Evet arkadaşlar soru aslında açık ama detaylandırmak istiyorum. Bilindiği gibi her erkek çekici kadınlardan hoşlanır. Sevgilisi olsun ya da olmasın sokakta gördüğü çekici bir kadından gözlerini alamaz. Şahsen özellikle etek veya tayt giydiğimde etrafımdan geçen çoğu erkeğin bakışlarını fark edebiliyorum. Durum böyle olmasına rağmen kendi sevgilinizin neden çekici kıyafetler giymesini engellemek istiyorsunuz? "Başkaları öyle görmesin, bana özel olsun" çok mantıksız bir cevap sonuçta kız arkadaşınız sizin yanınızda oluyor ve adı üstünde "sizin kız arkadaşınız". Çok merak ettiğim bu sorunun mantıklı bir yanıtını arıyorum.
Cevabın nedir?
Muhafazakar değilim ama bizde su var. Belli bir noktaya kadar giyebilir. Ama o noktayı geçiyorsa, bundan rahatsız olmayan erkek sadece dışarıya karşı kendi özgüven kartını açıyor. Yani kız arkadaşını düşünüp, ona karşı anlayışlı olmasından değil. Ego/özgüven destekciliğinin ürünü. Bu tip erkekler bence %20 %30
----
Bana özelsin, kimse baksın istemiyorum. Kıskaniyorum. ya da insanların kız arkadaşına ilgisiyle biraz kendi içinde sarsılma yasar. Kendini sorgular. Ona yeterli miyim. %20 Ataerkil Erkek modeli.
---
Sırf sevgilisi mutlu olsun isteyenler var birde.. Hepimizin hayati kendine. Kendi içimizdeki hayatımız ayrı, beraber oluşturduğumuz hayatımız ayrı. İstediğini giyebilirsin askim tipi erkekler %10
---
Etek Tayt yasak (!) SMS kontrolleri, paranoyak hareketler. Otoriter olduğunu sanan yucelikci erkek modeli.. Onlardan da %20 kadar var.
---
Ben ne düşünüyorum bu konuda? Kız zaten benim. Ben zaten onunum. Hicbir konuda giy denen, giyme demem. Çünkü cikiyorsak, o noktaya gelebildiysek beni hangi noktada zora dusurecegini hangi noktada dusurmeyecegini bilir. Bende ayni şekilde.
Ek Spoiler ; Birşeyler giyerken sevgilinizi de düşünün. Dun gördüm, 4 erkek bir kıza laf attı. Sevgilisi duymamazlıktan gelmek zorunda kaldı. Sevgilinize değer verin. Onunda sizden kaynaklı problemleri çıkabileceğini unutmayın. Kimse kimse için kavga edecek noktaya gelmemeli.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBaşka yerde uzun uzun yazmıştım. Bu defa kısa yazacağım. Erkekler çekici bir kadın gördüğünde akıllarına nelerin geldiğini kendisi de çok bildiği için, iki yüzlülük yaparak birlikte olduğu kişiyi sahte biçimde korumak ister. İki yüzlüğün daniskasıdır bu.
Rahmetli dayımın sözü kulağıma küpedir: Ben bir kadına laf atamam. Çünkü iki bacım var, birisi laf atarsa laf atana söz söyleme hakkım olmaz, ben de zamanında bir kadına laf atmışım çünkü.
Erkekler dürüst olun. Eğer sevginizden, sevdiğinizden şüphe duymuyorsanız, sevdiğiniz kadın çekici giyinirse bırakın çekici giyinen kadınınıza bakan erkekler esas size bakarak "Vay be adama bak çok bir güzel hatunla birlikte şu adam. Ulan ben de de şans yok ki" diyerek sizi kıskansın. Yok illa "birlikte olduğum kadın çekici giyinemez arkadaş" diyorsanız , o zaman çekici başka bir kadın gördüğünüzde yüzünüzü başka tarafa çevirin, iki yüzlülük yapmayın.113 Yorumla- +1 yıl
Kusura bakma arkadaş ama seninle galiba aynı ülkede yaşamıyoruz. Ben 36 yaşındayım ve üniversite dahil yaklaşık 19 yıldır çalışıyorum. Mesleğim dolayısıyla da son derece sosyal birisiyim. Açık konuşayım 36 yıllık ömrümde (avam-havas-varoşlu-şehirli) hiç bir ortamda erkeklerin çekici giyinen bir bayan gördüğüklerinde "vay arkadaş yanındaki adam ne şanslıymış" dediğini görmedim. Genelde erkek muhabbeti "o" kadının nasıl yatağa atılacağı ve ne şekilde cinsel ilişkiye girileceği yönünde olur. Yanındaki adamın esmer mi sarışın mı olduğunu sorsan bu insanlar sana tarif bileedemez. Zira gözleri kadından başakasını görmez. Ayrıca güzel yazmışsın, hoş yazmışsın da "laf atmak" ile çekici, şuh giyinen bir bayana bakmak aynı şey değildir. Türk Ceza Kanunu bile ilk eylemi cezalndırırken, ikinci eylemi kabahat olarak bile kabul etmez.
Sen "olması gereken, hayal edilen şey"i yazmışsın; ama gerçekler olması gerekenden çok farklı yaşanıyor bu ülkede. - +1 yıl
karidess harika konuşmuşsun abicim gerçekten tebrik ediyorum türkiyenin durumu gerçekten budur bende yanımda sevgilimle dolaşırken erkeklerin gözlerini kızıma çevirmesinden hoşlanmıyorum çünkü düşünceyi biliyorum. o yüzden sevgilimin açık, vücut hatlarını belli eden kıyafetler giymesine izin vermiyorum.
- +1 yıl
Çiğnenmiş yolda yürümek zordur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekleri tanimiyorsun tatlim. Sevgiliniz sizin yaninizda oluyor demissin de yaninizda olmasi o erkeklerin hee kizin sevgilisi varmis bakmayalim diye dusunmesine engel degil malesef. Cunku o erkekler acik giyindigin zaman su kizla evlensem ciddi seviyeli bir iliskim olsa diye bakmiyor sana yatak hayali kuruyor sadece. Ve o yuzden yaninda erkek varmis yokmus onemli degil onlar icin. Sevgilinde bunu biliyor. Ve istemiyor cok normal istese garip olurdu asil sen zaten sevgilini bulmussun baska erkeklere guzel gorunup napacaksin onu sormak lazim sevgilnle yalnizken suslen istedigin kadar.
22 Yorumla- +1 yıl
başka erkeklere kur yapmak mı bir kız kendini iyi hissetmek içinde süslenebilir
Cevap sahibi+1 yılSuslenebilir ama kendini iyi hissetmek icin acik giyinmek sorgulanmasi gereken bir durum.
Dikkat cekici giyinmemeye calisim ozellikle tayttan nefret ederim ben icin pisama katagorisinde. Sac rengi gozler filan isin icine girince her turlu kiskaniyor erkekler ve dikkat cekiyor. Makyaj yapmasam da yine dikakt cekiyon diyor neden boyun uzun diye. Rimel suruyorum sadece ona bile laf. Yani yaranilmiyor. Mekana gidince ya elbise ya da tapiklu ayakkabi giyerim bunda bile olay. Yani anlamiyorum yaa
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
124Cevap
Şimdi şöyle bir olay var, erkeğin kadınlara bakmak istemesi tamamen sahip olma iç güdüsünden kaynaklanır. Erkeğin bakmasının nedeni %99 olarak, baktığı dişinin ona sağlıklı çocuk doğurabileceğini bilinç altında kurgulayıp onunla üreme arzusudur. Herhangi bir erkek estetik bakış açısı ile yaklaşıyorum der ise hem kendini hem etrafındakileri kandırır. Aynı şekilde kadın ise beğenilmeyi iç güdü olarak taşır ve kendimi güzel hissediyorum onun için yapıyorumun altında kocaman bir kendini kandırmaca vardır, erkekler tarafından beğenilmek, bir aday olarak dolaylı olarak görünmek onların egolarını ve dişilik duygularını tatmin eder. Erkeğin ki kadar, kadının ki de güçlü bir arzudur kolay kolay törpülenemez. Konumuza geldiğimizde erkeğin partnerini kıskanması çok doğaldır, çünkü sahip olduğu kadını kendisi ile özdeşleştirmiştir. Eğer farklı bir nedenden yaptığını düşünüyorsanız ayrılın boşverin, seven erkek hissettirir. Bir kadın nasıl erkeğinin ona sadık kalmasını istiyor ise ya da diğer kadınlara bakmasından rahatsız oluyor ise, erkekte kadının kendini ifşa edecek giyisilerden uzak durmasını ister. Bir kadının, - aşkım bu etek ama sadece bir parmak üzerinde dizimin ne olacak der ise, erkekte tamam göz ucuyla bende karşıda oturan bayana bakayım ozaman demesi aynı meseledir. Tabikide tesettüre girsin demiyorum ama, ben bayanım hoş görünmek istiyorum içgüdüsünden kaynaklanacabilecek herhangi bir uygunsuzluk diğer erkeklerin yatak muhabbetine meze olmaya ve partnerinizi üzmeye neden olacaktır. ya da diğer hemcinslerinizin yapacağı kendimizi böyle güzel hissediyoruz diyerek yaptığı kendini kandırmaca, erkek arkadaşınızın size olan sadakatını zihinsel ölçüde zedeleyebilecektir. Sadece sana baksın istiyorsan, sadece onun için özen, ona güzel ol, dışarıya değil. Değer gördüğünü hisseden erkeğin zaten gözleri bile dışarıda birşey aramaz.
50 Yorumla
+1 yılKadınla erkek faktörü vardır kadın bence kadın gibi giyinmeli kıyafetine göre insanlara damga vurlmamalı ya da yasak konulmamalı mini etekte giyer şortta giyer yeri geldimi dekolte elbisede bir kadını sıkmak bence daha fazla inatlaşmasına neden olur serbest bırakcaksınki o zaten neyi nerde yapması gerektiğini bilicektir kadın cekici ve gül olmalı ki sende yanındaki kadını hissede bilirsin bence kadın cekici olmalı ki yanında kadın olduğunu fark edebilmelisin...
62 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle ben asla karşı gelmem :)
Giyim kuşamından rahatsızlık duymam asla. insanın ruhu sadık olucak sevdiğine. yoksa etek giymiş şort giymiş hay hay nasıl rahatsa tarzı neyse onu giysin tabii. Ama o da bana yok efendim gömlek giyemezsin, gömleğinin üst düğmesini açamazsın vs. demesin lütfen:D
23 YorumlaTamamen özgüven ve eşine güven meselesi. :)
Eşimin çok Seksi giyinmesi resmen ben burdayım diye bağıran veya bol frikik riski olan kıyafetleri giymesi beni de rahatsız eder. Akıllı ve mantıklı birinin zaten o tarz kıyafetleri belli bir olgunluğa eriştikten sonra giymeyeceğini düşünüyorum. Ancak alımlı, hoş hatta minietek/şort dahi olsa sevgilimin özellikle benimleyken giymesi bana sıkıntı vermez. Ha oldu ki o akşam çok Seksi olmak istedi gerçektende ona göre giyinip saçın makyajını falan ayarladı, bende en güzel takımımı giyip bakımımı yaparım, ya birbirimize yakıştırırlar ya da başkalarına daha iyi yakışırız, zaman kaybı azalır!30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenim oturttuğum mantık, erkeğin etekli ve tayt giyen bayanlara kendisinin ne gözle baktığı ile ilgilidir. Kendisi etek, tayt, dekolte, çıplaklık vb. hallerde kadını öyle bir konuma oturtturuyor ki milletin de kendisi gibi bakacağını düşünüyor. Yani kendi düşünce yapısının çarpıklığından kaynaklı bir durum.
43 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKendi düşünce yapıma göre kıyas yapıp mantık üretebiliyorum ancak. Bu konuyu özellikle gizli cevapladım ki bir yaranma durumu algısı oluşmasın diye. Kendi yapım itibariyle bir bayanı ister kapalı olsun ister açık olsun isterse full açık olsun bilinen anlama konumlandırmam. Sadece onun tarzı olarak görürüm. Evet estetik mi estetik. Ama ben varlığımla, bakışlarımla, davranışlarımla o bayanın özel alanına müdahalede bulunmadığım için ne bayanın çekinmesine gerek var, ne de bayanın sevgilisinin, eşinin, ailesinin çekinmesine gerek var. Kendi eşime bile hep nasıl rahat ediyorsa o şekilde davranması yönünde telkinde bulunurum. Bunun sonucu tamamen örtülü bir yaşam ise o da kabulüm, üstsüz güneşlenmek ise o da kabulüm. Sonuçta hayatımı beraber sürdürdüğüm insan da aptal değil. Neyin nerede giyinilip nerede giyilmeyeceğini bilecek kadar kendi tarzı var. O yüzden iyi niyetli olupta yine kısıtlama tercih eden konusunda bilgim ve mantığım yeterli değil.
Gerçekten sevdiğim için bir kızla berabersem, o benim özelimdir. Ben sadece çıplaklık olarak değil, başka kimseyle özel hiçbişey paylaşmasını istemem. Yani sevdiğine, kocana has şeyler başka kimseyle olmamalıdır. Yani çıplaklık, giyim-kuşam bir yana, muhabbet-sırdaş veya başbaşa yemekler olsun başka bir erkekle "kanka" "kardeşim" olmalar olsun bana ters. Giyinmeye gelirsek, cinsellik çok özel bir konudur, sevdiğimin gerdanından aşağısını, sırtını, baldırının üstünü, veya daracık bişey giyip tüm çizgilerini, başkaları niye görsün ki? gerçi millet dışarıda sevişiyor resmen özel diye birşey kalmamış ki :) ve aynı özenide gösteririm.
20 YorumlaKadınlar öyledirki mücevher gibidirler.
https://www.youtube.com/watch?v=A-zjMeAntPE
Değerli olan bir elmasınız olsa onu kimsenin görmesini istemezssiniz elmasta buna karşılık benden sonsuza dek sdakat hediyesini alır.
Gerçekten değerli olmak ve sadakat isteyen bayanlar bizler sadakate hazırız tüm kalbimizle ALLAH ŞAHİT ya siz bunları hakediyormusunuz.
İnandığın gibi yaşamazssan, Yaşadığın gibi inanırsın.10 Yorumla
+1 yılKız arkadaşlarımın çekici giyinmesi beni hiçbir zaman rahatsız etmedi. Aksine kendisine bakan, kadınlığın farkında olan kadınlarla birlikte olmak bir erkek için daha özgüven verici bir şey. Rahatsız eden tek konu erkeklerin kız arkadaşımı gözleriyle resmen taciz etmesi. İşte sorunda burada başlıyor. Nasıl ki bazı erkekler ahlaksızlığın, tecavüz vakalarının artmasını kadının çekici giyinmesine bağlıyorsa kız arkadaşı çekici giyindiğinde rahatsız olan erkeğin durumuda aynı. Orada erkeklerin ona bakmasından rahatsız oluyor ama öte yandanda sevgilisine erkeklerin bakacağı tarzda giyindiği için kızıyor ve sorunu sevgilisine atıyor.
10 YorumlaSimdi oncelikle cok iyi bir konuya deginmissin oncelikle ben istemem ama bana ozel olsun diye degil yolda yururken birisi goz ucuyla. bile baska orda zaten benim sartelleer atar ve o cocugun agzini burnunu kolunu bacagini kiraririm yalan yok ama ne bilim. boyle tatil belderi olsun kimsenin kimseye eyvallah etmedigi bir yer olursa orda giysin ona karismam sonucta yanimdaki bayanin her zaman alimli gorunmesini isterim ama yolda sokakta baktiklari icin giymesini istemem... siimdi sen diyceksin ki sen bakmiyormusun emin ol bir kiz yolda sokakta tekse bakmam yaninda b i erkek varsa kesinlikle bakmam cunku ayni durum benim basimada gelebilir... sozun özü şu etraftan bakarlar ve ben dalarim diye oylr alimli olmasini istemem tabi dedigim gibi tahat bir ortamda alimli olmasini isterim
00 Yorumla
+1 yılAçık büfe bir restaurant düşün uzunca bir masaya çeşit çeşit yiyecekler sıralanmış...
Onca insan sırayla nasibini bakıyor beğeniyor tabağına alıp masasına götürüyor...
Hiç gocunuyormusun masadaki yemeklerden herkes sırayla istediği kadar aldığı zaman hayır gocunmuyorsun neden çünkü masadaki yemeklerin tamamı sana ait değilki herkesin kullanımına açık...
Ancak tabağına aldığın yiyecekleri düşünelim biri masana gelip senin yiyeceğine dokunsa baksa seni rahatsız eder.. Tepkini dile getirirsin...
Sevgili Eş Tabağına aldığın yiyecek gibidir. Başkası tüketmeye çalışırsa miden bulanır..23 Yorumla- +1 yıl
Yemeğe dokunmak sahip olmak konusu bir tasvirdir betimlemedir yani hanfendi birebir diğer olayla eşleştirmeyiniz :)
Yani orada senin yemeğine dokunulmasından iğrendiğin gibi sevdiğine bakıldığı zaman kötü hissediyosun basit bir hikayeyle bir ilişki kurmak istedim orda :)
+1 yılOnun yanında olmanız başkasının göz dikmemesi veya şevhet duymayacağı anlamına gelmez hal böyle iken sevgilinizin de kıskanıp buna tepki göstermesi gayet doğaldır. Bazı kişiler bunu pek sorun etmez fakat sorun eden çok erkek var tabi aynı şekilde erkeğin bakımlı veya çekici giyinmesinden rahatsız olan kızlar da var kendiniz söylüyorsunuz ben farklı giyindiğim zaman bana bakıyorlar diye. Kendi görüşüm çok çekici giyinen bayanların yüzde 85 i etrafındaki insanların ilgisini çekmek için öyle giyiniyordur ve erkek arkadaşları neden diye sorduğunda da senin için öyle giyiniyorum der sizce buda mantıksız değil midir erkeği için çekici giyinmek istiyorsa evde baş başa iken giyinmelidir veya erkeği istediğinde dışarıda da öyle giyinir. insan duyguları karmaşık olduğundan bence kişi birini seviyorsa onu rahatsız eden konuların bazılarını mantıksız olarak görmemeli ve gayret göstermesi gerekir diye düşünüyorum.
00 YorumlaÖnemli olan neyi nerde giydiğindir. Elit bir yerde istediğini giyersin. Ama bazı yerler vardır ki abaza yuvası olarak tabir ettiğimiz burdaki garip yaratıklar kızın yanında erkek var mı yok mu bakmadan hayvan gibi bakarlar. Bu bir erkeği aşırı derecede rahatsız etmekle kalmaz, kavga çıkar orda. Kimseninde erkek arkadaşını böyle bir duruma sokmaya hakkı yok. Ben hep derim beni zor durumda bırakacak şeyler giyme. Zaten aklı başındaki kızlarımız nerde ne giyeceğini bilirler. Umarım anlatabilmişimdir.
00 Yorumla
+1 yılpür dikkat konuyu takip ediyorum içimi okudun aynı sorun bende de var. tayt giyme eyeliner sürme v. s. Yakışıyor yakıştığını biliyor ama izin vermiyor üstelik yanındayım ama yok.
25 Yorumla- +1 yıl
olabilir bilmiyorum ve sanırım. hiç ogrenemiycez asıl sebebini.. hayır anlamiyorum benim çok hoşuma gidiyor iyi giyinip gozluk takip gezince ama onlar tam tersi. ne güzel sevgilim var diye gezdiriceklerine çuvala sokucaklar nerdeyse :D
- +1 yıl
@_Katarina_ sevgilinle dolaşırken sevgilinin başka kızlara bakmasına izin ver o zaman sende hani onun izin vermesini istiyon ya
Bu soruyu sevdiğiniz adama sorun sayfalar size dolusu sebep söyleyecektir.
Bu soruyu güvendiğiniz bir arkadaşınıza sorun size 5 ciltlik namus dersi verecektir.
Bu soruyu aile büyüklerinize sorun size bunu söyleyen adamın düzgün çocuk olduğu ile ilgili reklam arasız saatler süren bir brifing sunacaktır.
Ancak asıl ve gerçek sebebi mi merak ediyorsunuz? Söyleyeyim...
Özgüven Eksiliği + Kaybetme Korkusu + Yalnız Kalma Endişesi + Sadakatinize Olan Güvensizliği44 Yorumla- +1 yıl
helal olsun. temeldeki sebep kesinlikle elden gidecek korkusudur ama tabii normal, doğal bir duygudur sanki bu duyguyla birlikte yaratılmışız gibi
- +1 yıl
Şahsen bana bu konu ile iglili fikrim sorulduğunda her zaman özgür bıraktım sevgili olduğum insanı ve tavrım net oldu.
Dilediğin gibi giyin beni küçük düşürecek kadar abart bir dekolte kullanmayacağına zaten eminim.
Bunun dışında biz bilrikteyken eğer seni rahatsız edecek şekilde bakmaya cesaret edebilen varsa denesin, sana benden başka dokunabilen varsa denesin, seni bu konuda benden başka eleştirebilen varsa yahu bırak denesin birtanem :) ne olur denesin :)
bana kalbini emanet etmiş bir insan benim yanımda kendini rahat hissedemedikten sonra o kalbi ondan almış olamın ne değeri kalıyor? - +1 yıl
Bence tam tersi açık saçık giyinmesine izin veren insanda öz güven eksikliği vardır yani onu terk eder diye karışamaz hiç bir şeyine ne zaman aşkom elbisem nasıl dese kız iltifat yağdıran erkektir kendisi ;) bu tip erkekler genelde sevgilisiyle dolaşırken etraftaki erkeklerin bakışlarını görmezden gelir ve genel olarak aldatılırlar ; )
- +1 yıl
Eğer bir erkeğin aldatma potansiyeli varsa bu özgüveninin yüksek olduğunu ve dilerse başka bir bayan içinde rahatlıkla tercih sebebi olabileceğine işarettir. İkincisi mesela benim gibi bazı adamlar hayatlarındaki kadınlara şekil vermekten asla hoşlanmazlar. Zira bilirler ki ne yaparlarsa yapsınlar kadın her zaman aslını, büyüdüğü, alıştığı ve kendini rahat hissettiği hayatı özleyecektir. Bu yüzden bu yüzden kadını izlerler. Kadın gerçekten tamamen kendisi olarak beni rahatsız ediyor mu ve / veya ona katllanabiliyormuyum? onu taşıyabiliyormuyum diye? cevap HAYIR ise bir bayanın kalbini incitmeden onun hayatından beyefendi bir şekilde çımkasınıda çok iyi bilirler. Yani bakış açısı farkı.
+1 yılAcikcasi bana pek hanimefendi gelmiyorlar erkekler ne dusunuyor bilemem canim. Tam dozunda giyindikleri zaman hoauma gidiyorlar ama dedigim gibi deri taytar miniler ucuk kacik kiz profilini getiriyor gozume. Tabi. Bu benim fikrim isteyen istedigi gibi giyinmekte serbest gencler:)
30 Yorumla
+1 yılo zaman söyle düşün erkek arkadaşın çok yakışıklı karizma ve etraftaki kızlar hep ona bakıyo gülüyolar sen bu durumda ne yaparsın ve erkek arkadaşın giyimiylede fazlasıyla dikkat çeken birisi sadece yakışıklılıkla değil giyinmeyi çok iyi bilen biri sen ne yaparsın için içini yer öyle düşün insanlar sahip oldukları ve değer verdikleri şeyleri kaybetmek istemezler ya sen istermisin
12 Yorumla- +1 yıl
böyle sözle oluyo sanıyosun ama inan bana herşey çok farklı çok başka bende erkeğim ve açık söyliyim tayt giyene etek giyene bakıyorum bu bir gerçek o o şekilde rahatsa benim bakışım onu rahatsız etmez dedin ya çekici olmak falan günümüz erkeklerinde hedef belli o tarz giyinen kişilere ne gözle bakıldığı malum o yüzden bir erkek kız arkadaşının o sekilde dolaşmasını istemez
Bu ülkede normal. Tabi erkekler aç köpek gibi bakıyor, erkeğin de doğal olarak hoşuna gitmiyor. "Yalnız ben bakayım" zihniyetinden değil, kavga sebebi olacağından. Şahsen ben de bakıyorum ama parçalayacak gibi değil:))) Ama kabul et ki erkek arkadaşın yanında, tayt giyiyorsun ve herkes sana bakarak hayaller kuruyor. Aynı şekilde tüm kadınların erkek arkadaşına sevişir gibi baktığını düşün. Ahlaktır töredir bundan bahsetmiyorum. Sahiplenme güdüsü.
10 YorumlaGözümün icine içine girmedikçe jicbir kadın veya kızın Kıçına, baldır bacağına bakmam..
Sevdigimide zaten bu tarz giyinenlerden secmem..
Sevdigim nasil benim ona ait olmamı bekliyorsa.. bende onun bana ait olmasını beklerim. .
Sevgilisini ya da Eşini Bu tarz Çekici. . seksi çıplak giydirip sokağa çıkarlarında kanından şüphe ederim...20 YorumlaErkekler biyolojik yapıları gereği görerek tahrik olurlar. Diğer tüm duyu organları ikinci planda kalır. Kadınların tahrik olmaları ise psikolojik ve fiziksel argümanların doğru zamanda bir araya gelmesi ile olur. Sonuç olarak bir kadının libidosunu harekete geçirmek için romantik bir akşam yemeği, güzel sözler, duygusal yaklaşım gerekirken, bir erkeğin libidosunu harekete geçirmek için önünde soyunmak yeterlidir. Sonuç olarak normal bir erkek, yanındaki partnerinin (eş ya da sevgili farketmez) çekici giyinmek suretiyle SADECE GÖRSEL TEMAS SAĞLAYARAK başka erkekleri tahrik etmesini kabul edemez. Bu cinselliğin bastırıldığı toplumlarda (bknz. Türkiye) çok daha belirgin şekilde karşımıza çıkmaktadır.
00 YorumlaSana bakan tipleri kontrol ediyor musun? Ya da sokakta ne kadar it uğursuz olduğunu biliyorsun umarım. Bir de biz erkekleri bizden iyi tanıyan yoktur. Yani kızların kanka dediği erkekler, o kızlar hakkında neler düşünüyor bilmiyorsunuz. Bende isterim kız arkadaşım olduğu zaman, istediği gibi giyinmesini ama burası Türkiye maalesef bu konuda ve çoğu konuda oldukça gerideyiz.
00 Yorumla
+1 yılZihniyet meselesi.. bunu yapanlar genelde kurnaz ve kisitlamaci tipler. Yurtdisinda fazla bulamazsin , cunku zamaninda yasamis gormus gecirmistir cogu.. nadirdir yani ulkeye gore de degisir.. turkiyeyi baz alirsak yetistigi ortam , musluman olmasi , hayata bakisi tetikler. Ama ben kimseyi giyimeme karistirtmam... Kocam bile karisamaz cunku oyle bir hakki yok ki sevgilim karissin? 18 yasimi gectiysem ne giydigim kimseyi ilgilendirmez , kiyafet icin seviyorsa derim ki buyur kara carsaflilar orda..
03 Yorumla- +1 yıl
Gercekler acidir eksileyin eksileyin iste kizlar hepiniz mahkumsunuz bu turk erkeklerinin aptalliklarina. hhahaha
- +1 yıl
Tatlim supersin ama seni goren gordugu an hakkin rahmetine kavusur cunku masallahin var guzelim
- +1 yıl
Bu yazdiklarini soyleyemezsin burada atmasi degil İDİOT
Erkeğin doğasında olan bir şey. Modernim ayağına sesimi çıkarmayacak değilim bende. Ne giydiğine karışmak ayrı bir olaydır, sevdiğiniz insanın başka erkekleri tahrik eden kıyafetleri giymemesini istemek başka bir şeydir. Tamamen kıskanmak başka bir açıklaması yok. Neden elin adamı benim bakmaya kıyamadığım sevdiğimin en çekici yerlerini izlesin ki?
Aynı şekilde empati yapın. Elin kızı gelmiş senin erkek arkadaşını dikizleyip duruyor. Rahatsız edici bir durum değil mi?00 Yorumlabaşkaları görmesindeki maksat; benim baktığım gibi (düşündüğüm, hayal ettiğim vs) kime bakmasındır aslında. Erkekler giydiği kıyafete bak diye düşünerek bakmazlar emin ol, kıyafetin içini hayal ederek bakarlar, buyüzden hiçbir erkek sevgilisine bu şekilde bakılmasını istemez
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılMangal yaparız çatıda millet e kokar az da olsa tadimlik veririz yemek pişer arada komsulara veririz paylaşırız ama be güzelim bu kadar paylaşım yetmez mi?
Siz kadınlarımızı da mı paylaşalım istiyorsun? :O :( adamın canı çekiyor sende diyorsun. .. paylaşımcı insanım eşimi kız arkadaşımı paylaşamam kusura bakmayın yani okadar geniş ddeğilim. ..20 Yorumla Benim olanın herkesin görmesi şart mı?
Sevgilin olduysa kendini sadece ona güzel ve çekici görünmelisin. Ayrıca böylesi kızlar kendi ilişkisini değil. baska ilişkilerin evliliklerin bozulmasına da sebep oluyor..70 YorumlaSevgilim ( yapamazda işte oldu diyelim )
"Açık giyinicek ve bende aa ben modern bir erkeğim sesım cıkmaz tabiki göstersın gotunu basını aman nolacak ki ölümlü dünya"
Diyeceğime kafama sıkarım daha iyi , kalp ortağı arıyoruz biz teşir ürünü değil.205 Yorumla- +1 yıl
Evet nadir de olsa guzel yorumlarin Var. sonuna kadar katiliyorum. Ha evlisindir evde dolasiyodur isterse cirilciplak dolassin fantezi yapsin sorun yok. Ama elin dikizci cakallarina niye acsin orasini burasini. Katil olursun ya obur turlu
- +1 yıl
Herşey iyi güzel ancak aslında konu bir insanın açık giyinmesi değil ki..!
Konu sizin insanın alıştığı ve tercih ettiği giyim tarzını sırf sizinle birlikte olduğu için zorla değiştirmek zorunda bırakmanız. Yani haddinizi aşmanız. Neden mi haddinizi aşmanız. çünkü bu bayan sizinle tanışıpğ karşılaşmadan önce bu şkeilde giyiniyor ve yaşıyordu zaten. Ailesi çevresi annesi babasıda bu konuda ona saygı gösteriyor ve karışmıyordu. Yani yaşam tarzı, alıştığı büyüdüğü çevre bu durumu yadırgamıyordu ama siz yadırgıyorsunuz onu olduğu gibi kabul edemediğiniz içinde baskı uyguluyorsunuz. Zaten bu gibi konularda size %100 uyan ve uyabilecek milyonlarca insan varken hemde :) - +1 yıl
İlk defa bir erkek boyle bir yorum yapmis guzel dusunce
tek kelimeyle erkeğin kendine güvenmeme durumundan kaynaklıdır.
şimdi biri bakar eder laf atar bu pısırık da bişey diyemez, korkar çünkü dayak yiyecek kız arkadaşına rezil olacak diye. onun yerine maço tavırlar takınır hayır o elbiseyi giyemezsin, izin vermem şu bu.
korkak l*n bunlar yeminle. benim bir sevgilim vardı. bilmediği şeylere asla ben bunu bilmiyorum demezdi.
yok ben ben bunu sevmiyom derdi. ama ben onun bilmediğini biliyordum. neyse bu da böyle bir anımdır.03 Yorumla- +1 yıl
Şimdi şöyle bir olay var, erkeğin kadınlara bakmak istemesi tamamen sahip olma iç güdüsünden kaynaklanır. Erkeğin bakmasının nedeni %99 olarak, baktığı dişinin ona sağlıklı çocuk doğurabileceğini bilinç altında kurgulayıp onunla üreme arzusudur. Herhangi bir erkek estetik bakış açısı ile yaklaşıyorum der ise hem kendini hem etrafındakileri kandırır. Aynı şekilde kadın ise beğenilmeyi iç güdü olarak taşır ve kendimi güzel hissediyorum onun için yapıyorumun altında kocaman bir kendini kandırmaca vardır, erkekler tarafından beğenilmek, bir aday olarak dolaylı olarak görünmek onların egolarını ve dişilik duygularını tatmin eder. Erkeğin ki kadar, kadının ki de güçlü bir arzudur kolay kolay törpülenemez. Konumuza geldiğimizde erkeğin partnerini kıskanması çok doğaldır, çünkü sahip olduğu kadını kendisi ile özdeşleştirmiştir. Eğer farklı bir nedenden yaptığını düşünüyorsanız ayrılın boşverin, seven erkek hissettirir. Bir kadın nasıl erkeğinin ona sadık kalmasını istiyor ise ya da diğer kadınl
Hem benim kizarkadasmsin hem tayt etek giyip baskalarina cekici gorunmwk istiyorsun. Iyide zaten benmsen artik guzellgini degil kalbini konustur yani deger verdgni goster. ha sen illa cekici olucam diyosan benim yanimda isin ne. istedgini cek. :))) kapiş
20 Yorumla
+1 yılBasit tasfirin ayaklari hee bak eşim beni kiskanoyo hesabı halbuki dışarda nee haltlar yiyodur sevgilisinin basitce guvenini kazanmak
33 Yorumla- +1 yıl
Bide sunu dicem bir kadin elde edline kadar hoslanilan kadindir cunku elde ettigin kadinda hoslanma icgudun kaybolur ve yine senin olmayan sana tatli gelir:))
- +1 yıl
Teşekkür ederim bole konular uzmanlik alanimdir:))
+1 yılBir baya çekici ve güzel giyinmesi normal ve doğaldır. Ama bunu eşine yani helaline evinde yapması lazımdır. Bir bayanın sokakta çekici giyip hayvani şehveti üzerine çekmesinin kendini insanlara bir mal gibi sunmasının neresi doğaldır. Sokakta açık saçık giyinen birinin şehvetten ve nefsin başka neyi aramaktadır. Böyle insanların Şehveti ve Nefsi onların İlahı olmuştur.
74 Yorumla- +1 yıl
Dini cevapla bence alakası yok ama Dini emirleri hafife alma gafletini nerden buluyorsun anlamadım. Eğer sende bir gram beyin olsaydı bu yazılanı anlardın. Bir insanda bozuksa maya , ne ar tanır ne de haya.
- +1 yıl
herhangi bir dine mensup değilim ve bunun yeri burası değil, dediğim gibi sorum dinle ilgili değil davranışla ilgiliydi. eğer dine uyacaksan zaten kapalı bir kadınla beraber olacaksın açık bir kadınla oluyorsan sen de uymuyorsun ve bu durumda din tartışmaya gerek kalmıyor. anladın? sanmıyorum. iyi geceler
- +1 yıl
Sen harbiden sığırsın ya. Ulan cevabım da dinle ilgili ne geçiyor söylesene bana? Haramdır günahtır diye bir şey demedim. Kadın dediğin başkalarının hayalinde dolaşmayandır. Kendini mal gibi açıp saçarak giyinmek nedir. İllaki tesettürlü olacaksın demiyorum. Eğer insanların sana bakmasını istiyorsan şehveti üzerine çekmek istiyorsan senin nefsin ve şehvetin senin ilahındır.
Sevgili nariel, sorunun tek bir cevabi var. O da yaninizdakine hödük hödük bakan erkeklerın varlığı. İnan tek neden budur. Gördüğün gıbı konu yine geldi ve 3. Şahıslara dayandı. Bir kurtulamadık şu 3. Şahıs denen ve ınsanı hayatını yasamaktan alıkoyanlardan.
10 YorumlaSoyle dusun bir cantan boyle cok janjanli herkes bakiyor woww cok ii veya bir araba veya bir elbise veya bir ev vb.. bak bunların hepsi esya mal.. biz sevgilimize mal gözüyle bakmiyoruz onu gozden budaktan sakiniyoruz cunku o bizim malimiz degil canimiz.. anlayana...
00 Yorumla
+1 yılÇünkü o erkekler çekici kızlar hakkında ne düsündügünü en iyi biz biliyoruziki erkek aralarında geçen konuşmalar genelde şu giden kızı hangi pozisyonda. . Ne çakardim gibi konuşma olduğundan kesinlikle dar şeyler ya da açık saçık şeyler giydirmem he diyelimki giydi yolda giderken lavuğu sevgilimin popo suna bakarken gördüm al sana cinayet sebebi :)
00 Yorumla
+1 yılKendi sorunda cevabını vermişsin zaten nasıl sen etek veya tayt giyince oranı buranı elaleme sergiliyorsun elalemde bakıyor sende bunu hiasediyorsun hoşuna gidiyor bizdede tam tersi oluyor bunu akıl etmek zor olmasa gerek
31 Yorumla- +1 yıl
Aynen kendi sorusuna kendi cevap vermiş ama algı sıfır arkadaşta.
+1 yılTek özetle: BEN BAŞKALARININ OLANI DEĞİL, BENİM OLANI BAŞKALARINDAN KISKANIRIM. VE BAŞKALARININ BENİM YANIMDAKİNE BAKMASINDAN ''elimde değil'' DERİN BİR RAHATSIZLIK DUYARIM. HERKES YOLUNA BAKACAK. O zaman sorun falan olmaz...
10 YorumlaBasit mülkiyet ilişkileri, ama insanlar aşık olurlar, sevgili olurlar, karı koca olurlar fakat birbirlerinin malı mülkü olmazlar.. Buna izin vermemeniz gerekir. Beden kadınındır, sahibi kendisidir. İstediği gibi giyebilir.
10 YorumlaCunku erkekler birbirlerini taniyorlar ve buyuzden guvenmiyorlar. Sokaktaki yabanciyi birak sen normal arkadasina kankan diye yakin davranirken sevgilin aslinda kankanin aklindan neler gecebilecegini tahmin ettigi icin dusuncesine bile pek tahammul edemiyor
20 Yorumla
+1 yılsana mantıksız geliyor işte. dışarıda fesat insan çok örnekleri mevcut kendi kardeşinin sevgilisine asılan da var. yerine göre çekici olsun her zaman değil yani. belirli ölçülerle giyinmek lazım bacı. denize gidersin, parti felan bir organizasyona gidersin okey ama normal zamanda da o kadar fazlaya gerek yok zaten sen ilgisini çekmişsin ki berabersin, çekmezsen tek olurdun veya bir başkası. o yüzden sevgilinin yanında çekici giyinmeye çok da gerek yok. zaten sevgilin var ne sergilicen daha?
00 Yorumla- 50 Yorumla
Bu soru nasıl bir sorudur böyle? Tabiki kıskanıyoruz yanımızdakini. Başkaları kız arkadaşı ile dolaşırken çok açık dikkat çekici kıyafetler giyiyor kız arkadaşları, onlar ne oluyorlar? Hayır bundan zevk mi alıyorlar?
02 Yorumlayazdığın soruya bayıldım. aynı durumdan muzdaribim. cevapları merak ediyorum :)
13 Yorumla- +1 yıl
canım kıskançlık var mı gerisi..
- +1 yıl
eger gerçekten seviyorsa o adam sevgilisinden başkasını gözü görmez emin ol...
+1 yılEvde bana çekici giyinebilir sorun yok. Dışarda konusuna gelince kendinden örnek vermişsin "çoğu erkeğin bakışlarını fark edebiliyorum" demişsin hiç bir erkek yanındaki bayana bakılmasını istemez, tasvip etmez ki ülkemizdede cinayet sebebidir.
16 Yorumla- +1 yıl
Cümlen genelleme barındırdığı için yanlış.
- +1 yıl
Bu düşüncedeyken flört ederken giymemek en doğrusu olur galiba. Tabi ;
Yanımdaki nezarete/hapse girsin biraz uzak kalıp ne kadar özlediğime bakıcam veya yanımdakine bıçakla dürtsünler ne kadar sevdiğimi anlayayım demiyorsan çünkü ilk dışarıya çıkışta olmassa 2. veya 3. de karşılaşacağın şey bunlardan biri olucaktır. - +1 yıl
Ben abartıcak birşey söylemedim sen çoğu kişinin böyle giyimli bayanlara baktığını söyledin, bende yanında bayan olan bir erkeğin en son isteyeceği şey laf atılması veya bakılması olduğunu bunun neticesindede doğacak sonuçları yazdım yanlış birşey yazmadım.
+1 yılKıskanmayınca sevmiyor oluyoruz kıskanınca baskıcı oluyoruz ben bugda kalacam artık :S pokunu çıkarmadan giyseniz laf etmeyiz
26 Yorumla- +1 yıl
Empati kursana bi? ozaman anlarsın bence tartışalamaz bir konu bu :)
- +1 yıl
ASD. DSA tamam ya sen haklısın cidden biz odunuz :)
- +1 yıl
Peki :(
Kendi ağzına soyluyosun aslında... bir erkek niye başka erkeklerin sevgilisine bakmasını istesin ki sevgilisi yanındayken bile bakan abazalar var bunu hic bir erkek gururuna yediremez
00 Yorumla
+1 yılYani simdi bir tum mali ortaliga sermek var bide tek bir kisiye ozel olmak var. Wuu soyliyceklerim bu kadar dhshdhjaaj
11 Yorumla
+1 yılzaten sorarken cevabı da vermişin
sevgilinizin diyosun , çünkü sevgilim nasıl rahatsız etmesin ki20 YorumlaSahiplenme içgüdüsü, kıskançlık. Çekici giyinen kadınlara bakıldığını bildiği için kendi kadınına bakılmasını istemez
00 YorumlaAçık derken sınır önemli. Ama çoğu kompleksli olduğu için istemez. Bunlara bir kot bir tişört giyecen yeter. :D
00 Yorumla
+1 yılAslında işin en rahatsız edici tarafı elde ettiğini saklamaya çalışıp 'başkalarının' açık giyinenine bakabiliyor olmaları.
00 Yorumla
+1 yılben kıskanç bir erkeğim.. biri benim sevgilime yan gözle bakacak da o gözleri sökmeyecem yerinden.. Eğer özgür olmak istiyosa yollarıda ayırabiliriz
00 YorumlaModa & Stil konusunda 904 cevap paylaştı. Kadınım olmayan kızın sokakta götüne başına bakmam. Kızım da böyle giyinemez, kimse ona öyle bakamaz. İki kere iki dört.
16 Yorumla- +1 yıl
Ben oluştan bahsetmiyorum. Anlamıyor musun anlamıyoru mu oynuyorsun? Ben onları korumaktan söz ediyorum. Ben başka kadına göz süzmeyeceğim ki, kadınıma ihanet kapısını zorlamamış olayım. Benim kadınım açık saçık giyinmeyecek ki, başka erkeklerin nefislerini kabartmayacak. Bunun neyini anlamıyorsun?
kıskancız olum biz benim manitamsa giyinemez o kadar diğer kızlar ne yaparsa yapsın genelde herkes aynı giyindiği için dikkatimi çekmiyor bile artık bakmıyorum bile...
10 Yorumla
+1 yılErkek koruyucu kollayicidir. elalemin piclerini kiz arkadasinin gotune basina bakip hayal kurmasini istemez. erkekse tabii
00 YorumlaMolloton bokoşloro ozoromdo! Mal mısın kızım? Sırf dikkat çekmek için mi giyiyorsun? Egonu tatmin edeceğine az zekanı geliştir.
00 Yorumla
+1 yılNasıl açık giyinmek snn özgürlüğünse
sevgilimin bana özel olmasıda benim düsüncem!
Bu arada duymak istediklerini eig yapmandan çok geniş bir düsünce yapısında olduğunu belli etmişşin tebrikler00 Yorumlabaşkaları tarafından rahatsız edilmediği sürece benim hoşuma bile gider ama eğer sevgilim rahatsız edilirse ben ondan çok rahatsız olurum öyle giyinmesini kesinlikle istemem
00 Yorumla
+1 yılÇekici ; Adı üzerinde çekici, çekmesin kalsın çekici olursa çekici olmuş olur çekici olduğu için başkalarını çeker başkalarını çekerse, benim değildir o artık, O benim değilse niye ben onun olayım?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSonra bizi avrupalı kızlar ile karsılastırırlar hey hey :)
51 Yorumla- Moda & Stil konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılpeki bende sana soruyorum? bacakların açık bir mini neden giyiyorsun? kendim için deme gülerim buna! resmen baksınlar diye diil mi? yani o bacağı bir sevdiğin görse sadece daha kıymetli olur, neyse bunu bir kıza anlatabilmek ölüm :)
00 Yorumla Arkadaşım haklısın sözlerinde fakat çevre sorunu var, mesela iyi bir çevrenin bulunduğu bir yerdeysek benim için sorun değil hatta onur duyarım. Ola ki tam tersiyse kız arkadaşımı düşündüğümden çekici giyinmesine izin vermem.
00 Yorumla- Devamını Gör (84)
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem