Her sey Allahin Ol demesi ile mümkün ama hiç olmayacak gibi hissettiniz mi? Bu duygu ile nasıl başa çıkılır?

Her sey Allahin Ol demesi ile mümkün ama hiç olmayacak gibi hissettiniz mi? Bu duygu ile nasıl başa çıkılır?
Evet istedim tabi ki de.. hala da istiyorum çünkü ihtiyaç duyuyorum.. yani iki türlü insan vardır bir şeyi sadece isteyen.. bir şeye ihtiyacı olan.. bu yüzden de vaz geçmeyeceğim olana kadar..
sürekli deneyeceğim zaten bir şeyi sürekli denemeden yapacak her şeyi denemeden olup olmayacağını kimse bilemez
Bazen olmayınca olmuyor. Allah aslında vermeyek farklı bir mesaj vermek istiyor. Bir kapıyı kapatıyor ama bizim bir türlü görmediğimiz, belki de görmek istemediğimiz farklı daha güzel bir kapıyı açıyor. Yaşanılan durumu iyi analiz edip aynı yerde takılıp kalmak yerine simdi neler yapabilirime odaklanıp yeniliğe açık olmak lazım zor olsa da..
Eig için teşekkürler.
Rica ederim ben teşekkür ederim
☘️
yani..
hiç olmayacak bir şeyin oldurmak adına çaba göstermedim elimden geleni yaparım olmazsa olmadı der geçerim..
Bu hisle baş edebilmenin tek yolu elinden geleni yaptığına inanmak ve duracağın noktayı bilmek bazen olmaz ne yaparsan yap..
Olmazsa olmaz yapacak bir şey yok. İstemenin ve hayal kurmanın bir sınırı olmamalı. En azından bu isteklerimiz bizi daha canlı tutuyor.
Rica ederim ben teşekkür ederim
Cevap
9Cevap
Pes etmedim hic.. ne üzel anlatiyor ayet. “Olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara, 2/216).
Bu yuzden olmayacagini bildigim halde devam ederim.. var edenin ismi ile.
Olmayacak şeyler için dua etmeyi bırakalı çok uzun zaman geçti.
Bazı duygularla başa çıkmak pek de mümkün değildir bazı şeyleri beklemek gerekir hayat her zaman anlaşılır değil
bazen olacağını bilirsin bazı şeylerin gene de olmaz
sonra olmayacağını bilirsin olmayacak dersin olmayacağı çok bellidir ama olur
hayatın cilvesi neyin ne olduğunu bilmemek belki de
Müstakil bahçeli, tavuk kümesinin olduğu, etrafı ağaçlarla çevrili sıcacık bir ev. Dairelerde sürüneceğim hiç oluru yok gibi 😕
İnşallah olur Allahim nasil nasip ettin diye şaşırıp sasirip durun :))
Durursunuz*
İnşaallah ya 🤲
Evet, istedim. Ama allahın ol demesiyle mümkün falan olayına asla inanmıyorum. Yaşam bizlerin. Kimsenin değil. Ol dedi oldu, olma dedi olmadı gibi safsatalara gerek yok. Şayet buna inanan insan zaten olmayacağını bile bile o şeyi istemez.
İstediğim zaman olduğunu gördüm. Olmayacak bir şey yok, işin içinde ölüm yoksa...
Hep sizin gibi düşündüm. Ilk kez yeni olan bu duygu ile bugün tanıştım inşallah gececek.
Amin ecmain Allah hayirlisi ne ise hangi durumda bizden razı olacak ise o sekilde nasip etsin diyorum. Ilginiz alakanız icin ayrica tesekkur ederim.
Birisini istedim başta oldu sandım ailesi problem oldu 5 defa denedim olmadı bende bıraktım şimdi o başkasıyla mutlu bende evde oturuyorum işte. Bazen olmasını istediğimiz olmuyorsa baştan fazla caba göstermemek gerekiyormuş bunu çok iyi anladım. Zaten senin olacak şeyler seni bulacak
Olmayacağını bile bile bir şey istemek diri diri kendini toprağa gömmektir. Ayrıca, olmaz diye bir şey yoktur, hiçbir şey imkansız değildir...
Evet ve olmayınca kendi içimde kırılıp küsmüştüm. Ama zaman içinde bunun da hayır olduğunu ve yanlış dua ettiğimi fark ettim
akışına bırak
allahtan hiç bir zaman ümidini kesme
dediğim gibi akışta kal
nasıl korkunun ecele faydası yoksa buda onun gibi bir şey
Evet. Hali hazırda asla ve asla olmayacağını bildiğim bir hayalin peşindeyim.
Evet bu benim naletimdi eskiden şükür ki şimdi o kadar kalmadı.
Bir Şeyi İstiyorsam olmama ihtimalini göz önünde bulundurmam asla
Her insan gibi mutlaka olmuştur ama daha realist bakıyorum artık hayata
Zor başa çıkılır. Ve sonu çok can yakıcı olur. Destek almadan çıkmak mümkün değil o duygudan.
İstedim, çok dua ettim ama olmadı.. Allah hakkımda hayırlısını nasip etsin diyorum artık..
Her zaman herşeyin hayırlısını istedim
Evet hem üzüldüm hemen üzdüm
Evet istedim
Hayir
Hemde çook
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?