Engelleyerek
Soğuk yaparak
Konuşarak
Geç dönerek
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İlişkiyi sona erdirmenin birkaç farklı yolunu düşünebilirsin. İlk olarak, ilişkiyi bitirme kararını iyice düşünmek ve emin olmak önemlidir. Eğer ilişkinin düzelme ihtimali olduğunu düşünüyorsanız, belki de biraz zaman ayırıp ilişkinizi kurtarmak için çalışmaya değer. Ancak ilişkinin sona ermesi gerektiğine karar verdiysen, bunu partnerinle samimi bir şekilde ve saygıyla paylaşman önemlidir.
İlişkiyi bitirirken aşağıdaki adımları takip etmek faydalı olabilir:
1. Öncelikle, karar vermek için yeterince zaman ayırdığından emin ol. İlişkiyi sona erdirmek büyük bir adımdır ve adaletli bir karar vermek için düşünmek ve hislerini anlamak için zaman ayırmak önemlidir.
2. Kararını netleştir. Eğer ilişkiyi bitirmeye karar verdiysen, nedenini net bir şekilde anlamalısın. Kendini ifade edebilmek için bu sebepleri anlamak önemlidir.
3. Partnerinle bire bir konuş. İlişkiyi bitirme kararını partnerinle açık ve saygılı bir şekilde konuşarak paylaş. Bu konuşma için sakin ve destekleyici bir ortam oluşturarak, duygusal olarak olabildiğince dengeli ve mantıklı bir şekilde iletişim kurmaya çalış.
4. İlişkinin bitme sebebini net bir şekilde ifade et. Duygularını net bir şekilde ifade etmek ve ilişkinin neden sona ermesi gerektiğini açıklamak önemlidir. Ancak bu süreçte, karşındakini suçlama yerine kendi hislerini ifade etmeye odaklan.
5. Partnerinin duygularına saygı göster. İlişkiyi bitirmek zorlayıcı bir süreç olabilir. Partnerin bu haberi alırken üzgün, kızgın veya şaşkın olabilir. Bu duygulara saygı göstermek ve anlamak önemlidir.
6. Dürüst ol. İlişkiyi neden bitirdiğini dürüstçe ifade etmek önemlidir. Yalnızca net olmakla kalmayıp, ayrıca dürüst olmak, gelecekteki ilişkilerinde daha açık ve sağlıklı ilişkiler kurmanı sağlayacaktır.
7. Sonrası için anlayış ve destek sun. Partnerinin duygularına ve ihtiyaçlarına saygı göstermek önemlidir. Ona karşı anlayışlı ve destekleyici olmak, ilişkinin dostça bir şekilde sonlanmasına yardımcı olacaktır.
8. Kişisel sınırlarına dikkat et. İlişkiyi bitirdikten sonra, karşındaki kişinin duygusal ihtiyaçlarına destek olmaya çalışırken, kendi sınırlarına da dikkat etmeyi unutma. Kendini koruyarak ve iyi hissettiren sınırlar koyarak, süreci daha sağlıklı şekilde atlatabilirsin.
İlişkiyi bitirme süreci zorlayıcı olabilir, ancak açık ve dürüst iletişim, saygı ve anlayışla bu süreci geçmek daha kolay olabilir. Unutma, ilişkiyi bitirirken ne kadar zor olursa olsun, samimi ve gerçek duygularla iletişim kurmak en iyisi olacaktır. Bu yüzden eğer bir ilişkinin bitme durumu varsa bunu konuşarak olması gerekiyor.
Ben saçma buluyorum engelleyenleri normal ayrılık kararı alırsın. Ara sıra konuşmaya devam edersin baktın sonrasında başka bir ilişkin var ama konuşuyorsunuz ayrıldığınızla düzgün bi silde benim sevgilim var aramıza biraz mesafe koyamamız daha doğru olur demek daha doğru. Şimdi diyen olur yeni sevgilimiz bunu nasıl karşılar? Nasıl karşılarsa karşılasın benim geçmişim onu ilgilendirmez, bana güvenmiyorsan gidersin demek zor değil. Hayatıma alacağım insan yanlış bir şey yapmayacağımı o mesafeyi sözde değil gerçekten koyacağımı bilir. Anlayışlı karşılar aa bu çocuk engellemiyor. Çekip gidenlerden değil ama ilişki yapınca da mesafe koymasını biliyor diğer kızlara, ex vss. Yeni sevgilinizin olgunluğuna bağlı tamamen
2-3 haftalık flörtöz ilişkileri baz almıyorum onları zaten ister engelle ister açıklama yap engelle fark etmez de uzun bir ilişki yaşanmışsa, acısıyla tatlısıyla günler geçirilmişse bir çok anı biriktirilmişse onlara saygısızlık yapmadan en iyi şekilde veda etmek gerekir. İlişki biterken de insan teşekkür edip kendine iyi bak diyebilmeli, diğer türlü aniden fevri hareketlerle anlık sinirlenerek koca bir anıları çöpe çeviriyorsun kendine hakim olamayarak. O yüzden imkan varsa yüz yüze konuşarak bitirilebilir.
Sorunlar çözülmüyorsa bıçak gibi kesip atmak lazım, çözümü olan sorunlar varsa ilişkiyi bitirmekten ziyade düzeltme yoluna gitmeli...
Rica ederim
Cevap
34Cevap
Bence neden bittiğine göre değişir.. aldatma varsa eğer sevgilim beni aldattıysa ihanet ettiyse açıklama bile yapmadan silerim direk
Mümkünse konuşarak ve saygıyı koruyarak bitmelidir
Noktayı koyarak ama nası bittiği de önemli :D
İnsan gibi konuşarak..
Bu tamamen iki tarafın saygısına bağlı... ben ilişkilerimi ne olursa olsun kötü bitirmedim. Kızmama ve öfkeme rağmen... onlara asla kötü söz demedim, duymama rağmen...
Eğer sana saygısızlık yapıyorsa sessizce gitmek en iyisidir. Hayatından tamamen çıkarmak her zaman en doğrusu. ya da söyleceklerin içinde kalmasın ne diyorsan de ve öyle hayatından tamamen çıkar. Bu tamamen sana kalmış...
Başlatmak ne kadar önemliyse, hiç istenmeyeceği halde, gerekiyorsa, doğru düzgün, kırmadan, dökmeden bitirebilmeyi de bilmek gerek.
Tabii bu da tek tarafın yaklaşımıyla asla gerçekleşemez. İki taraf da bunu insani biçimde bitirmeyi başarmalı bence.
Konuşarak tabiki karşındaki bilmeli sebeplerini ki varsa hatası onları düzeltme bilmeli senden sonra ki kisyke olan ilişkisinde hatalrini gozununde bulundurarak davranmalı yani benim bakış açım neden biti niye biti diye insanın içini kemiren bı soruyla yaşamak başka bitti ama hatalarim vardı bu yüzden biti demesi başka
Konuşarak bitirmek en doğrusu. Kırmadan, dökmeden, yıpranmadan güzelce noktalamak gerek.
İlişki sancılıysa bitmesi her iki tarafında hayrına olur.
Bir taraf çok seviyor bir taraf sıkılmışsa.
Bu şekil ilişkilerin bitmesi canımı çok sıkar.
Konuşarak tabi ki de, aldatmak kadar saçma ve karaktersiz bir ayrılma ilişkiyi bitirmek görmedim ben hayatımda
Bir ilişkin varsa zamanında nasıl ki sevmişsen cesurca çıkıp konusarak bitireceksin, veda edemeyen korkaklardan allah uzak tutsun
Cesurca çıkıp karşısına gidiyorum demek gerekir. ki hafızada korkakca bitiren olarak yer etmemek gerekir.
cesurca derken? taş kalpli olmakta diyebilir miyiz buna acaba.
Uzun süren ciddi bir ilişkiyse konuşarak, laylaylomsa direk engel uyanınca bakar profil gitmiş 😂
Konuşarak güzelce anlaşarak kırmadan dökmeden bunu herkes yapamaz
Nasıl birisiyle nasıl bir ilişkiyi bitireceğine göre değişir.
Duruma göre değişir ama en iyisi konuşmak bence.
Konuşarak ilerde ilişkinin daha kötü hal almadan kütüleşmeden kırıcı hal Alman bitirmek lazım
İletişim dünyanın en değerli seyidir bir insan için. Tabii bu sadece insan olabilenler için geçerli.
Ağzın var dilin var elin var yaz ya da konuş ne gerek var saçma sapan şeylere
Bitirmek istiyorsan doğru düzgünce söyle ve yoluna devam ett
Önce konuşmak lazım gerek eksik kısımlarını anlaman için biraz soğuk yaparsın durmazsa engellersin,
her zaman konusarak bıtırılmelı bu kendıne de saygın oldugunu gösterir
Merhabalar
Ayrılmak bile insanca konuşarak bitirilmeli öyle engel falan ayıp şeyler
Konuşarak bitirilmeli engelleyerek ayrılırsan sonuçta karşıdaki de insan kafasında daha farklı soru işaretleri bırakabilirsin. En güzeli karşılıklı konuşmak ve neden olmadığını iki tarafın da idrak etmesi.
Her şeyin konuşarak çözülebileceğine inanan biriyim
Bence konuşarak, güzelce konuşursun söylersin he karşındaki karaktersizse söversin 🤣
İlişki bana biten bir şey gibi gelmiyordu önceden ama şimdi cevap hepsi diyorum
Konuşarak bitiririm ben sonuçta bir ilişki yaşamışız biraz saygı ama dimi
en iyisi pat pat söylemek. ne sen yorulursun ne karşı taraf üzülür
Bitirmeyin... Kalp kırmaya gerek yok.. 🗿
Konuşarak medenice bitirilmeli.
Kazım Koyuncu şarkısıyla 😂
Konuşarak ve saygıyı koruyarak
Konuşarak hersey çözülür
Konuşarak yazarak ayrılınır
Medenî insanlar konuşarak bitirir.
Bitti deyip bitiririm.
Belki geri dönmek istersin.
Konuşarak düzgünce bitirmek gerekiyor bence.
Konuşarak sonra uzun süre sessizlik
açık açık konuşarak direk
konuşarak tabi
vicdan sahibi her insan bu şekilde davranir
konuşarak sonlndırarak
Konuşarak bitirilmeli.
Evlenme teklifi ederek
Konularak anlaşarak
Konuşarak
Konuşarak
Benim iliişkim anca mezarda biter 😎
Konuşarak