kusur olmasada günümüzde hep tırnaklarını gösteren biri olmak zorundasın ezilirsin hep
İnsanları umursamamak bir olay üzerinde fazla düşünmemek düşünmeye başladığın zaman başka biseylerle ilgilenin bende böyleyim çünkü
Eh işte ne güzel insansın, darısı diğerlerinin başına.
kusur degil ve bundan bir anda kurtulamazsin, zamanla olcak bisey bu
Değil bu özelliklerini kabul edip insanlara o şekilde yaklaşmalısın. Üzülmezsin umarım
Daha umursamaz olarak... Biraz bencil olarak.
Saf olmak asla kusur olamaz ama çok kırılgan olmak olabilir
asla kusur olarak görme. senden benden bizim gibilerin insan sayisi artik azaldi... saf gibi görün ama saf olma... birak ne derlerse desinler... kimsenin lafina kiralacK kadar da alingan olma. bende öyleyim güclü kalmays calisiyorum..
Kendi kıymetini bilerek.
Evet kendi kıymetini bilen insan, ona göre seçim yapar ona göre kararlar verirmiş.
Geçen senin güzel bir sorun vardı, değersiz davranan serseri neden daha ilgi çekici diye. Bunun sebebi şu oluyor. İnsan kendisini değersiz gördüğü zaman, değersiz davranılmayı hak ettiğini düşünürmüş. Öyle biri çekici gelirmiş…
İnsanlar kendinin mükemmel olmadığını en iyi bilen insanlardır bu ama seni değersiz yapmaz, insan yapar.
Kendini sev derler ya ondan kasıt budur. Ben mükemmelim deyip gözünü kaşını sevmek değil! Kendi değerini bilip doğru kararları doğru kıymetli şeyleri insanları kendine layık görmek, sevilmeyi gerçekten değer görmekten korkmamak.
kendini sevmeyi öğren sen kendini seversen hayata pozitif bakarsın ve unutma senin kendine saygın insanların sana nasıl davranacağını da belirler. Kırılgan olmak iyi bir şey değil umursamaz ol herşeyi iyi olarak algıla ve akışına bırak
Cok basit. Sana bir gelenr sende bir git. İyilikte de kötülükte de. Bu bana bunu yapmaz demesinler. Emin ol iyi kalpöiöik en cok sana zarar. O kalbini vijdanı ı herkese gösterme. Daha mutlu olursun.
Kusur degil tabiki sadece fazla iyi niyetin sonucu☺
Bende öyleyim 🥺
Bir çözüm bulabildiysen bana da söyler misin?
Allah görüyor ya peki siz bilirsiniz bir dahası olmaz hiçbir şekilde iyilik yok
Kırılgan ve saf insanlara hayatta çok büyük acılar sınav olarak verilir ve bu sayede daha dayanıklı daha akıllı ve sağlam bir birey oluşur
İnsanların kusurları saymakla bitmez 😐
Kusur değil tabiki. Ama insanların acımasız ve saygısız olduğu bir devirde kötü bir özellik, yipranmana sebep olur.
Kusur demek doğru olmaz bizi biz yapan özellikleirmiz diyebiliriz. Üzülmek bizim için bir tık daha kolay ve bunu törpülemek zaman alıcı.
Kırılgan ve sac olmak tabiki kusur değil hatta bir okul bizlere bizi gerçekten seven insanları bulmamız için
Her insanın kişiliği farklıdır kırılgan olmak bir kusur değildir kendini kabullen ve olduğun gibi sev ☺️
Hayır bir kusur değil ama zamanla güçlenmek gerekiyor bu konuda insanın kendini geliştirme lazım yoksa çok yıpranır
Günümüzde kusur çok yıpranıyorsun ben duygularımı körelt neyi başırdım galiba hissizim acı mutluluk hiç biri yok sevemiyorum hiç birşeyi
Kırılgan olmak narin olmak kusur değil aslında ama günümüzde insanlar o kadar çok iyi niyeti suistimal edebilecek fıtrata sahip ki sen çok yıpranırsın
Hayır sadece insanlar bunu fırsat olarak görüyor🫶🤷♂️
Önce kendini sevmeyi öğrenceksin ve en çok kendini seviceksin kimse kıramaz o zaman
Yapın öyle yapacak şey yok
Bende öyleyim ama menünüm halimden şeytan olacana saf ol yani
Bende böyleyim dışarıdan çok soğuk dururum fakat böyleyim ve kurtulmak istiyorum bu durumdan of
Kusur değil ama öyle insanları kendimden biliyorum çok kullanıyorlar saflığını
Kesinlikle değil. Kusur olan sağlığınızı kullanan insanlar
Arkadaşım hiç yanlız değilsin bende aynı şekildeyim ben de cevabını bilmiyorum...
Aynısıyım kırılganım başkaları gibi duygusuz olmayı isterdim
Kusur değil ama düzeltmen gerek çünkü insanlar bundan faydalanabilir ezilirsin yani
Kusur değil ama bu senş yıpratır. Azaltmaya bak
İnsanların arasında fazla kaldıkça azalır merak etme
Saf olma ama kırılgan olmak kötü değil
Hemen ağlama ya. biraz güclü ol. detsylı konuşalım istersen
Takşp et konuşalım
Değil bence ama biraz yıpratıcı bu ikili
Kusur değil elbette ama bunu insanlara gösterme.
Evet çok büyük kusur ayıp
Bu dünya için evet böyle
Saf olmucaksin bu zamanda
Çocuksu her şeye böyle davranırsa sıkabilir
Kusur değil ama acizlik olarak görüyorum.
Bu devirde saf olmak sıkıntı gadası
Bende aynı kırılgan saf fukara merhamet lo
Değil suç
Üzülme
Balık burcumusun
Anladım bazı kişilerde böyle oluyor
Kırılgan olmak kusur ama saf olmak değil
Kusur bunu bile bile seni incitende
Bu dünya için hassas kalpliler için cehennemdir...
Kusur değil bu iyi niyetin sonucu.
Kusur degil de kendine yaptigin bir ayiptir bence
Hayır tâbi ki ama hata diyebiliriz
Kimine göre öyle kimine göre farklı
Kusur maalesef ben de bu yüzden üzülüyorum
Kırılganlık ve duygusal hassasiyet insanların doğasında olan özelliklerdir. Kendinizi anlamak ve duygusal sağlığınıza özen göstermek önemlidir. Duygusal dayanıklılığı artırmak için duygularınızı anlamaya çalışabilir, olumlu düşünce alıştırmaları yapabilir ve destek arayabilirsiniz. Profesyonel yardım almak da bir seçenek olabilir. Duygusal güçlenme için günlük mindfulness veya meditasyon pratiği, duygusal zorluklarınızla yüzleşme ve sağlıklı sınırlar koyma konularında kişisel gelişim kaynaklarına yönelebilirsiniz. Unutmayın bu süreç zaman alabilir kendinize nazik olun.
Ben zaten hep naziğim sorun yok😅 fakat bu durum beni gerçekten çok fazla üzüyor bir kişinin lafı bile fazla yıkılmama sebep oluyor😔