Aklıma geldide ben hiç görmedim pederi ağlarken. annem tam tersi.
peki ya sen gördün mü?
peki ya sen gördün mü?
Benim babam cok guclu ve metanetli bir adamdi. 28 yasima kadar hiç agladigini gormedim. O donemler akciger kanseri idi. Bu gercegi babam disinda herkes biliyordu. Yasam kalitesi yuksek ve neseli diye soylemedik. Ben o zamanlar ailemden 850 km uzakta yasiyordum. Babamin hastane de yattigini biliyor ve her gun ariyordum. Baba napiosun diye sordugumda "napim Len serseri bizde Mehmet abinle tavla oynuyoruz. Kafasina kafasia vuruyorum." ya da "Ismail Abi'nin yanindayim. Birazdan gures tutucaz." falan diyordu. Benden bir takim seyleri saklamak niyetindeydi. Gelecegim yanina dedigimde hep "bosver olm islerinden geri kalma. Bayramdan sonra ben gelecegim." diyordu. Surpriz yaptim ben gittim. 1 SAAT odasina girebilmek icin ikna etmeye calistim. Odaya girdigimde boynuma sarilip aglamisti. Oldukten sonra ogrendim. Anneme demis ki "Hastaligim nedir bilmiyorum ama olecegimden eminim. Serdar; cocukken arkadaslarina babam senin babani Dover derdi. Cocuklugundan beri beni hep guclu bilir. Gelipte bu halimi gormesin. Beni hep cocuklugundaki gibi hatirlasin." demis. Ve babami o halde gordugumde babam cok uzulmustu. Uzun Uzun aglamisti. Bende babam aglarken "Ya dodi$ aglama. Iyileseceksin ve seninle yine gezip tozucaz." gibi cumleler kursam da fayda etmemisti. Mekani cennet olsun Aslan Babamin :(
mükemmel baban için Allah rahmet eylesin..
Mekanı cennet olsun..
babam çok duygusal biridir. Bazen film izlerken bile ağlayabilir ama çaktırmaz... Gözlerinin kızarmasından ya da kapı arasından dikizlerken ağladığını görebilirsiniz haricinde ağlamaz, tutar kendini :)
Sadece sünnet düğünümde ağlamıştır herkesin içinde... Sanırım bir gün kısmet olur da evlenirsem o zaman ağlar.
:) hmm
Ben babamı çocukluğumda hiç ağlayarak görmedim.Babaannem bizim yanımızda aniden bir sabah ölü bulunduğunda babam annesini gördüğünde hiç tepki vermedi.Nasıl oldu bilmiyorum hemen evde olan tüm işlerini kontrollü şekilde yapmaya başladı, faturaları ödedi, sorumlu olduğu makamlara cenezesi olduğunu belirtti, uçak billetlerini, cenaze işlemlerine başladı ve bunları çok kontrollü bir şekilde duygusuz bir şekilde yaptı.Bizler bavulullarımızı göz yaşlarıyla toplarken o bir duvar gibiydi ve özellikle babaannemin bedenini evden çıkarırken hiç tepki vermedi.Herşeyi dört dörtlük halletti ve uçağa bindiğinde kemeri taktiğında tamamemen kendini bıraktı.O ana kadar hiç bir tane duygu belirtisi yoktu ne gözlerinde ne yüzünde ama ne zamank tüm işlerini bitirdi o kemerini taktı yüzünden şelale gibi göz yaşları hiç dinmedi.Yanılmıyorsam saatlerce sessizce ufkuna bakarak ağladı.Bir daha babamı o şekilde görmek istiyormuyum bilmiyorum ama oda insan ve erkekler ağlamaz kavramına inanmıyorum .Onun neden ağlayarak görmek istemiyorum? Çünki hayatında okadar acılar çekmişki okadar zor şartlarda büyümüşki onun dahada fazla üzülmesini istemiyorum ve babamdan uzakta olduğum için onu bunu yazarken ne kadar özlediğimi fark ediyorum.Babama buradan sevgiler :)
bu kadar yazıp uğraştığın için teşekkür ettim :) benden de sevgiler:)
Rica ederim severek yazdim :)
Dışarıdan çok asabi sert mizaçlı biri gibi görünürdü, belkide mesleğinin getirisiydi bu.
İhtilaller,sürgünler derken zor bir hayatı olmuş pol-bir,pol-der yıllarını atlatmış,sanırım güçlü olmayı o yıllarda öğrenmişti.
Duygusaldı çok ama dayanıklıydı gözleri dolardı falan yinede kolay kolay ağladığına şahit olmazdık,bu yüzden hep kahramandı gözümde küçükken. Hiçbir şey yıkamaz sanırdım ta ki annem için hıçkıra hıçkıra ağladığını görünceye dek.Çok uzun yıllar önceydi ve anladım ki ateş madeni nasıl eritiyorsa,bu kadar güçlü bir adamı da eriten tek şey aşktı.Gözümde bir kez daha büyümüştü..
Birdaha onu ağlarken görmedim,en son o benim hıçkırıklarla ağlamama tanık oldu yokluğuna..
Canım babam,mucizem,gururum Allah ona ve tüm kayıplarımıza rahmet etsin..
Sabah sabah bu soruya denk gelmem kötü oldu yahu :/
ov.. bende seni denk getirmek istemezdim kusura bakma :) teşekkür ettm yazdığın için
ben hiç görmemiştim dedemin vefatına kadar babasının yani dışardan bakınca çok sert duygusuz biri gibi görünür bende hep derdim benim babam hayatta aglamaz diye ama dedem vefat edince dag gibi adam gitmiş sanki karşımda küçücük çaresiz bir çocuk duruyordu öyle ağlıyordu ki o an içim çok garip olmuştu şimdi aklıma geldi yine gözlerm doldu Allah kimseye sevdiğinin acısını yaşatmasın sevdiğini kaybetmek hiç ummadığın insanları bile darmadağın edebiliyor Allah birdaha kimsenin acısını yaşatmasın ne bana nede sevdiklerime :((((((((
Hiç görmedim.. benim babamın gözyaşları sanırım içine akıyor... bu huyumu ondan almış olacağım ki kimse ağladığımı görmez göremez görmemelilerde ama yalnızken ağlarım. gamsız bir aileyiz.
NOT: ya verilen cevaplara baktım ve seninde yorumlarına baktım insan babasını en özel şelerini anlatıyor sen hm, ım, ov ,ye, :), gibi cevaplar vermişsin.. benimkinede böyle yapacaksan cevap verme daha iyi. kıl oldum.
duygusuz bi adamım ne denir bilemem
Babam.. Onu hiç ağlarken görmedim, sadece bir kez bir şeye sinirlenip bana vurmuştu. Sonra odama gelip başımda yarım saat kadar ağladığını biliyorum. Ben uyuma numarası yapıyordum, sürekli "özür dilerim bitanem, özür dilerim, bu aptal babanı affet, çok acıdı mı kızım, bir daha olmayacak özür dilerim bitanem" diyordu. Unutmadım, unutamadım. Babamın o halini hiç unutamadım. Babacığım, seni çok seviyorum çok çok çok çoktan da çok.
ilginç.. sevgi artmış güzel :)
Nden ben güldüm bu olaya O.o
gözlerim doldu.. zaten boğazımda bir düğüm vardı
benim babam en duygusal anlarında ağlar. aklına biri geldiyse mesela ölen kardeşi mesela küçükken gördüğü eziyetleri.. cebine bir kuruş kazanmak için kardeşlerini okutmak için savaştıgı anları hatırladıgı için ve bugune kadar gelip benim başarılarımı gördüğü için
Gördüm ama 2 kez yanılmıyorsam. 1.si kuzeni öldüğünde, 2.si de ablam evlenirken ki bu iki durumda da sadece gözlerden yaş gelmesi şeklinde, kalkıp benim gibi ağlamadı yani. Babam öyle kolay ağlayabilecek biri değil. Burcunun da etkisi olduğunu düşünmekteyim. (aslan)
Babam sadece annesi ölüm dösegindeyken asladi.. Dedem de ztn babam 3 yasndayken ölmüs..( ama babannem iyilesti allahtan)
Birde kardesim cok cektirdi.. Ben nerde yanlis yaptim diye agladigini onun yuzunden basini egdigini gördm..
Canim babam bizim icin calisip cabaliyor ama evlatta olsak nankörüz iste.. Kendisi baba sevgisi gormedigi icin bunun eksikligini bize hic yasatmadi daima sevgisiyle hep yanimizdaydi..
Anneminde babaminda hakkini ödiyemem.. :(
Çok.. Aşırı duygusal bir babam vardır, bir filmde, dinlediği içli bir müzikte bile ağlayabilir.. Ama görünüşte bir o kadar da serttir, katı olduğu çok yönü de vardır ilginçtir ki..
iki yönünü de dengede tutması güzelmiş..
bu şarkıyla kutlamak istemezdim ama napalım :D
:))
duygusal anlarda annem tam bir maço, babam açık bırakılmış çeşme gibidir
ortaokulda dersaneden eve döndüğümde tüm salona resimlerimi dağıtmış "ben kızımı özledim"diye ağlıyodu
düşün artık gerisini
hadi ya :) kızlar babasına düşkün bilirdim baban sana çok düşkün sanırım :)
Annemin beni dogururken oldugunu ilk defa soylediginde aglamisti benimle. Bir de ben Tip Fakultesini kazaninca (kazanma sebebimdi annem.).
Annen için Allah rahmet eylesin dr.
Amcam öldüğü zaman babam bana sarılıp hıçkırarak ağlamıştı o an aklımdan hiç çıkmaz ne kadar zaman geçsede
hmm..
hastalığının son dönemlerinde babaannem çileden çıkarınca oturup ağlamıştı koca adam, bir kez o zaman gördüm. babaanneme o zamanki anlayışsızlığı için kızsam mı yoksa cehalet kaynaklı düşüncesizliğinden dolayı üzülsem mi hala karar veremiyorum.
gördüm 2 defa cenazede o koskoca adamı ağlarken görmek insanın içini yakıyor
haklısın
çoğunlukla. ben ona çekmişim zaten canım ya çok duygusaldır gözleri sulanıverir hemenn :(
dedem ve amcam vefat ettiğinde gördüm... çok kötü... dayanamıyo insan...
anladım..
Babam çok duygusaldır. Şu olimpiyatlarda birinci olan kıza ağlamıştı dün en son.
hadi ya ilginç
Bi kaç kez evet.Dev çınarın karşında ağladığını görmek beni biraz sarstıysa da ağladığını görmek onu daha insan yaptı sanırım gözümde daha ulaşılabilir..
babam normalde çok serttir ama annemi kaybettiğimizde oyle aglayacagı aklıma gelmemişti küçük bir çocuk gibi çaresizce ağladı ve ben o anı hiç unutamam ...
Oy oy oy hiç görmedğim bşey olsa keşke. Ama çok sık görürüm ne yazkki. Aşırı duygusal bir babam war we banada bulaşmış o huy.
Annemi çok gördüm (filmler sağ olsun :D) de babamı 1-2 kere görmüşümdür, filme duygulanmıştır (çok nadir). Bir kere de halam baya uzun süre yurt dışına gidiyor diye ağlamıştı ama çok küçüktüm o zaman.
Ne Cennet'i merak ediyorum ne de cehennemi ! Çünkü ben annemi gülerken de gördüm ağlarken de !
@ sihh saçmalama kim sevmez ki annesini deli :D
annem babam yuzunden babam annem yuzunden aglar 2sini de aglarken gormek dunyanin en fena seyi
oov haklısın..
Gördum, bir kerede turkiye tahtile gidicektik 2,5 ay, biz tahtilden sonra eve dönerken havayolda bizi karsilicakti, bizi görunce gözleri doldu... Hitc unutmiyorum, bende agladim onu öyle görunce.
Babamı herkes çok sert,sinirli ve ciddi biri sanıyor ama değil. Tam tersi çok duygusal biridir.Babamı hiç ağlarken görmemiştim taa ki annem vefat edene kadar.
babaannem de dedem de vefat ettiler ama babam o zaman bile ağlamadı.
aynen ;)
en yakın arkadaşının cenazesinde ağlamıştı.. o günden beridir nadiren yüzü gülüyor :S
-Babasi oldugunde.
-Ben yurtdisina (temelli gibisinden) giderken.
2 kere gördüm. Kardeşimi Amerika'ya yollarken ve beni evlatlıktan reddedeceğini söylerken...
söylerken mi? tam tersi kendini umursamaz göstermesi lazımdı.. demekki içte söylememiş
çook:(( dehşet bişi...içimde dikenler geziyor o an..
Hiç görmedim, görmekte istemem.bende ona çekmişim sanırım kolay kolay ağlayan biri değiliz ikimizde.
evet.. ablamlar türkiyenin bi ucuna taşınırken.. sigarayı bırakmıştı 5 yıldan sonra yeniden başlamıştı o olay sayesinde
25 yaşına giriyorum yanlış hatırlamıyorsam ilk defa 93 yılında dedem öldüğünde gece yarısı telefon başında diz çökmüş ağlarken gördüm sonuncusuda geçenlerde trafik kazası yapmıştık kaza sonrası bize bakıp ağlamıştı =(8 Korkmuş bize birşey olacak diye
geçde olsa geçmiş olsun kaza için:)
bizim peder serttir ağlamıssa bıle bızden kımse görmez ama ağlatmayı cok ii becerir (= gerekırse sırtımda sopar kırardı :D ne gunlerı bee babam benım adamın dibisin yıne de :D
:)
Bana sarıldı ve ağladı.
48 yaşındaydı babası öldüğünde. Ama o 7 yaşında gibiydi ağlarken...
Hiç bişey olmasa, onun ağlaması yeter ağlamam için ...
hmm..
Evet gördüm hemde çok kez.. Dıştan görünen sert tavrının aksine çok duygusal bir babam vardır. Balık burcu adamı normal yani :)
Bizim pederin annesi ölmüş yine ağlamamış ben görmedim ağladığını kimse görmemiş çocukken düşermiş yine ağlamazmış bizim sülalede ırsi galiba ağlama olayı yok:)
Herkesin babası bir kez ağlamış :( 73 kez ağlarken gördüm kerkenezi. Evet üşenmedim saydım :(
Niye gülüyon olm :(
:( sorry cold
1 kere gördüm küçük kardeşim ameliyat olacaktı kan lazım olmuştu onu aradığımız sırada çok kötü olmuştu :(
memlekete gittiğimizde dedemin mezarına Selamun Aleyküm derken gözlerinin dolduğunu biliyorum..
dedemin vefat ettiği gece odasında sessiz sessiz ağlarken görmüştüm.
Çooook gördüm. Ağlatanlar da hayırsız annesi ve babası.
1 kere kendi babasının vefat ettiğini öğrendiği zaman ağladı 10 sene önce
Evlatlık olduğundan bana bahsederken 2-3 göz yaşı dökmüştü. 2 sene önce...
Ambülansın içerisinden sedye ile acil servise alınırken görmüştüm..
Benim babam toyota gibi adam. :)
babasının ölüsünü yıkamaya girdiğinde imamla çıktığında ağlıyodu
Bazen gözleri dolar duygusal bi adam ama hiç öyle hüngür hüngür ağladığını görmedm
Görmedim dünya yıkılsa bizimki için çokta fifi
aynen :)
Görmedim cunku en son gordugum tabutuydu
Allah rahmet eylesin..
ben hiç gormedim ama gormeyi cok isterdim...
görmedim. görebileceğim kadar uzun yaşamadı.
gördüm yanımda ağlamıştı
Gordum.gormesem iyiydi
benim peder döver,söver,asar,keser ama ağlamaz :D
Benim yüzümden ağladı lanet olsun bana.
Görmedim o bi odun :)
şimdi düşündüm de babamı hiç ağlarken görmedim :/
görmedim ama abisi ölünce ağlamış
Gördüm
Annesi kadar yakın olan yengesi öldüğünde
görmedim görmeyimde:S
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar