İnsan bazen kendi ile kalmak istiyor bütün gürültü patırtı arasında.

İnsan bazen kendi ile kalmak istiyor bütün gürültü patırtı arasında.

benim sorumda kullandığım görseldi duygulandım :( :D Evet oluyor oluyor maalesef.. yani bazen canım hiç bir şey yapmak dahi istemiyor ya da boş ver diyorum her şeyi bırak ama işte.. hala nefes alıyoruz almak zorundayız bazen keşke zorunda olmasaydım dediğim de oluyor.. sabrediyorum
İnsanın belki de en özel ihtiyacıdır,
Kendiyle baş başa kalmak,
Bu bazen bir kaç saat olur,
Bazen bir kaç gün...
Kimseyle derdin yoktur,
Ama zihnin doludur, yorgundur,
Hani bir kaç gün yalnız kalsan her şey düzelecek gibi gelir, ki öyle de aslında, insanın zihni, ruhu dinlenir, insan kendini tanır.
Bu gibi durumlar da ben köy evimize giderim, mis gibi doğa, güzel temiz hava, sessizlik, kitap...
İyi gelir bana, tazelenirim.
Aklındaki düşüncelerden bile kaçmak ister insan, düşünmekten dahi yorulur kendi sesinden... Iyi gelen bir şey var çayını yudumlayıp yağmuru dinlemek tamda bu durumun ilacı
Kendi dünyamdayım uzun zamandır.
Arayan soran oluyor “ neden aramıyorsun “ vs diye. “ Kendi dünyamdayım kimseyi arayamıyorum” diyorum. Çekildim kabuğuma ama yine de sevdiğim dostlarım ile etkinlikler, geziler olursa katılıyorum sene de bir kaç defa. Onun dışında tek başıma yaşıyorum yapmak istediklerimi.
Cevap
32Cevap
İnsan çok fazla kırılınca ve çevresinde onu anlamayan insanlar olduğunu farkedince kendi içine kapanır ve herşeyden herkesten kaçar. Yalnızlık huzur veriyormuş gibi hisseder
Uzun zamandır istiyorum bunu. O yüzden yurtdışında yaşamak istiyorum zaten. Kalabalıklar içinde yalnız olmak istiyorum. Seviyorum yalnızlığı ama kalamiyorum bir türlü.
Zaman zaman özellikle her şey üzerime geldiginde yalnız kalmak iyi geliyor. Kendi kendine kalmak mutlu hissediyorum. Kendince kalmak , yenilenmek için gerekli oluyor.
Elbette oldu. Özellikle bu sıralar da çok oluyor. Sıkışmış gibi hissediyorum kendimi. Geçecek biliyorum ama o geçme süresi beni biraz zorluyor.
İnsan bazen kendini bulmak için mağarasına çekilmeye ihtiyaç duyar. Normaldir, bilgeleşmek için kendi kendimize baş başa kalırız
Bir ara olmuştu ama şimdi olmuyor, çünkü bu yıl iyi şeyler benimle beraber olacak buna inanıyorum
Evet, oldu.
Böyle durumlarda uzaklaşıyorum. Ne istersem onu yapıyorum. Buna 10 gündür işe gitmemem dahil mesela 😁
Günde 5 kere falan geliyor ihtiyacımı gideriyorum da mutluyum yani.
fiziksel olarak zaten uzağım. bu bana çok iyi geliyor. arada bir gürültü patırtıya katılıyorum
Evet sıkça oluyor ve bazen kendi iç sesimi bile duymak istemiyorum
Sık sık oluyor ama yalnızda kalmak çok ağır gelir bana yapamam
Çok sık hissettiğim bir duygu durumu.
Sanırım tahammül sınırlarımızla ilgili.
Bende bu duygu uzun zamandır hakim zaten yani insanlarla yakınlık duygumu kaybetmiş gibiyim.
Oluyor tabii. Ben onu arınma, yenilenme, tüy dökme diye isimlendiriyorum. 😄
Gel gitlerim çoktur benim oda sınavım olur genelde..
Benim sürekli böyle maalesef zaten kimsenin kimseye tahammülü kalmadı
insanın sırtındaki dert küfesi değilki bırakıp uzaklaşasın. Yüzleşip halletmek her zman daha kolaydır. İnsan kendinden kaçamaz...
Evet bu aralar böyle bir düşüncem var..
Evet dönemlerde sıkça oldu
Evet bu aralar oluyor…
Evet oluyor ve sevgilim de dahil kimse anlayış göstermiyor çok üzücü bir durum
Yakın geçmişte bu hissi dibine kadar yaşadım.
Evet şu an tamda öyleyim herkesten herşeyden uzağım
Evet oldu. Hep oluyor.
Genel olarak öyleyim
Çok fazla oldu
Aylardır bu isteği baskılıyorum.
İstediğim günler çok oldu
Zaman zaman bir uğruyor tabiii
Dinliyorum bazen kendimi severim yanlızlıgı mı
Bir süredir evet
Oluyor, oldu ve olmaya devam edecek.
şu an oldugum gibiyani
Keşke becerebilsek gitmeyi …