AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
524Cevap
ben o fazla parayla ne zengin olurum
nede o banka fakir olur
yani para üstü şimdiye kadar çok oldu fazla verildi
1 kere bile cebe atmadım atmam
geri iade ederim
bir markette kasiyerlik yapıyorum. İnsanlık hali bazen dalgınlıkla eksik ya da fazla verebiliyorum. Nedense insanlar fazla para verdiğimde cebine atıp gidiyolar, eksik para verincede bağırıp çağırıyolar. Nasıl iş bu anlamadım
para ustunu fazla veren kişinin , haksız kazanç sagladığını ve yine kazandığı haksız kazancı kendi elleriyle geri verdiğini düşünüyorum , zira kimsenin parası kimsede kalmaz :)
50 liranın katları olarak benden çıkmasını istemem hem gişedeki Jennifer Lopez görünümlü ama Kezbonez ruhlu kişiye de öbür dünyada hesap vermek istemem...
gerir verirdim kardeşim çünkü olan gariban kıza olurdu ya maşından kesilir ya işinden olur o sebepten dolayı onun için insan elini vicdanına koymalı kardeşim.
çok şükür böyle durumlarla çok karşılaşmadım ama bir markette çalışan yaşlı bir amca bana 50 tl verip üstüne bir kaç bozuk veriyordu. Hemen uyarımı yaptım 5 tl ile 50 tl aynı renkliydi o yüzden
Ben alışveriş yaptığım iç giyim mağazasında bir defasın da 2gün sonra fişi kontrol ettiğimde aldıpım bir ürünün kasada işleme geçmemiş olduğunu farkedip gidip geri ödemiş insanım onu mu vermicem geri
Sabah Börekçide Börek Yemiştim, 20 Lira Vermiştim 16 Lira Almam Gerekirken Para Üstünü Adam Yanlıslıkla 26 Lira Vermişti, Sonradan Fark Ettim, Öğle Paydosunda Götürdüm Fazla Olanı Geri İade Ettim
Geri verirdim. O kisiye o sorulucak ve ona fatura kesilcek. Sen kacirabilirsun ama bide obur tarafi var. 50 lira icin degmez 3bin 5bin olsa neyse:)) saka saka
bana da çok denk geliyo öyle kantinden bakkaldan marketten faln bazen fazla alıyom her defasında geri vveriyom :))
lisede fazla verilen puanı bile sölüyodum hocaya hoocaaam bana fazla vermişiniz diyee :)
İade etsen hemen çıkıyor para cebinden. Birgün muhakkak çıkacak o para cebinden. İade etmezsen ilerde ne zaman gideceğini bilemiyorsun. En iyisi hemen iade etmek
Geri veririm tabi bende yasadim markette fazla para ustu verdi geri verdim. Gun sonunda kintrol ediyolar acik cikarsa o insanin basi fena agrir kimseye bunun yasamasini istemem.
Ben hiç saymıyorum para üstlerini eksik fazla hiç fikrim yok ama fark edersem fazla olduğunu geri veririm
Peki
iade ederim. hesap eksik gelince de eksik yazmışsınız diyoruz, çay filan ikram ediyolar, mutlu oluyoruz :)
:)) peki
Bir işi de düzgün yap deyip parayı suratına fırlatırdım, sonra hızla uzaklaşırdım :) düşünsün dursun ne oldu ya diye :)
Himmm
valla öteki dünyayi düsünen verir düsünmeyen yer
Yiyen vardir elbet
Öteki dünyanın korkusu yüzünden değil iyilik için vermelisin bence
Ben öteki dünyayı düşünmüyorum.. Her boku da cehenneme bağlamayın,
Vicdan olacak vicdan
Sakinim asd
Sana o vicdani veren kim ares kardes
evet öyle
haram kötü bir şeydir belki o an o kişinin kafası dalgındı fazla verdi aynı durumda sizde olabilirdiniz. ben olsam bende geri verirdim. banane hata yapmasaymış dersem belkide o kızın işten atılmasına sebep olucam. o yüzden geri iade önemlidir.
Evet
Banka görevlisine dönüp bana rüşvet mi veriyorsun diyip espri ile fazla parayı uzatır geri çeker geri uzatır verirdim.. :D
Himm degisikmis
Bana çok oldu bu hepsini de geri verdim tabii ki. Bankada başıma gelen ise gişede ki çalışanın hatasından hesabıma fazladan 24000 tl yatırılması oldu. Geri iade ettim.
Ooo :)) bravo
Daha önce banada çok oldu geri iade ederim hep kimisi parayı hiç istemeden fişi verir direk iyi günler diyip başka müşteriye geçer ben parayı almayı unuttunuz deerim kendmi övmek için demiyorum o yüzden gizliden paylasicam dicktimki yasaklamssn. d
Söylerim parayı geri verirdim bu tarz bişey başımdan da geçti.
Adama fazla verdin diyorum yok doğru diyor 5 dk kadar uğraştık resmen :)
Sonradan aklı başına geldi tekrar hesaplayınca anladı verdim fazla parayı çıktım :D
En doğru olan geriye vermektir sonuçta akşam hesap verirken açık çıkarsa onun maaşından kesilecek ve belkide çocuğuna almak istediği oyuncağı ya da başka bişeyi alamayacak...
Oyle haklisin
Bende aynısını yapardım, mutlaka fazla olan miktarı geri verirdim.
Küçüklüğümden beri böyle alıştım ben, nerede fazla para verilirse geri verirdim. :)
Bende oyle tesekkurler
fark edersem geri veririm. o kadar de i*ne değilim yani. sonra o çocuğun maaşından kesecekler. olmaz!
en çok da bu şerefli fakir tavrını seviyorum.
kesinlikle geri verirdim ama eğer iade edemeyeceğim bir durum söz konusuysa mesela dolmuş falan gibi o zamanda o parayı bir ihtiyaç sahibine verirdim
Fazla parayı iade ederek insanlığın onurunu bir kez daha kurtarmış olurdum.. Sen bir kahramansın arkadaşım. Kendinle bu hareketin için gurur duy !
geri veririm ama gçeen arkadaşlarla kafeye gittik kasiyer yanlış hesapladı 5 tl fazla vermiş başta farketmedim fakednce de cebe attım ihtiyacım vardı
Geri vermemek serefsizlik adilik olur hırsızlıktan farkı olmaz bana göre onurlu namuslu insanlar parayı geri verir iyi yapmışşın
Zamanında kasiyerlik yapmış ve 100 tl üstünü 200 tl üstü olarak vermiş biri olarak koşarak geri götürürdüm.. Çok ama çok koyan birşey..
Vakıf Bank'ta 4 sene önce 650 TL fazla para verildi. Neticede kasasınaki açığı kendisi ödeyeceği için geri verdim.
bazen şeytanlaşıp geri vermediğimde oluyor, verdiğimde. kasada açık çıkıyor olayını bilmiyordum bilseydim verirdim :(
aynısını yapmamak biraz terbiyesizce olurdu sanırım.. önemli olan karşıdaki insana olan sorumluluğumuzdan ziyade kendimize olan vicdan duygumuz..
Ben de iade ederdim. 10 kuruş olsa bile haram haramdır. Allah sürekli imtihan ediyor insanları bu tarz olaylar da onlardan bir tanesi.
50 TL yi bende verirdim. Esas soru 5.000 TL fazla verseydi ve anlaşılmayacak bir durumda olsaydı, verir miydin?
Sen en iyisini yapmissin. kul hakkından kurtulmussun. bir muslumaninda yapması gereken budur kardesim
O parayı vermezsen ondan çıkar sonra senden fazlasıyla çıkar 50 liralık adam mıyız bir kaç milyon TL olsa düşünürdüm
Tüm işlerimi kredi kartıyla/ asistanım aracılığıyla yaptığım için öyle bir sıkıntım olmuyor.
Peki
bende geri veririm ama aynı yer yine fazla verirse affetmem akıllansın ayık olsun biraz kolay kazanılmıyor :)
Peki
Bu mu yani peki küfür eder gibi :)
haram yiyecek halimiz yok o parayı alsaydın memur kıza girecekti gün sonu hesaplamadaki eksik rakam...
Evet
Aynı senin yaptığın gibi defalarca bende fazla para üstü aldım ve hepsini iade ettim ederimde etmeyede devam edeceğim
Guzel
:))
Bu dünyada yenile 1 kuşukluk hak, ahirette 1 dağ demektir. Bu yüzden geri verirdim. Çok şükür kimseye borcum yok.
helel olsun sana haram para 10 miti senden cıkar ve o kızın hakkını tecavüz etmiş olursun kimse görmesede allah görür unutma sen sana yakışanı yapmışsın
Fırında aynısını yaptım yüz liranın üstünü fazla verdi.. kardeş fazla vermişsin dedim.. güldü şaşırdı sonra teşekkür etti.. ayarları bozuldu çocuğun :-)
geri veririm. başkasının parasında gözüm yok. ki yazık günah kasiyere 3 kuruş paraya çalışıyor birde o parada maaşından kesilecek.
Paranın fazlası zarar, kendi param bana yeter :)
Fazla verilen parayı her türlü geri iade ederim :)
Eğer vermeseydin o 50 tl kasiyer kızdan kesilirdi tesekkur ederim iyi insanmıssın :)
Sagol
Bu ne hız:) sormamla cevablaman bir oldu :)
Burdaydim o yuzden
kimsenin parasında gözüm yok
al sın
alsam dahi o paradan hayır gelmez
Dogru tesekkurler
rica ederim iyi akşamlar
kesinlikle geri verirdim o para beni zengin etmez fakirde etmez ama karakterimi komple alır götürür
Dogru tesekkurler
Oluyor öyle ben geçen gün fazla koymuşum kız uzattı yani
Evet tesekkurler
Ramazanda alisverise gittik arkadasla bayana 50 tl verdik 100 tl verdi bize arkadas vermeyelim dedi gunah olur aksam o kizda acik cikacak uzulcek parasi kesilcek belki paraya ihtiyaci var dedim dogru kardesim dedi verdi
tabıkı de gerı verırım çunku ondan kesılecek o yuzden acırım. bır ınsanın ıhtıyacı olmasa çalısmaz degılmı. bende emekçı inssana saygı duyarım her zaman
Peki tesekkurler
ama bankanın kendısı yanlıs yapsa mesela baskası yerıne benım hesabıma parayı yatırsa kesınlıkle vermem peşimden koştururum. yasal olarak devlette bana hak verıyor bu konuda yanı benden hıçbır sekılde o parayı alamıyorlar:))))
ben teşekkür ederım
arkandakı çocuk çok tatlı yıgenın mı?
O paranin bankadan cikacagini bilsem alir bir dilenciye veririm ancak o kiz acik verdiginde para ondan cikacagi icin geri veririm. ama pek paraustlerini saymam o yuzden farketmezdim muhtemelen
Tesekkurler.
Valla açık söyleyeyim banka olduğu için geri vermezdim yırtıp çöpe atardım die düşündüm ama yırtıp atsan bile kız ödemek zorunda kalır bankaya bişe olmaz oyüzden en iiiysini yapmşsın ,)
Tesekkurler
rica ederim ,)
para üstünü fazla veren kişinin tavrına bakarım hoşuma gittiyse parayı geri veririm yok gitmediyse iç ederim.
bir keresinde avm de yemek yiyecektim. Ayran alırken 50 kuruş fazla verdi söylemedim içim içimi yedi :D Şimdi 10 kuruş bile olsa geri iade ediyorum
İade ederim. Ve şöyle bir şeye inanıyorum iade etmeseydin dahi, o para mutlaka senden çıkardı ve lüzumsuz yere giderdi düşürürdün vs.
Ben yolda lastiğe sarılmış su faturasının arasında para bulup götürüp faturayı yatıran adamım :) sence ne yapardım?
Eiggggg
Bu eylemden sonraki hissiyat paha biçilemez. Manevi olarak çok doğru bişey yaptığını düşünüyor insan. Ben de olsam senin yaptığını yapardım.
para bankaya patlycak olsa sallamamda o veznedara yazık verirdim tabi
Guzell
Geri verirdim bende.
O para yaramaz bana zaten :)
Bana da yaramazdi. Tesekkurler :)
Rica ederim :)