AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Üzgünüm fakat insanlık var olduğu müddetçe acı var olacak. Hep vardı, var olmaya da devam edecek. Dünyada fakirliğin ve savaşın var olduğu birçok ülke var. Üzülmek için sadece müslüman olmaları gerekmiyor ama bu duyarlar nedense özellikle 1000 yılı aşkın süredir devam eden hristiyan-yahudi-müslüman semavi din savaşının odak noktası olan kudüs'ün yerel halkı için kasılıyor nedense.
Ben haksızlığa uğrayan her insan için üzülüyorum ve elimden bir şey geliyorsa yapmaya çalışmaya çabalıyorum fakat bu kimsenin hayatına devam etmemesini , hayatını yaşamamasını gerektirmez. Çünkü üsteki alıntının gerçek sahibi de eminim ki dünyadaki her şey için hayatından tümüyle vaz geçmiş değil.
Noel'e gerirsek noelle yılbaşı farklı.
Yılbaşı kutlamıyorum genelde ama yılbaşının kutlanması seküler bir durumdur. Herkes sadece hayatlarının küçük bir periyodu olan yeni zaman diliminin başlangıcını süslendirmeye ve kaliteli vakit geçirmeye çalışıyor. Noel ağacı isanın çarmıha gerilmesini simgelemesi için ortaya çıksa da dünyada estetik ve güzel gözüktüğü için amacı dışında yeni bir kürtüre dönüstü ve yayıldı. İnsanların kendi hayatlarını renklendirme çabalarında bir sorun görmüyorum. Alıntının asıl sahibi kişiler gibi insanların tek derdi onursuzca mağdurları aracı olarak kullanıp kendi ideal benlik ve toplum anlayışlarını topluma dikte etmek. Fakat o insanların anlamadığı tek bir şey var. Biz insanoğlu özgür ruhlu canlılarız ve çeşitliliğimiz bizi zenginleştiren. Herkes istediğini benimsemekte özgür.
Dünya tarihinde her saat 6 çocuk öldürüldüğünü okudun mu hiç?
https://youtu.be/JNy4hNW1vNY?si=g2CrgD88psnfGMA3
Sadece 6 değil. Sadece açlıktan 10 saniyede 1 çocuk ölüyor ve günde 15000 bebek ölüyor doğumda.
Demek istediğim işte tam olarak buydu.
Brazilyada, meksika-abd sınırında, afrika'da , açık denizlerde, kuzey kore gibi diktatörlük ve hegomanya üzerine kurulu ülkelerde, doğu türkistanda, suriye ve afganistan gibi ülkelerde ve benim bilmediğim dünyanın birçok noktasında çocuklar , mülteciler, masum insanlar özgürlüğünden ve yaşamından oluyor.
Yani acı sadece gazzeyle sınırlı değil.
Gazze için üzülüyorum ve elimden geldiğince çabalıyorum ama bu benim hayatımı bir kenara bırakıp bu konuyu hayatımın ana odak noktası haline getirmemi gerektirmiyor.
Eminim ki senin de bihaber olduğun birçok farklı din ve milletten insan acı çekiyor dünyanın farklı noktalarında ama bunlar için hayatını devam ettirmekten vaz geçmedin, değil mi?
Haksızlığa hepimiz dur demeliyiz fakat sizin istediğiniz bundan fazlası, değil mi?
Sizin ideolojik kimliğinize ters, benimsemediğiniz kültür ve aktivitelerin durdurulması, toplumun sizin ideallerinize göre şekillenmesi istediğiniz yegane şey.
Azıcık kendinize saygınız varsa dürüst olursunuz.
Dostum Doğu Türkistan için Yürüyüş yapanda biziz , Afrika'daki çocuklara açlık çekiyorlar diye yemek ve su kuyusu açanda biziz. Gazze'de ki Çocuklara elimizden geldiğince yardım gönderende biziz. Müslüman Müslümanın kardeşidir ve hiç bir müslüman acıyı kıyaslamaz. Gazze olayı neden peki diğer yerlere göre bu kadar gündem olmadı? Cevabı Kur'an veriyor zaten. Ben-i İsrailoğulları lanetlenmiş bir ırktır. İslâm tarihi hakkında bilgin var mı bilmiyorum ama Hz. Muhammedin (sav ) peygamberliğini en çok yayan Yahudler ve Müşrikler oldu Bir adam çıkmış kendini peygamber sanıyor ey ahali sakın inanmayın dediler. İnsanların akıllarında bile yokken bu adam kimmiş ya ne diyor acaba merak edip görmeye geldiler peygamberlik vasıflarını görerek Müslüman oldular. . O yüzden peygamber efendimiz der ki: "Şu muhakkak ki cennete ancak Müslümân nefis girer. Ve muhakkak ki Allah bu İslâm Dîni'ni (dilerse) elbette fâcir (kâfir, münafık , fasık) kişi ile de te'yîd edip kuvvetlendirir. Şu an biz bin dilde Kur'an'ın çevirisini yapmış olsaydık. İsrail'in bu zulmünü bu kadar kısa sürede dünyaya duyuramazdık. İslâm dini lanetlenmiş kavim sayesinde tüm dünyaya yayılıyor şu an. O yüzden Hristiyanlar, bu Fislistinliler nasıl bu kadar dayanabiliyior da hâlâ Allah'a tevekkül ediyorlar diye Kur'an satın alıp Müslüman oluyorlar şu an. Neden Gazze? çünkü semavi dinlerin kutsal yeridir Kudüs. Dünya tarihinde haçlı seferleri bu yüzden yapıldı. O yüzden saydığın Brezilya -Meksika -Afrika Kudüs kadar gündem olamaz. Çünkü Kudüs'ün milattan beri bir tarihi ve manevi değeri var. Gönül ister ki Her yerde açlık çeken insanlara yardım edebilelim ama saydığın yerleri aç bırakan yine Batı'nın kendisi. Afrika, Belçika Fransa yüzünden aç şu an. Meksika, Siyonist ABD hem aç bıraktınız hem yardım etmiyorsunuz demek absürt olur sanki.
Bu arada günlük yaşamında günde vakit namaz olduğu için her gün en az günde 5 defa dünyadaki tüm zulüm gören insanlar için dua ediyorum. En azından elimden bir şey gelmiyor diyerek kutlamalar yapmıyorum çünkü insanlığım ve vicdanım rahat etmez bunu yaparsam
O dediklerini bizim gibi insanlarda elinden geldiğince yapmaya çalışıyor.
Ayrıldığımız nokta müslüman müslümanın kardeşidir düşüncesiyle insan vicdana bağlıdır düşüncesi.
Kudüs meselesi tam tersi dediğim şeylerden de çok gündem oldu. Dünyada milyarı aşkın insan ses çıkardı.
Olayın büyük bir kısmı gazze'de oluyor fakat İstanbul'da kudüs mitingi yapıldı.
Bu olayın büyük gündem olması xaten kudüsteki semavi din savaşının asıl kendisi. Diğer insanlık dramlarından bu sayede daha fazla yardım eli bulabildi ve sesini duyurabildi gazze meselesi.
Bak mesela. Ben de islama inanıyorum senin gibi ama aramızda bir fark var. Sen oradaki insanlara müslüman gözüyle ve ideolojik bakıyorsun. Bense sadece yaşamaya hakkı olan masum insanlar olarak bakıyorum.
Eski ahitin belli kısımlarını okudum ve yahudiliğe karşı negatif düşüncelerim oluştu fakat kayıp sayisı ne kadar filistinlilere göre 14-15 kat daha düşük olsa da yahudi ve hristiyan olan sivil ölümlerine de ses çıkarıyorum filistinli müslümanların başına gelenlere çıkardığım gibi.
Yani benim için dini, milleti, yaşadığı durum, yaşı farketmez. Sadece masum bir insan olması yeterlidir elimden geleni yapmaya çalışmak için.
Hepimizin belirli bir ideolojik yönelimi vardır ve bu bizim adalet terazimizi etkileyebilir fakat yine de elimden geldiğince adil olmaya çalışıyorum bu tür konularda.
Afrika gibi bölgelerde bu tür sorunların başlıca aktörlerinde kesinlikle batı var, fakat sadece batıyla sınırlı olmadığı kesin.
Dünyada birçok imparatorluk, krallık ve emperyal ülke hegomanya, kaynak, güç, ulusal çıkarlar ve din uğruna birçok yeri işgal etti, fethetti ve sömürdü.
Osmanlı da afrikanın bir bölümünü ve ortadoğuyu uzun süre hegomanyası, kontrolü altına aldı.
Bilirsin. İstanbul ve konya merkezli , uzun yüzyıllar yayılmacı politika izleyen bir imparatorluğun da ortadoğu ve afrikanın gelişimi açısından pek bir yararı olduğu söylenemez.
Bu açlık, sefalet ve insanlık dramlarının ortadoğuda, afrikada, batıda ve asyada görülmesin temel sebebi güçlü olanların daha fazlasını istemesi ve hakimiyet duygusu.
Konumuzun özüne dönersek dünyanın birçok noktasında dram yaşanıyor. Ses çıkarmak ve elimizden gelenin en iyisini yapmak insani bir süreç fakat bunu yapmamız hayatımızı yaşamamızın , hayatımıza devam etmenin önünde bir engel değil.
İnsanlar yine üzülmenin yanında mutluluğu da tadabilmeli.
Çünkü sen de ben de biliyoruz. Hayat devam ediyor ve her şeye ses çıkarmak mümkün değil.
İnsanların hayatlarına bir yandan devam etmemesini söylemek bencilce.
Kaldı ki bir yandan mutluluğu arayan bir insana sen eğlenemezsin , duygusuz demek yargısız infazdır.
Yani yapmış olduğun alıntıda, alıntının yazarı günlük hayatında, kendi ideolojik görüşü sebebiyle yapamadığı aktivitelere ve bu tür bir yaşayışa sahip insanlara karşı olan nefretini dram yapbozunun sadece bir parçası olan gazzeli masum insanları kullanarak, bahane ederek göstermiş.
kutlama yapan insanların yardım eli uzatmadıgını söylemek yargısız infazdır. Yılbaşı kutlamak insanların biraz sosyalleşmek, iyi vakit geçirebilmek için yaptığı, içeriği tamamen kişiden kişide değişen 1 günü geçmeyen bir etkinliktir.
Buradan insanların karakterleri, hayatları, vicdanları hakkında yorum yapabilmek mümkün değildir. Yapılsa bile tutarsızdır.
Sadece belli bir kitleye dini sebeplerden ötürü nefretin bir şeyler bahane edilerek dolaylı yoldan iletilmesidir.
Dostum senin anlamadığın nokta şu. Müslümanın Yılbaşı Kutlaması diye bir hadisesi olamaz. Alıntı yapanda zaten oruç tutmak orucu bozar mı vb ile başlayarak haklı olarak Müslümanları hedef almış. Hz Peygamber (SAV) şöyle buyuruyor:"Müslüman, Müslüman'ın din kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu helake teslim etmez. Kim kardeşinin bir hacetinde faydalı olursa, Allah ta onun ihtiyacını görür. Kim de bir Müslüman'ın üzüntü ve kederini giderirse, Allah ta buna karşılık ondan kıyamet gününün sıkıntılarını giderir. Kim bir Müslüman'ın kusurunu örterse, Allah ta kıyamet günü onun ayıbını örter." “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” (Ebû Dâvud, Libâs, 4/4031) Namazın her rekâtında okuduğumuz Fâtiha’nın son âyetinde;
“Gazaba uğrayanların ve sapkınların (yoluna) değil.” (el-Fâtiha, 7) buyrularak, İslâm dışındakilerin yoluna uymaktan îkaz edilmekteyiz. Müslümanım diyen bir insan yılbaşı kutlayamaz. Yani özetle: Yılbaşı kutlamak insanların ( Müslüman olmayanların) biraz sosyalleşmek, iyi vakit geçirebilmek için yaptığı, içeriği tamamen kişiden kişide değişen 1 günü geçmeyen bir etkinliktir. Müslümanın böyle bir etkinliği yoktur varsa ya Müslüman değildir ya başka bir dindendir ya da Müslüman olduğunu iddia eden psikolojik bir hastadır
müslümanlardan bahsetmediydim zaten ama müslümanlar için konuşacak olursam herhangibir hristiyan imgesi kullanmadan sadece güsel bir gün geçirmek için alkolden uzak yılbaşı kutlamak en fazla bir müslümanı günahkar yapar. Dinden çıkmak , müslümana müslüman olmadığını iddia etmek ikimize de düsmez.
Ben bilemem dostum hadis ve ayetler açık ve net. Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” (Ebû Dâvud, Libâs, yılbaşı Müslümana değil Hristiyanlara ait bir gelenektir. Şimdi ben gidip Yahudinin ağlama duvarında ağlasam sonra bu beni sadece günahkar yapar desem kendimi kandırmış olurum. O yüzden bize ait olmayan herhangi bir geleneği kutlayınca imanın gitmiş olabilir. O yüzden ne diyor aynı peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesselem: İlerde bir fitne olacak. O fitne içinde kişi mümin olarak sabahlayacak, kâfir olarak akşamlayabilecek. Ancak Allah’ın ilimle kalbini dirilttiği kimseler hariç. Velhasıl Kelam kutlama yapınca imanının gitme ihtimali var mı var. O zaman kutlama da yapsan müslümana düşen Nasuh Tevbe etmesi ve bir daha yapayacagım diyerek imanını muhafaza edebilmesi
Dünyanın her yerinde o kadar fazla acılar yaşanıyor ki bir çoğundan haberimiz bile yok. Fakat biz toplum olarak sadece ağaç süsleme ve kola içme ile kafayı bozduk maalesef. Filistin'de çocuklar bomba ile Afrika'da açlıktan Çin'de zulümden ölüyor. Fakat dert arapların olunca bir tık daha hassas bir toplum oluyoruz. Oysaki zulmün ne ırkı ne de dini olmaz. Kimse kusura bakmasın ama çok fazla iki yüzlüyüz.
Müslümanın Yılbaşı Kutlaması diye bir hadisesi olamaz. Alıntı yapanda zaten oruç tutmak orucu bozar mı vb ile başlayarak haklı olarak Müslümanları hedef almış. Hz Peygamber (SAV) şöyle buyuruyor:"Müslüman, Müslüman'ın din kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu helake teslim etmez. Kim kardeşinin bir hacetinde faydalı olursa, Allah ta onun ihtiyacını görür. Kim de bir Müslüman'ın üzüntü ve kederini giderirse, Allah ta buna karşılık ondan kıyamet gününün sıkıntılarını giderir. Kim bir Müslüman'ın kusurunu örterse, Allah ta kıyamet günü onun ayıbını örter." “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır.” (Ebû Dâvud, Libâs, 4/4031) Namazın her rekâtında okuduğumuz Fâtiha’nın son âyetinde;
“Gazaba uğrayanların ve sapkınların (yoluna) değil.” (el-Fâtiha, 7) buyrularak, İslâm dışındakilerin yoluna uymaktan îkaz edilmekteyiz. Neyle kafayı bozarsan boz. Müslümanlığın şartları vardır. Bu şartlar arasında ister zulüm olsun ister olmasın. Müslümanım diyen yılbaşı kutlayamaz. Ayrıca bu Afrika doğu Türkistan güzellemesi yapan kim varsa biz Doğu Türkistan için yürüyüş yaparken göremedik ne hikmetse. Afrika'da aç kalan insanlar için yardım yaparken de yanınızda bunu dile getiren kimse de yoktu. Evet gerçekten iki yüzlü müslüman kılıklı iki yüzlü süslüman dolmuş ortalık
Toplumda bozulma var yozlaşma
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!