Kişilik & Karakter konusunda 205,8b cevap paylaştı.
Bence bire bir yalan olmasa da evet doğruyu söylemediği için yalan sayılır.. aslında yalan bir şeyi değiştirerek söylemek gizlemek de daha çok susmak ama bana göre fark yok. eğer tabi ki de karşımda ki kişinin özel hayatı ile ilgiliyse demek zorunda değil elbette.. ama benimle ilgili bir konuyu gizlediyse bir daha güvenmezdim.. ya da kendisi hakkında büyük yalan attıysa..
Hayır tabii ki gizlemek yalan söylemek demek değildir insanların bazen birilerinden bir şeyler gizlemeye ihtiyacı vardır kendine özel alanları vardır yeri geldiği zaman eşinize sevgilinizin dahi duymaması gereken aile içinde sırlarınız vardır, çünkü ne kadar birisini seversen istediğin ya da hayatınızda yeri olursa olsun belli bir zaman sonra o insanın da yabancı bir insan olduğunu size hatırlatacaktır o yüzden iki kişinin bildiği sır değil diyerek Bence gizlenmesi gereken şeyleri gizlemek ihanet ya da yalan söylemek değildir.
Ancak ilişkimiz etkileyecek evliliğinizi etkileyecek şeyleri saklamak riskli olabilir.
Beni ilgilendirmeyen bir şeyse karşı tarafın bunu gizlemesi bana göre bir anlam ifade etmiyor ama ilgilendiriyorsa eğer o zaman o gizlenen her neyse güvenle açmasını isterim. Çünkü açmazsa bilirim ki mutlaka bir gün o giz açığa çıkacak ve olan muhatap aldığım kişiye olacak. Ayrıca büyük bir güven kaybı da yaşayacağım. Ben hiç kimseden bir şey gizlemem bu arada, iyi kötü ne yaşadıysam anlatırım bütün üryanlığıyla
Tabii ki bir nevi yalan söylemektir. Yalan illa bir şeyin doğrusu yerine yanlışını söylemek demek değildir. Karşıdakinin doğruyu bilmek yerine yanlış şeyler düşünmesine sebep oluyorsa gizlemek de bir nevi örtülü yalan söylemektir.
hayır değildir fakat biri sana bir soru sorarsa ve sen bunu bildiğin halde bilmiyorum dersen yalan olur ama cevap vermessen yalan olmaz bişeyi gizliyceksen susarak gizlersin aksi takdirde yalan söylemek zorunda kalırsın
Yalan söylemektir. Bilip de susmak yalanların en büyüğüdür hâttâ. Konuşup her şeyi açıklığa kavuşturabilecekken susup köşesine çekiliyorsa yalan söyleyen insanlardan çok da bir farkı yoktur o insanların.
Karşındakini etkilemeyecek birşeyse.. yalana girmez.. fakat öğrendiği zaman onu duygusal olarak sarsacak birşeyse yalanın da aldatmanın da kandırmanin da kötülüğün de en babasıdır..
Gizlemek ayıbını örtmeye çalışmak yaptığın şeyin yanlış olduğunu fark ettiğini ve ayıbını örtmeye çalıştıģını gösterirki ayıbıı örtmek erdemdir insan ayıbını ulu orta herkesin icine sererse sorun var demektir