Sizce karakter nasıl ve ne şilde degişir
Umursamaz Olursak
Aşırı Önemsersek
Aldatılırsak
Aldatırsak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizce karakter nasıl ve ne şilde degişir
Karakter genellikle çeşitli deneyimlerden, etkileşimlerden ve öğrenme süreçlerinden etkilenir. Bir kişinin karakterinin değişmesi genellikle bir dizi faktörden etkilenir. İnsanlar yaşamları boyunca farklı deneyimler yaşarlar ve bu deneyimler onların düşünce şekillerini, değerlerini ve davranışlarını şekillendirir.
1. Deneyimler: Yaşam boyunca karşılaştığınız deneyimler sizin karakterinizi etkileyecektir. Olumlu deneyimler insanın karakterini olumlu yönde etkilerken, olumsuz deneyimler ise karakterde olumsuz değişikliklere yol açabilir.
2. Eğitim ve Öğrenme: Eğitim, öğrenme ve kişisel gelişim süreçleri insanların karakterlerini değiştirebilir. Yeni bilgiler edinmek, farklı bakış açılarını anlamak ve farklı düşünme tarzlarıyla tanışmak, insanların karakter gelişimine katkıda bulunabilir.
3. Çevresel Etkiler: İnsanların çevresi, aileleri, arkadaşları, iş ortamı ve toplumları karakterlerini etkileyen önemli bir faktördür. İyi bir çevrede bulunmak, olumlu örneklerle karşılaşmak ve destek almak karakter gelişiminde önemli bir role sahiptir.
4. Kişisel Gelişim: Kişisel gelişim çalışmaları, insanların kendi karakterlerini geliştirmelerine ve değiştirmelerine yardımcı olabilir. Bu tür çalışmalar, insanların farkındalığını artırabilir, yeni beceriler öğrenmelerine ve olumlu alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olabilir.
5. Zorluklarla Başa Çıkma: Zorluklar ve engeller karşısında nasıl tepki verdiğiniz, karakterinizi şekillendiren önemli bir faktördür. Bu tür deneyimler insanların dayanıklılık kazanmalarına ve olgunlaşmalarına yardımcı olabilir.
6. Değerler: Kişisel değerler, insanların karakterlerini şekillendiren temel unsurlardan biridir. Kişinin taşıdığı değerler, onun düşünce şeklini, davranışlarını ve tutumunu etkiler.
Karakterin değişmesi bir süreç gerektirir ve genellikle zaman alır. Ancak belirli bir rehberlik, öz farkındalık ve çaba ile insanlar karakterlerini değiştirebilir ve geliştirebilirler. Her insanın karakteri farklıdır ve bu değişim süreci kişisel bir deneyim olacaktır.
Dolayısıyla umursamaz olursak
hangi acıdan bakarsak bakalım kisisel gelişim yoksa karakter ne yapsın dımı :) uzun açıklama için teşekkürler :)
Kesinlikle öyle insan kendini bir şeylerle geliştirmeli oyalanmadan
Şıklarda çok yanlış bir kelime var "aldatmak" bunun hiçbir insana yapmamalısın yapanların da Allah cezasını en kısa sürede verir
Karakterini değiştirmek için yapacağın tek şey kendine odaklanmak sana karşı söylenenleri umursamamamak gerekir
aslında en cok dert yanılanları sormustum bır sonrakı soruda dıkkat ederım :)
Kabul edersek. Olduğun noktayı bilinçaltı çalışmalarımda tanıtıyorum. Şimdi kimsin? Nesin? Neler yapıyorsun? Olduğun noktayı 5 duyu organınla tanıyorsun.
Sonra burada değiştirmek istediğin noktalar neler? Mesela çevrendeki insanlar olabilir, duyguların olabilir, bunlara nüfus ediyoruz yaşiyoruz ve serbest bırakıyoruz.
Ayrıntılı anlatamadım yazdıklarım anlaşılmıyor olabilir. Bu tarz çalışmalar duymayan çok insan var o yüzden anlamazsan takıldığın noktayı yaz.
Devam ediyorum sonra olmak istediğin karakter, kişi, özellikler vb hangi duyguları yaşamak isteyen bir karaktere bürünmek istiyorsun bunları alıyoruz. 5 duyu organınla algılıyorsun.
Hedefini görüyorsun. Bu şekilde çalışmalarla yeni bir versiyon yaratabilirsin kendine
bıraz meditasyon yönetimi gıbı mı oluyor
Şöyle evet alfa ve teta boyutlatında bilinçaltında yatan kendinle ilgili inançları açığa çıkarıp bunları dönüştürme çalişmasi. Zaman çizgisi, canlandırma, oto hipnoz vs birçok teknikle yapılabiliyor
pekı sence kendini degişmek mi yoksa bir başkasını degişmek mi önemlidir
Bir başkasını değiştirmeye çalışmak mı yoksa kendini değiştirmeye çalışmak mı daha kolaydır? Hangisi daha kolay sence? Bir başkasını değiştirmen mümkün mü? Olabilir bir şey mi?
Her insanın doğası farklı. Sorunun cevabı zaten içinde.
pekı o insan kendi dogasını bilmiyorsa veya özgüvensiz ise nasıl yapmalı
Yani değiştirmek istediğin kişi kendi doğasını bilmiyor ve özgüvensiz mi hissediyor? Bu durumu nasıl değiştirebilir nasıl özgüvenli olur bunu mu öğrenmek istiyorsun?
genel sormustum hanı
Öz güvensizlik duygusu içinde ayrı teknikler var. Sen tam olarak neyi öğrenmek istiyorsun bunu bana ayrıca yaz istersen
Karakter değişmiyor aslında. Çünkü fıtratın ve huyun birleşimi, karakter. İnsanlara olan tavrı, bakış açısı, üslubu ve olaylara yaklaşımı değişebilir. Hatta davranışları ve düşünce yapısı bile değişebilir. Ki bunun en bilindik sebebi de para. Sanılanın aksine parayı bulan değişip bambaşka birine dönüşmüyor. Zaten o hep böyle biriydi sadece ilgi göremem, kimse sevmez diyerek baskıladı kendini. Parayı bulunca da "beni herkes sevmek zorunda zenginim lann" dediği için prangalarını çıkardı ve gerçek benliğini gösterdi. Çünkü para insana konfor sağlıyor
dogru olabılır onemlı olan neyle degıl nasıl baktıgın degılmıdır :)
Öyle ama nasıl bakarsak bakalım insanların kalbini göremeyiz.
Cevap
38Cevap
Karakter değişmez, karaktersiz karakter sahibi olamaz.
onu da sonradan ekleyemeyız dıyorsun
İmkansız
sans artık
Acı ve hüzün insanı herzaman değiştirir
mutlu olmak onemlı olan
Aynen öyle 👍 mutluluğu bulduysan sorgulama
haklısın
🙋👍👍
Aşırı Önemsersek
haklısın bazen ne kadar deger verecegimizi bilmek lazım
Karakteri değiştirmek mümkündür, ancak nadirdir. Uzmanlara göre kişilik yaşam boyunca oldukça istikrarlı kalıyor. 2006 yılında 10 yaşında ve daha sonra 50 yaşında sınava giren 800 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, dışa dönüklük ve vicdanlılığın bu iki yaş arasında çok az değiştiğini gösterdi.
Değişim arzusuyla karşı karşıya kalan psikoloji doktoru Katherine Benziger, "kişinin tipini çarpıtma" riskine karşı uyarıyor. Mesela aşırı dışa dönük davranmaya çalışan içe dönük bir kişi "uzun vadede tükenir ve depresyona girme riskiyle karşı karşıya kalır…" . "Yaratıcı bir bireyin yeminli muhasebeci olması gibi. Frédéric Marquet, bunun mümkün olduğunu ancak çok fazla enerjiye mal olacağını belirtiyor. Kişiliğimize saygı duyarsak daha verimli, daha huzurlu oluruz".
guzel bır yaz paylasmıssın :)
Sizin için araştırdım 🙏
tesekkur ederım elıne saglık :)
Çok kötü yaşanmışlıkların olması gerek , kötü yaşanmışlıklar sonrası , karakter değiştirilebilir duruma gelir , tabi bu senin istemenle beraber anca o süreç ve sonrasında değişir karakter
insan yoruluyor bazen dimi
Aynen hayata bakış açın değişince karakterde otomatikmen değişir
Yaptıklarının sonucunda bir darbe ya da ders alması gerekir, husrana uğraması gerekir vs.
Bunun sonucunda canına susamadiysa kendini değiştirir diye düşünüyorum psikolojik boşluk beraberinde
kendını yalnız hıssetme dımı
karakter sevdiğin birini kaybettiğinde, ihanete uğradığında, hayat amacını yitirdiğinde değişir. İyi yönden de değişebilir hayatına çok iyi bir dostun girmesi de karakterini değiştirebilir.
guzel bır acıklama
öldürmeyen acı güçlendirir muhabbeti var. karakteri mi değiştirir bilmem ama bakış açını ve doğrularını değiştiriyor. bu seni başkalarının gözünde karaktersiz yapabilir. ama önemi yok. kimse ne yaşadığını öğrendikten sonra yargılamaz.
Karakter degisime en direncli olan kisimdir. Degisime acik olan kisiligimizdir. Mizacimiz ise dogustan gelir ve herbirimize ozeldir.
ozel olana anlam katan ınsanlarda olmalıdır sankı :)
Karakter kolay kolay değişmez sadece bastırılmış taraflar ortamını bulduğunda ortaya çıkar.
Kısmen törpülenebilir.
haklısın önemli olan bazen azda olsun yön verebilmek
Hayatındaki kötülüklerden uzaklaşarak olumlu yönde karakterin değişebileceğini inanıyorum.
cok mantıklı
Karekter degişmez hic bi zaman, mesela kendini örnek al bakalim karekterin hic degiştimi
dusunmedim desem
Karakterler menüsünden istediğin diğer karakteri seçiyorsun
menu bossa sanırım yalnızlar kervanından devam
Aldatirsan da aldatilirsnda karakter degisir ama iyi ama kötü
haklısın
Karakter, karakterin yetmediği yerde evrimleşir.
daha dusuk olur gıbı sankı
Serserilikten, işkolikliğe evrilebilirsin ya da saf bir karakterden şeytana evrilebilirsin. Hayattan zevk alan, umursamayan, okuyan, hayalperest bir sanatseverken, zorluklar bunalttığında savaşçı insanları örgütleyen biri olabilirsin. Hayat seni nereye sürüklüyorsa artık.
cok guzel yazmıssın :)
teşekkürler :)
Yeni insanlar yeni kitaplar yeni düşünceler değiştiriyor
degısmeyen ne kalıyorkı
Karakterin değişiyorsa karaktersizsindir. En fazla belirginleşir zaman içinde.
mantık acısından olabılır
Sen meşesin ben mermer diyelim, En fazla yontarız kendimize bir şekil veririrz bu hayatta, ancak materyalimiz aynı kalır. Materyalimiz karakterimiz, aldığımız şekilse bu hayattaki tecrübelerimizi, meziyetlerimizi ve mizacımızı belirler.
guzel soylemıssın
Karakter değişmez.
7 sinde ne ise 77 sinde de değişmez
hıc yoksa da olamaz :D
Yani
Karakteri değiştiren mutluluk ve üzüntü bu ikisi karakteri değiştiren baş faktörler
kırılmak yorar
farketmek, okumak, araştırmak, farklı insanlar tanımak, yenilikçi olmak, esnek düşünmek vb.
Aşırı onemseyip insanların gerçek yüzünü görünce
işte bu zaman insan yıkılıyor
@Tylerr123 ıste denge denir ya bazen dengelı yapmak lazım en basıtınden su ıcmek gıbı azı da fazlasıda zararlı
@Tylerr123 aynen değiştin lafını çok duyuyorum bu ara
@Tylerr123 aynen oyle
@El_miram04 bende bi suredir yeni bi kisilik insa ediyorum kendime
@Tylerr123 zor olacak ama vazgeçme
Bir insanın kişiliği asla bozulmaz ama nankör insanlar bunu değiştirir
iyi yöndemi yoksa kötü yöndemi onu anlamadım ama karekter çok zor değişmesi
aslında ne istedigimize baglı dimi
Bir insanin karskteri degismez 7 sinde neyse 70 nde de oyle olur.
haklısın belkıde
Abi aldatılırsak olacak bu. Aldatıldığımı ögrendigin an o kadar kötü olabilirimki karşımdaki şok yaşar
icimdeki canavar cıkar dıyorsun :D
Kimsenin karakteri değişmez ve değiştiremezsin umursamaz olacaksın
Karakter değişmez sadece kişi gizler hep vardır o orada
olabilir
Cünkü yalanlar dogrulardan daha güclüdür her zaman. Bizi degistirebilir dolayisiyla.
yalan genelde olumsuz degıstırır sankı
Bence zorlama ve iradeyle. Yeni alışkanlıklar kazanasaya kadar bunlar mühim
akısına bırakmak yetebiliyor
Bazen bazı şeyler cidden bunlarsız olmuyo
haklısın
Değişmez oturur hatta...
bıze gore bazen oyle fakat bazen en yakınlarımız bıle fazla bulabılıyor
İlgisizlik.
ilgisizlik neyi bırakır ki ne sevgi he mana
uzen kisiler oldu dımı senıde
Kazık yiyerek kırılarak
ıste bazen acılar kuvvetlendırır derler
Öldürmeyen acı güçlendirir
kas bile yaptırır insana bazen
😂😂
bosuna spora gıtmeyelım gıbı oldu bu :D hanı spora baslarsın sonra boş ver yemek yıyelım der gıbı :D
Şuradan biraz değer verip üzülüp kas yapayım ne spora gidip kendimi yorayım boşuna gibi😀
yanı mantılı dımı :D
Noo spora gitmeyi tercih ederim şahsen 😀
bende dıyorum benım neden gobegım var sayende buldum :D insan kalk beraber spora gıdelım der :D tabı erkek gobeksız olmaz dıyorsan o baska :D
Göbeğinden bile habersiz olan ben bir anda göbeğinin suçlusu oldum 😂
ıste demekki sımdı ogrenecegın varmıs :D
değmiyormuş dediğin noktada değiişyor
burada ümitleri bitiyor insanın
Aldatılınca bir az değişiyor
ruhsuzlasıyor sankı
Ve güven kaybediyor, ilişki isteyen çocuk ilişkiden kaçar hale geliyor
bu dedigin dogru işte
Evet onaylanmıştır 🥲
uzucu ve gercekten yaralıyor :(
Baya hemde ama tecrübe kazandırıyor
Yaşanan deyimlere göre insan değişir
mesela
İnsanda travma olacak her şey
anladım
Zamanla yaşanılan olaylarla değişir
zaman olgunlastırır derler
Aldatirsan kasindaki insan senden sogur
nefret bıle edebılır
Aynn
Karekter değişmez çok zor
sabıt ınsanlarda sankı kımısı degıstırıyor
Zamanla belki kişinin iradesine bağlı
haklısın
Başına gelecek iyi-kötü deneyimlerle değişebilir
kotu tecrube egitir bazen insanı
Umursamaz olmak
hersey olabılse keske
Umursamaz olursan her şey olur
belkıde
Aldatan insan bir çok konuda değişe bilir
kendinide unutabılır bazen
Yaşam şekli değişirse belki
guzel yasanıyorsa olumluda degıstırır
Güzel işte tam isabet
daha ne olsun
Değil mi yAni 😂
bence de :D yoklugunda diye bir şarkı vardı leyla ile mecnundan aklıma o geldı sen boyle dıyınce bence dınle :D
Her şekilde ve hiçbir şekilde...
Öyle gibi geldi bana
Karekter değişmez bence
belkıde olabılır
Yediğimiz kazıklardan tecrübe kazanarak
Umursamaz olunursa
benide umursamaz diyorsun
karakter değişmez
ya degişirse
nasreddin hoca misali. bekle, değişirse ne mutlu sana, ya da ne mutlu başkalarına. soruya kısaca cevap verdim, soru cevap şekline dönüşmesi için değil.
Zamanın kırbacı ile.
duzelır belkıde
Umursamaz
sanırım
Umursamaz olursak
belkıde
Aldatılırsak
uzer
asik olmak bizi ya olum lu ya da olumsuz etkiler
ıyı bırsey sanırım
Karakter sağlamsa değişmez
haklısın