Hayatımızın onca yükünü kaldırıyorken birde sevdiğimiz insanlar tarafından incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için üzülüyoruz. Buda yük oluyor bizlere. Sizce bu yüklerden nasıl kurtuluruz en mutlu şekilde?

Hayatımızın onca yükünü kaldırıyorken birde sevdiğimiz insanlar tarafından incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler için üzülüyoruz. Buda yük oluyor bizlere. Sizce bu yüklerden nasıl kurtuluruz en mutlu şekilde?

Bence zaman bırakmak lazım.. ve ne olursa olsun kendimizi üzmemek yormamak lazım.. bazen olacağına varır.. aynı zaman da da olumlu düşünmek bunu yaparken de sorunlarımızı çözmek lazım ben böyle yapıyorum. sorunum varsa dert etmiyorum çözüm buluyorum ama bazen de çaresiz hissediyor insan
Meyva yemek istiyoruz acele ediyor ağaca taş atıyoruz. İnsan çok aceleci, bir örtü aermeli ve meyanın düşmesini beklemeli. En olgunu, en güzeli bakti geldiğinde düşecek. Bu gün sertlikle kariılaşmamızın nedeni, en küçük şeylerdeki dikkatsizliğimizden ya da bize karşı dikkatsizlikten. Aynı şeyi söyleyen iki insan biri ses tonunu sakin ve 3 olumlu cümle yanında bir olumsuz cümle kullanırsa karşısındaki genelde bir şey demez, diyemez. Birde her cümlesini sitemle kuran, yönetme çabasında tahkir havasında kuran bir insan var. Karşısında ki insanda bardak dolar taşar, en basit bir sözde patlama olur ama birikime neden olanlar anılmaz.
Cevap
9Cevap
Sabıra sığınıp soluğu derinleştirip sonucu bekleyeceğiz. Başka yolu yok. 😊
Allaha sığınalım bence. Daha garanti :)
Basamakları ben saydım onların vardığı zirveyi de sen söyledin. 😊
Tamamlamış olduk.
Bence yarım kalmamalıydı :)
Birlikten yine kuvvet doğdu 😊
Allaha şükür :)
Gereksiz bilgi taşımayın kafanızda kardeşim... kendinize gereksiz dert yüklemeyin, boşuna hamalı olmayın gereksiz yüklerin
Doğru diyorsunuz,
Hiç kimse öyle acı veremez, insanın sevdiği/ sevdikleri kadar.
Ama oluyor işte..
Peygamber sabrı lazım. Ama o da bizde yok hele bende hiç yok
Yük görmeyerek. Çünkü sevdiklerimiz bizi yük görmediler.
Belki bir süre görmezden gelebilirsin ama kurtulamazsın.
Burası Dünya!
Ne çok kıymetlendirdik,
Oysa bir tarla idi;
Ekip biçip gidecektik.
Ne güzel söylemiş merhum üstat Cahit Zarifoğlu.
Karşındakini anlayıp çözmelisin ve o sevdiğin kişiye abilik, ablalık ya da her neyse olgunlukla davranmalısın veyahut hiç umursamayacaksın
Onları üzerinden at kafayı reseller düşünme hiç birini
yoo çok severken de darılırım küserim de
hafifleterek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?