Babama nefretim artıyor ve duruduramıyorum içimdeki nefreti ne yapmalıyım?

öncelikle şunu söliyim ben nefret duygusunu seven biri değilim zaten kimse sevmez ama babama karşı durmuyo bu. ırkçılık var babamda kürtlerin hepsinden nefret ediyo almanyada geçen bir kız ölmüş türkmüş kız oh olmuş diyo yani çingene roman falan bunlardan iğreniyo hakaret falan bin türlü şey. insanlar hakkında atıp tutuyo bir akrabamızın kızı evlendi hamileydi o evlenmeden dedi bende kız şimdi bile hamile değil iftira atma dedim sevmiyorum o kızı ben diyo sevmediği insanlar hakkında onlarca yalan konuşup iftra atıyo kimseyi çekemiyo herkesi kınıyo boşanan insanları, süslenen kızları parası olan insanları... oysa kendi durumumuz da fena değil ama babamda bitmek bilmeyen hasetlikler var. çok kolay ve rahatça yalan söylüyo. yok şunun karısı içki içiyo yok şunun kızı erkeklerle düşüp kalkıyo vs. halbuki hiçbirinin doğruluk payı yok uyarıyorum ama anlamıyo. ibadetlerle dalga geçiyo 20 yaşımdayım bir kez namaz ya da oruç ya da cumaya gittiğini görmedim allah a küfredip bazen inanmıyorum allah a diyo o öyle söyledikçe parça parça oluyorum gidip ağlıyorum ne yapıcam hiç bilmiyorum artık babamı sevemiyorum ne yapmalıyım siara içer en iyi sigaraya para verir ama bize 3 kuruşu çok görüyo geçenlerde bir kadınla dost hayatı yaşadığını söyledi bende hakkımı helal etmem dedim şaka yaptım ya diyo yerimde olsanız ne yaparsınız babam hergün dahada kötüye gidiyo
Babama nefretim artıyor ve duruduramıyorum içimdeki nefreti ne yapmalıyım?