Gecmisimde cok hata yaptim?

Nasil kurtulurum veya unuturum. Diyorum hem kendimi hem baskalarini mahfettim. Şu an unutup sifirdan baslamak istiyorum. Nasil yaparim bunu? Soracaksiniz naptiniz diye, cok igrenc seyler yaptim ve unutmak istiyorum, dinede eskisi kadar baglanamiyorum, bagliyken bunlari yapmiyodum dinden uzaklasinca baya yoldan ciktim. suanda geri baglanmak istiyorum ama yaptiklarim cok agir ve utanc verici, yuva yiktim, cocuk aldirdim, ailemden yakin birine zarar verdirdim, madde kulandim alkol herseyi yaptim gunah olan ne varsa hepsini misli misli yaptim tam bir pisligim. Unutmak ve sifirdan baslamak istiyorum senelerce yedim bitirdim kendimi Şu an mecburum devam etmeye sonucta kötude olsam bana uzulen bi hasta annem var, bilmiyorum napacam cikamiyorum sonunda birinelerine zarar vermekten korkuyorum, iyi biri olmak istiyorum nasil olurum? Etrafimdaki herkes stres veriyo uzaklassamda akil sagligim gitti gibi, bilmiyorum illerde daha kotu seyler yapmaktan ve bunlari normal gormekten korkuyorum? Psikopat filan olmak istemiyorum, normal biri olmak istiyorum kimseye zarar vermeden kendi halinde hatta insanlara yardim etmek istiyorum ama diger yanim baskin cikiyo zarar veriyorum napacagim?

Gecmisimde cok hata yaptim?