#SheWolfWoman
#Gerçekler hakedenlere mi söylenmeli sadece?
#KişilikKarakter

#SonsuzEnerji
#💛🐝⭐🌾
#SheWolfWoman
#Gerçekler hakedenlere mi söylenmeli sadece?
#KişilikKarakter

#SonsuzEnerji
#💛🐝⭐🌾
Yalan ya da gerçek olayından ziyade takıldığım husus başkadır benim.. Bir kişi bir şeyleri saklıyorsa yanlış yaptığını bildiği için saklıyordur.. Dürüstçe söylüyorsa bu da bir meziyet değildir bana göre.. Kişiyi tebrik etmem yani bu konuda.. Çünkü her şeyi belirleyen karşı tarafın biraz da olayları sindirme, kabul etme süreciyle şekilleniyor..
Sorunuz bana şunu anımsattı. Sırrını söylersin dostuna, dostun söyler dostuna. Her şey herkese söylenmez. Bir başkasını ilgilendiren çok önemli bir konuysa söylenir. Tabi başkasını ilgilendiren konu, o konuyu ilgilendiren kişilerle paylaşılır. Kişisel ise paylaşmak gerekmez. Mahremiyet denen bir şey var.
Yani başkalarının hayatına karışmak gibi bir şey olur bilsem dahi beni ilgilendirmediğini düşünür murnumu sokmam. Fakat konu benimle, benim hayatım ile ilgiliyse bu bile bile yalan olur.
Evet bence yalan söylemektir ama durma göre değişir.. benim özelim olduğunda ben bunu kimseye demem mesela. çünkü beni ilgilendirir.. ya da arkadaşımın sırrını söylememem aynı şekilde..
Cevap
6Cevap
Her ne kadar dobra bir insan da olsam, her doğru her yerde söylenmez zira o patavatsızlık olur.
Kendimle ilgili çekinmeden konuşurum gerçekleri. Ama başkalarının hayatını ilgilendiren konularda geri dururum.
Gizli tutmayı yalandan sayamıyorum pek gizli tuttuğu için de sitem edebilirim ama adına yalan demem
değil bence. her gerçek her yerde herkese söylenmez. bu yalan söyleyerek birini aldatmakla aynı şey değil.
Şüphesiz yalandır.. Sonuçta ben karşımda ki insana tüm olasılıkları soramam, söylemiyorsa yalan atmaktan farkı yoktur.. Kaldı ki bu tür insanlar daha tehlikelidir..
Hayır yalan söylemek değildir gerçeği gizlemektir.
Hayır. Sadece gerçeği gizlemektir. Yalan da ise yanıltma da vardır.
Gerçekleri neden gizli tuttuğuna bağlı olarak değişir.
Gizlemek ve yalan aynı şeydir gözümde.
Bir nevi öyle de diyebiliriz
Değil herkesin hayatı kendisine
Hayır, bu işe karışmak istemiyorum demektir
Evet. Öyle dilsiz şeytan gibisinden.
Tabi ki
Ewet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?