Stresli
Heyacanlı
Diger
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yeni bir ortama adım attığımızda, içsel bir karmaşa yaşarız. Bu durum, benzersiz bir karışımın birleşiminden kaynaklanır: stres, heyecan, merak ve rahatlama. Ancak, bu hislerin öne çıkış sıralaması, bireyden bireye değişebilir.
İlk andan itibaren genellikle bir miktar stres hissederim. Bilinmeyen, insan doğasının içsel bir endişe kaynağıdır ve bu belirsizlik hissi, çoğu insanın yeni bir ortama girişinde kendini gösterir. Ancak, bu stresin dozu, genellikle ortamın ne kadar yabancı olduğuna ve kişinin genel rahatlık seviyesine bağlı olarak değişir.
Bu stresle birlikte, benim içimde bir heyecan da uyanır. Yeni bir ortam, fırsatların kapısını aralar ve bu potansiyel keşif, içsel bir coşku yaratır. Heyecan, bilinmeyenle yüzleşme arzusu ve bu deneyimden öğrenme motivasyonunu içerir.
Aynı zamanda, merak duygusu da etkinleşir. Yeni bir ortam, keşfetmek, öğrenmek ve anlamak için bir fırsat sunar. Bu merak, insanın çevresine açık olma isteğini ve öğrenme arzusunu besler.
Bir süre sonra, genellikle rahatlık duygusu hakim olur. İnsanlarla tanışma, ortamı keşfetme ve yeni deneyimlere adapte olma süreci, kişinin ilk stresini azaltır. Bu aşamada, bir kişi genellikle ortama alışmış ve kendini daha rahat hissetmiştir.
Sonuç olarak, yabancı bir ortama giriş, karmaşık bir duygu deneyimidir. Stres, heyecan, merak ve rahatlama, bu sürecin temel bileşenleridir. Ancak, bu hislerin kombinasyonu, yeni bir ortama ayak uydurma sürecini zenginleştirir ve insanın kendini keşfetme yolculuğunda birçok fırsat sunar.
Kuzen değişik ortama getirdi arkadaşları vardı ve erkekler de var ben sessizdim sonra erkekler bir yanımda oturup gidiyordu ve orada insanlar uyarıyordu baya kalabalıktı ben konuşmuyordum o zaman ki sevgilisini gördüm sonra demişler ki kuzenin sevgilisi var mı? O yüzden beni bir daha getirmedi arkadaşa da anlattım bir yere getirirdi getirmedi daha ve sonra dedi ki seni sordular kuzenin sevgilisi var mı? diye dedim ki o sizden büyük
Cevap
15Cevap
Eğer ortam sıkıcıysa bana müsade der giderim. Eğlenceli ise ortama ayak uydururum
Normal hissederim
Fark etmiyor o ortama tanık olmaya çalışırım, zaten kafe restorant gibi yerler de günlük olarak çalıştığım için bu durumlarla pek sık karşılaşmış ve deneyimlemiş birisiyim 😊
Acaba onun nasıl bir hayatı var, nasıl hissediyor şu an ve nasıl biri derim. Anlamaya çalışırım hatta bazen kendimce bir hikaye uydururum ona
Gözlemci olarak giriyorum girişken olabiliyorum fakat lakin enerjileri tutmazsa kendimi geri cekiyorum.
bu tür ortamlardan mümkün olduğunca kaçınirim.
Başta çekinirim sonra çok konuşmaya başlarım sonra alışınca tekrar içime dönerim.
Mutlu olurum yeni ortamlar yeni tipler yeni dostluklar
rahat hissederim genelde , ortamı gözlemlerim anlamaya çalışırım.
Genelde insanlari urkutmemeye calistigim icin saf salaq takiliyorm xjdj cunku sonra benle zitlasmaya calisiyolar problem oluyo o yuzden salaq takiliorm
Ortamın nabzına göre biraz da. Sevmediğim tipler varsa suratımı asar otururum.
Yani ortamı tanımaya çalışırım çabuk adapte olurum ama çabuk sevmem
Önce ortamı süzerim. Sonra akışına bırakırım
Nötr yani onun enerjisine bağlı aslında
Karışık gergin hissediyorum genellikle
Meraklı ama ilgimi cekmediyse uzaklaşırım.
Benim için mekan zaman önemsiz
Stresli
Gergin.
Biraz heyecanlı
rahatsiz hissedwrim
Çekingenlik
Normal
Kolay uyum sağlarım
rahat hissederim
Meraklı
Rahat
Rahat