+1 yılYurtdışında adını hatırlayamadığım (Almanya olabilir) bir ülkede Türk Mahallesindeki bir camide imamlık yapan bir ağabeyimiz her gün şehir merkezine minibüs ile gidip gelirken; minibüs şoförü ile muhabbetini kurar ve hristiyan olan şoför, ağabeyin imam olduğunu öğrenir.
Ve derken birgün yine minibüste ücretleri gönderilir. Minibüs şoförü imam olduğunu bildiği ağabeye, önemsenmeyecek bir miktarda (10 kuruş gibi) para üstünü bilerek fazla gönderir.
Para üstünü alan imam bakar, on kuruş fazla göndermiş, yanlışlık olmuş galiba der. Bir taraftan ses çıkartmaz, çok da önemli değil ya on kuruş der.
Derken, ineceği yere gelir ve inmeden önce şoföre yönelir;
- Kardeş, 10 kuruş fazla göndermişsin buyur, der. İçindeki sıkıntı dayandıramadı kendisini ve ineceği zaman uzattı o on kuruşu
Ve şoför kendisine yönelerek söyler;
- Evet kardeş, bilerek fazla gönderdim paraüstünü. Bakalım dinleri bu konuda nasılmış, diyerek...
---
İmam olan ağabey, indikten sonra şok içerisindedir.
Ve der;
- Aman Allah'ım, az kalsın on kuruşa dinimin itibarını satacaktım...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben bu yaz bir markette çalışmıştım. Kasiyer arkadaşlarımın bilgisayardaki veriyi tutmayan toplam girdilerdeki eksikleri sanırsam "lost" olarak kaydediliyor. Kasiyerden hiçbir şekilde ödeme talebi yapılmıyordu yani. Tabii bu durum sıklıkla yaşanmaya başlarsa bir kasiyer gözetim altında tutulur ya da atılır diye düşünüyorum. Yani eğer "kasadaki arkadaşın başı belaya girmesin ama şirket umrumda değil zaten para içinde yüzüyorlar!" diyorsan -ki bence yanlış bir görüş- geri vermesen de olur. Parayı eline nakit olarak verdikleri takdirde hukuksal olarak parayı iade etmemek suç değildir bile. Ahlaki değil ama kesinlikle! Ben olsam kesinlikle iade ederdim.
00 Yorumla
Vicdan sahibi her insan o para konusunda karşısındakini uyarır ve durumu düzeltir. Dni imanı Allah korkusu olmayan ise "Fazla verdi enayi" der, hiç çaktırmaz, içten içe sevinir gider onu çatır çutur yer, kendisini zeki sanan zavallılardır bunlar. Oysa ki bu bir insanlık erezyonudur...
10 Yorumla
+1 yılGeri veririm ^-^
2210 Yorumla
Soran+1 yılAferin benim kedicigime :)
- +1 yıl
:)) hihi
- +1 yıl
Tesekkur ederim canim :* :))
Soran+1 yılRica ederim minnos ;))
- +1 yıl
Hehbcok tatlisinn ama :)) ^-^
- +1 yıl
Ne güzel konuşuyorsunuz öyle karşılıklı kediciğim minnos falan :) ))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
522Cevap
+1 yılbende geri verirdim gun sonu ondan cıkıcak para bu ahlakı boyutu birde dini boyutu var o paranın kat kat fazlası cıkar illa bir yerden birde günaha girersin bosu bosuna
101 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler dogru
gün sonu gelince alınan ve verilen kasayı tutturmaya çalışırlardı kasa tutunca sorun çıkmazdı neticede üç beş kuruşlar alınmıyor vsvs... banklardaki şlem bu kasa tutmayınca kasadaki açık nasıl kapanıyor bilmiyorum... bize öğretilen haksızlık ve yanlışlık bunun düzeltilmesi lazım ama artık devir bizim bildiğimiz devir değil 17 aralık geçti bak daha yeni bu vatanın kıymeti nekadar bilmiyormusun? 18 binliracık vatan borcu dedikleri şey 18 bin liracık gerisi hikaye sen ben yolda para bulmuşuz bankadaki görevli az vermiş çok vermiş... bu ülkenin bedeli 18 bin lira silah altına almıyorsun eğitim vermiyorsun sonra kimi çağıracaksın? adama eğitim vermemişsin benimi çağıracaksın? sözün özü senin miladın doldu artık senin gibilerine gerek yok bu ülkede
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,4b cevap paylaştı. bugüne kadar hiç fazla para almadım. takii 3-4 gün önceki olaya kadar. fırından 3 ekmek ve 1.50 tl lik cips istedim. 3 ekmek 2.25 yapar. +1.50 : 3.75 . neyse adam bana ekmek poşetini verdi cips de içinde 5 tl verdim 50 krş geri verdi. allah allah dedim herhalde zam geldi. neyse dedim eve gittim. adam 2 ekmek vermiş. 2 ekmek 1.50 krş. sonra dedim ki neyse helal olsun. 2 gün sonra nasıl bir tesadüfse o abi kasada yoktu makineden ekmek çıkartan abi verdi ekmeği. 1 tl eksik aldı. fırından çıkınca saydım. ilahi adalet dedim :) . geri vermem gerekirdi ama şeytana uydum işte napalım :D
00 YorumlaYa bendeki mantığa bak Petshop dükkanımız var babam işletiyor bir gün yanına gittim öylesine dedim az yardım edeyim üni yeni bitti Mühendisim birde düşün yani hoca duysa yüzüme tükürürdü. 4 tl lik Kuş yemi sattım kızlara. Kız 10 tl uzattı dedim şuna kağıt tam para üstü vereyim diye sordum 1 tl niz var mı acaba? diye var dedi verdi 11 tl aldım ben üstüne 5 tl verdim :D halbuki 7 tl vermem gerekirdi daha doğrusu o 1 tl yi almayıp 6 tl geri vermem gerekiyordu kızda duraksadı sonra oda benim gibi düşündü hee doğru ya dedi gitti 2 tl kazık atmış gibi olduk vicdanım sızlıyor ya :(
01 Yorumla
+1 yılBalıkesir Merkez Şube İş bankası çalışanı 27 binlira çekmek için talimat vermiştim Saydı paketlere koydu parayı dikkat etmedim geri geldim 37.000 lira para çıktı bir 10 luk deste fazla vardı...
Elimdeki makbuza baktım verdiği para adedine kadar kodlamış bende yanlışlık yaptığını kesinlikle tespit edemez...
Ertesi gün şubeye gittim.
İşini durdurmuşlar askıya almışlar kameraları falan inceliyorlardı. Yeni başlamış stajer Gözleri kıpkırmızıydı ağlamaktan Parayı teslim ettim işine devam ettirdiler. Bana da şube teşekkür yazısı plaket ve kredi kartına uçak mili hediye etmişti :)
Allah tenezzül edeceğimiz günleri göstermesin...01 Yorumlaisterse 5000000000000000000000000000000000 tl olsun para benim değilse gerir veririm haram bize yaramaz knk üç günlük dünyadan sebep sonsuz ahiret hayatını tehlikeye atmak sacma olur bence :)
11 Yorumla
Soran+1 yılDogru tesekkurler
Para & Ekonomi konusunda 2,1b cevap paylaştı. bankalardan aldıgım para üstlerine güvenirim saymadan cüzdanıma koymaya calısırım zaten cantanın içinden cüzdanı cıkar cuzdanı aç bozuklukları fermuara koy derken içinden de bir fiş düşerdi onu alayım derken lök diye koyuverirdim parayı farketmezdm muhtemelen :D
12 Yorumla
Soran+1 yılHim olsun farketmeden sorun olmaz
+1 yılÇok açık sözlüyümdür. Veren kişiye bakarım duruma göre genelde geri vermem başıma 2-3 defa geldi. Birde bankadan diyorsun kusura bakmayında devlette bankalar bizi güzel s*kiyor, ne paralar bizden esirgeniyor. Erdoğan çaldığı paraların yanında 50 lirayı geri vermedim diye yanaksam yanarım valla.
840 lirq alıpta 2.15 tl yol parası veriyorsam aldığım hiç bir parayı vermem sisteminizi s*keyim . Önce halkı doyur o* çocuğu.20 YorumlaBugün 2 çeyrek alayım dedim. Tanesi 4bin 270 tl imiş. kuyumcuya 10bin tl verdim. adam bana 5730 tl para üstü vermiş. Çiktıktan sonra saydım bende dedim bir yanlışlık var bu işte götürüp adama 4bin 270 tl sini geri verdim. Adamin bana fazla para verdiğinden haberi bile yoktu hala maaşından keserlerdi. Allahtan farkettim de Allah bana haram yemeyi nasip etmesin. Çok şaşırdı parayı geri vermeme çok sağ ol dedi kartını falan verdi yine bekleriz dedi. Bu konuda Allah beni sınavdan geçirdi diye düşünüyorum ve çok şükür haram yemek nasip olmadı.
00 Yorumla
+1 yılKimse 50 lira ya da 100 lira ile zenginde olmaz fakirde, en doğrusunu yapıyorsunuz, olması gereken de budur, daha küçük bir çocukken bile çok hesap kitap bilmeyen kişiler fazlasıyla para üstü vermiştir bana, küçükken bu rakamlardaki paraların değerinin nasıl olduğunu bilirsiniz, ama hepsinde geri götürüp vermişimdir. Sonuç olarak biz babadan böyle gördük :)
10 Yorumla
+1 yılBir arkadaşım bizde kalmıştı giderken de trenle hayvanları ankaraya götürmesi lazımdı hayvanlardan biri küçük yaşta hamile kalmıştı oraya gidemezse ölme ihtimali vardı. Neyse sabah istanbulun bir ucundan diğer ucuna tren saatine yetişmek için yakın sayılacak bir yerde minibüsten inip taksiye bindik. Taksiden aceleyle indik ve adam 50tl fazla vermiş.
Kız arkadaşım biletine ek olarak hayvanlar için de para ödemek zorunda kaldı ve o para cidden hızır gibi yetişti :)00 YorumlaTabiki geri vericen adamın parasını. Bende yaşadım saymamıştım parayı, o gün içimde hep bir sıkıntı vardı ağlamak geliyodu içimden sonra paralarımı kontrol ettim şans eseri aklıma esti birden. fazla vermişti paraüstünü. Hemen geri götürdüm o gün çokta rahatlamıştım valla ya..
00 Yorumlabenim de başıma öyle bişey geldi.. kantinde alışveriş yaptımm.. 10 lira verdimm adam 20 lira verdim zannetmiş.. 15 küsür para verdi.. bnde hemen söledim.. sonra da 5 lira yı aldıı yine gereğinden fazla para verdi.. yine söledim sonra düzeltti.. pardon dedi.. önemli değil dedim.. yanii uyarırım tabi :)
10 Yorumla
+1 yılGeri verirdim. Bir keresinde yalışlıkla bir mağazada alışveriş yaparken çikolata aldım elime, nasıl becerdiysem başka şeylere bakarken çantama sokmuşum unutup. Kimse farketmemiş ben de!! Eve bir geldim çiikolata. :)) Yedim afiyetle daha parasını götürüp vermem gerek iyi hatırlattın sağol.
00 YorumlaGecen klavye uydu alicisi biseyler aldik bütün israrlarimiza rağmen 10 lira düsmemisti adam parayi verirken 10 fazla verdi :) tabi geri verdim canim suna bak kendi kendimi zarara uğratıyorum dedi. Haktır bu haksiz paradir bu para baska biyerden cikar kesin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 4,5b cevap paylaştı. Bir kaç kez oldu geri verdim tabiki haramla beslenen nesilden olmak istemem
171 Yorumla
Soran+1 yılEn guzeli
+1 yılanım var ya asdasdasd pizza bullstan pizza alıp eve geçicem bekliyorum adam genç diy seslendi gittim aldım pizzayı sonra yolda adam para üstünü fazla vermiş onu farkettim geri döndüm dedim abi böyle böyle yanında patronu varmış adama kızmıştı bir sürü üzülmüştüm ya askldasdasd
00 Yorumla
+1 yılBen bugüne kadar çalışıp kazandığım param dışında kimsenin parasına veya ekmeğine göz dikmedim bu saatten sonra yinede kimsenin evine bir dilim ekmek götürecek parasına göz dikmem gerir verir bana parayı vereni de uyarırdım. Benim yerimde olacak başka biri bunu yapmıyor olabilir di.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılgeri veriyorum ben ya. geçen yaz staj yaptığım yerin karşısındaki bakkal 10 lira fazla vermişti, sonradan fark etmiştim. daha bir kaç ay önce oraya yolum düşünce uğradım bana fazla para üstü vermiştiniz diye geri iade ettim 1 seneyi aşkın bir süre sonra. adamlara diyemedim tabi geçen sene diye, geçenlerde demekle yetindim.
00 Yorumla
+1 yılFark ettiğim anda gidip geri veririm ;-) Kendi işimizde sürekli gelen müşteri bir hafta 5 TL fazla vermişti. Ancak o gittikten sonra farkettim. Önümüzdeki hafta tekrar geldi abone olduğu için bu sefer Allahın işine bak 5 TL'si eksik çıktı. Benim de aklıma geldi. Bu arada geçen hafta sen fazladan 5TL vermiştin unuttum bak tamam eksik falan yok dedim. Helal para olunca böyle yerini buluyor ;)
00 Yorumla
+1 yılbir keresinde bir kafede bir şeyler içtikten sonra ödemeyi unutup kalkıp gitmiştim, kimse de farketmemiş :/ işten güçten ancak 5-6 ay sonra tekrar gidip durumu izah etmiştim :D o zaman da sanırım almamışlardı zaten, hatırlayamıyorum şimdi. her neyse, parayı geri almak-vermekten ziyade böyle hareketler karşınızdaki insanların da dünyaya daha olumlu bakmasını sağlar :)
00 YorumlaBENDE simit börek filan aldıydım 7-8 lira tuttydu 100 lira verdim çocuk hem 100 lirayı hemde bana ekstradan 100 liranın üstünü 90 küsür para vermişti toplamda 190 lira para verdi azcık yürüdüm geri döndüm verdim yazık ondan kesilirdi günlügü belkide 30-40 lirdır , asla alıp gitmem.
00 YorumlaGecen markete gittim. Alisveris yaptim kiyma yufka bir seyler aldim. Eve geldim elimdeki para giderken goturdugumden daha cok. Hic yapmam derim ama saymadan almisim. Bir de birinde domates yok diye baska markete gitmistim. Fisleri de alip saglam bir hesap yapip aksam geri goturdum. Kasiyer kizin sevinci beni gururlandirmisti :)
00 YorumlaBen çoğu zaman aldığım paranın üstünü saymıyorum. Direk atıyorum cebime. Fark edersem götürür veririm.
16 Yorumla
Soran+1 yılBen para ustunu hep kontrol ederim
Soran+1 yılOlmaz guvenme adas :)
Soran+1 yılOyle ama sen hesabini bil yinede :)
Cebime koymadan geri verirdim :) kasiyerlik yaptım bir ara kasada açık çıkınca bizden kesilirdi :/
511 Yorumla
Soran+1 yılAa sende alirdim beklerdim ben :)
Soran+1 yılHimm peki kanki :)
Soran+1 yılBen artini verdim :)
iade ederdim haram paradan korusun rabbim gerek yok...
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin. Tesekkurler.
+1 yılHep hainlikler planlarim ama hainlik yapma firsati yakaladigimda dürüst davranirim. 10 lira limonata parasi odedigim bir yerde aksam saatine kaldik. Herkes yorgundu. Fazladan para ustu verdiler. Oraya yönelik hic de iyi planlarim yoktu. Kasik falan çalmak istemiştim. Fazladan verdikleri para ustunu geri verdim. Cok pismanim.
00 YorumlaDolayli yoldan o para zaten benim. Bir dunya kart masrafi gecikme faizi hesap isletim ucreti cart curt aliyor banka. O paralarla da calisanlarin parasini oduyor. O bankanin musterisi olmasam geri verirdim. Ama musterisiysem parayi alirim. Ha yer miyim? Hayir. burada mendilci cocuk dolu 1 er donere dua edecek kadar da masumlar. Toplarim 5ini 10unu karinlari doysun. O veznedar cakallarin 1 ogunu 50 lira zaten.
00 Yorumla
+1 yılbenim 5 kuruşum eksikti bakkala dedim getiririm sonra tamam dedi. Dalgınlığından dedi tabi. yarım saat geçti götürüp verdim derse giderken adam şaşkınlıkla bana baktı bende gülümsedim. hak haktır 5 kuruş neyse benim için 50 lira 500 lira 5 bin lira odur. Haram parayla işim olmaz kısacası :)
00 Yorumla
+1 yılgenelde marketlerde oluyo fazla ya da eksik durumu fazla olursa haliyle parayı gösterir fazla olduğunu söylüyorum ama eksik olunca kendimi suçlu hissediyorum parayı cebe atmış numara yapar gibi o yüzden 50 tl ya da 100 tl verirsem parayı elden değil kasa yanına koymasını isteyim öyle alıyorum gözle sayarım ilk :)
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılGeri vermekle iyi bir şey yapmışsın :)
Ben bu durumda affetmem 50 Tl üstü kabulumdur :)))31 Yorumla
Soran+1 yılAa cok ayip :)
+1 yılGenelde devamlı olarak başıma gelen bir olay aynen iadesini yaparım o para beni zengin etmez fakat bir başkasını zan altında bırakamam o parayı iade etmezsem kendi kişiliğimi yargılamak zorunda kalırım
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet
+1 yılben de aynısını yapardım sonuçta ben vermezsem o para o insanın cebinden çıkacak.
16 Yorumla
Soran+1 yılDogru tesekkurler.
- +1 yıl
insanın dışının güzel olması yetmez içi de güzel olmalı sayın seda bakan.
Soran+1 yılOyle :)
- +1 yıl
yanındaki şirine çok tatlı yaa bir gün versene onu bana doya doya ısırayım o fıstığı.
Soran+1 yılOnu sadece ben isirabilirim. Yarin isircam oh canima degsin.
- +1 yıl
nedenmiş yaaaa :/
- Para & Ekonomi konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılgeçen bankadan yüklü para çektim 5 bin lira fazla ödemelerimi yaptım akşama yakın bir hesap yaptım 5 bin fazla çıkıyo kaç sefer hesapladım fazla bankaları aradım tek tek vakıfbanktan çıktı para iadeye gittim ordaki kız ben sizi denemek için fazla verdim deyince çıldırdım bankanın içinde demediğimi bırakmadım yerin dibine soktum resmen kahpe neyimi deniyosa götürmeyecektim görecekti nasıl denendiğini aslında
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Herkes kendine yakışanı yapar
geçende arkadaşla yemeğe gitmiştik ücreti verdim adam para üstü vereceğine verdiğim parayla fazlası olarak bozuk olarak verdi şaşırdım dedim abi size verdiğimin fazlasını bozuk olarak geri verdin geri verdim adam neye uğradığını şaşırdı valla bu tür olayla bir kaç kere karşılaştım..00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 541 cevap paylaştı. migrosta fazla para üstü alıp aksam farkedip sabah işe geçerken iade etmisliğim vardır ve bu yüzden ise gec kalmıstım :D
12 Yorumla
Soran+1 yılHelal sana tesekkurler.
+1 yılhiç düşünmem veririm sen yine iyisin orada farketmemişsin ben eve geldim bir ton yürüyüp farkettim geri döndüm iade ettim ufo gören masum köylü gibi bakıyorlar. olması gereken bu aslında ama demek ki genelde u olmuyor
01 Yorumla
Soran+1 yılYazik ya
- 11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
Seni Tebrik Ediyorum, Çok Güzel Bişey Yapmışsın,
Bende Geri Verirdim Ama, Çoğu İnsan Cebe Atar.11 Yorumla
Soran+1 yılBende oyle diye dusunuyorum. Tesekkurler.
+1 yılBana marketın bırınde 2 kez para ustu verdıler ılkını yanımdakı kucuk kuzenım almıs posetın ıcıne koymus bende gormedım vermedınız dedım sonra tekrar verdıler eve gıderken baktım posette bırseyler sıngırdıyo baktım para ustu sonra eve posetlerı bırakıp markete gerı gıttım verdım parayı boyle boyle oldu dedım.
00 YorumlaBende veriorum. Genelde şaşırıolar. Ama bende kasiyerdim onceden , aksam muhasebede o 5tl bile nasıl aranio iyi bilirim... Aciklar birikip 180 tl bir ayda arkadasimizdan kesilmisti. Az para diil. bir de asgari ucretle calisiosun...
00 YorumlaEger fazla verildigini bilerek cebinize atarsaniz haramdir gunahtir. alis-veris te fazladan para bu dunyada belki yuzunuzu guldurur. ama bilmeden olursa Allah affeder diyelim. ben 10 kurus bile borclanirim sonra verdigim olur hak haktir
00 Yorumla
+1 yılBir gün gevrek alırken 50 tl vermiştim hesap 12 tl ydi ama karşımdaki kız bana 46 tl vermişti. Tabi gerekeni yapıp fazla verdiği ücreti geri vermiştim. Yine geri veririm. Çünkü bunun hesabını dünya malının asıl sahibine vericez.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı. "ben parayı cebime atar uzaklaşırdım. bedava mal göz çıkarmaz. hem haram yemesi daha zevkli oluyor"
biri çıkıp da böyle mi diyecek merak ediyorum. alır geri veririz tabiki yav. ne yapacağız başka :)00 YorumlaNedense benim başıma sık gelir ben yanlış verdiniz diyorum parayı geri veriyorum haramdan çok korkarım ve bir şekilde o kişiden çıkacağını bilirim sonuçta kimse 3 peş kuruşla zengin olmaz ama parayı fazla veren kişinin başına dert açılabilir :)
00 YorumlaBikere bakkal bana yanlışıkla 20 tl verdi geri verdim vay anasını dedi senin gibi kaldımı dünyada dedi aslında 25 tl almam gerekiyordu kazıkladı p**evenk :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHimmm
Çok iyi yapmışsınız helal olsun o para kızın üstüne kalırdı zaten açık verdi diye bende aynı şeyi yapmayı tercih ederdim farkına varınca geri verirdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
+1 yılTabiki onun cebinden direk hırsızlık yapmış olacağına en doğrusunu yapmışsın. Allah senden razı olsun bak ne güzel bir davranış.. Sonuçta o da bir çalışan
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
Aynısını yaparım
Çünkü gün sonunda kadının maaşından kesiliyor12 Yorumla
Soran+1 yılDogrudur tesekkurler
+1 yıltabiiki 1 sn bile düşünmeden bende parayı iade ederim...
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
+1 yılZaten o parayı vermeseydin bir yerden çıkardı :)
Ben senin gibi yapardım taktir ettim seni :)12 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler dogru.
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılBikaç defa başıma geldi hatta para almayı unutanlar bile oldu
geri veririm ödemem gerekeni de öderim, hatta para bulsam bile onu alır bir dilenciye veririm.
Kul hakkı bu, bizde müslümanız hamd olsun parayı cebe atınca öbür alemde ödenecek :)00 YorumlaKesinlikle geri veririm. Bende market alisverisimde 100 lira verdim 200 lira verdim sanip oyle para ustu verdi o an acelem vardi hic bajmadan cebime attim sonra farkettim gittim iade ettim nolursa olsun iade ederim haram para sonucta
00 Yorumla
+1 yıl3 kuruş fazlayla çatacağım keyfe bir ömür aklıma geldikçe vicdan azabı çekemem. Geri veririm. Yok eğer bulamazsam gerçekten ihtiyaç sahibi birisine hibe ederim gerekçesiyle.
10 Yorumlatebrik ederim insanın en büyük sermayesi dürüstlüktür. sen 50 tl almış olsaydın senden kat kat fazlası çıkardı.50 tl iade ettiğin için birgün karşılığını alırsın.
03 Yorumla
Soran+1 yılAldim karsiligini :)
Soran+1 yılErtesi gun grip oldum. Hala gribim :))
Hiç düşünmedin geri veririm. Marketlerde de çok oluyor. Bazen akşam fişi kontol ederken farkediyorum ve ertesi günü götürüp iade ediyorum. (10 kuruş bile olsa) Aslında bunları tartışmamız bile toplum olarak bize yakışmaz, ama toplum öyle bir hal almış ki kendimize ait olmayan bir şeyi iade ederken sanki iyilik etmiş gibi davranıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılbankadan kasadan kesilecegini bilsem yıllarca bize atlamalarının haksız yere aldıklarına sayıp banka soymuş havasıyla çıkarım ama o zavallı kızın hesabından kesilecegi içinn iade ederim.
00 Yorumla
+1 yılBir kez fırından iki ekmek alıp 5 lira vermiştim. Para üstünü 8 lira aldim. Fırından çıktıktan sonra farkettim ve geri dönüp verdim :) bile bile alamam günah
00 Yorumla
+1 yılHaramda gözüm yok elhamdülillah ya götürüp geri veriyorum. ben küçükken 35 kuruşluk bişeyin parasını vermedim hala içimde uktesi kalmış onun. acaba 50 lira vermesem nolur.
00 Yorumla
+1 yılben olsam vermezdim zaten isesende istemesen de o parayı faiziyle birlikte fazlasıyla geri alıyolar o parayla iddaa yapardım sonuçta haram para tutarsa bidaaa
00 Yorumla- Devamını Gör (726)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat