Nasıl korkusuz ve özgüvenli biri olurum?

İçine kapanık biriyim ilk etapta insanlarla rahat konuşabiliyorum yeni tanıştıklarımla bile genelde tam tersi olur ama sonradan samimiyet kurmaya gelince uzaklaşıyorum sanki ya da itiyor hareketleri ya da onlar benden uzaklaşıyor anlamıyorum ama ben yeterince samimiyet kuramıyorum kafama her şeyi takıyorum birinin attığı anlamsız bakıştan bile anlam çıkarıyorum içime dert ediyorum herkese kendimi sevdirme kaygım var birinin beni sevmediğini düşünmek bile beni içten içe üzüyor neden acaba bana böyle davranıyor diye içselleştiriyorum yakın arkadaşım yok eskiden vardı ama iyi niyetimden hep vuruldum ve biri bana bir laf der diye çok korkuyorum kendimi savunamayacağımı ve savunmasız hissediyorum, kimseyi takmamak istiyorum ama düşünceler de boğuluyorum bir işte bile çalışamıyorum çünkü sosyal ortamda çok geriliyorum kendimi geri plana atıyorum herkes bana zarar verecekmiş gibi geliyor lütfen özelime yürümek için yazacak erkekler yazmasın düzgün tavsiyeye ihtiyacım var kimse arkadaş olalım falan yazmasın özellikle erkekler önerilerinizi var mı böyle bir sorunu olup kurtulan insanların tavsiyeleri lazım özellikle psikologlar çok pahalı :(

Nasıl korkusuz ve özgüvenli biri olurum?