Kendinizi bilgi seviyesinde kaçta kaç görüyorsunuz? Ya da ne kadar bilgili olduğunuzu düşünüyorsunuz.
Ben kendimi hiçbir şey bilmeyen birisi olarak görüyorum.
Ya siz?
Ben kendimi hiçbir şey bilmeyen birisi olarak görüyorum.
Ya siz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sokrates
Sofistler ölsün.
Ne anlamda sorduğunuza bağlı. Sokrates ne, sofist ne sizce? Gezgin öğretici biri olmak cazip gelse de bunu para için yapmak doğru gelmiyor bana. Üstelik kapasitede çok kısıtlı gibi geliyor kulağa. Sokrates olabilir Sina'nın keçisine de ufak bir gönderme yapalım.
Sofist ve Sokrates'in ne olduğu "bence" ile tanımlanabilir mi, sizce?
Para için yapmak tabii ki doğru değil.
Sofistlerin kapasitesinin kısıtlı olduğunu mu belirtiyorsunuz, anlayamadım da.
Tek bildiğim şey, hiçbir şey bilmediğimdir, diyorsunuz.
Keçileri severim.
Para işin içine girdiği için yani öğrenme maksatlı yaklaşılmadığı için ilgileri de, buna ayırdıkları zaman ve hafızadaki yer de kısıtlı geliyor dedim. Sokrates bir filozof adı. Sofistse felsefeyi gezerek öğreten ve bundan maaş alanlara deniyor. Soru siz sorduğunuz için sizcesini sordum. Elbette felsefe alemice anlamını özetlemenizi beklemiyorum. Ama soruda aradığınız cevap aralığını, anlamsal olarak ne kast ettiğinizi söyleyebilirsiniz bence.
Evet, şimdi anladım.
Paradan başlayan ilk paragrafa katılıyorum. Çünkü sonuç olarak para için bilgi dağıtıyorlar, amaçları bilgelik sevgisi ve hakikate ulaşmak değil ki.
Sorumu Sofist ve Sokrates başlıklı yayınladım. Buradaki kastettiğim sey, cok uzun. Çok uzun demeyelim de uzun diyelim. Sonradan düzeltemedim😀 yani uzun olduğu için şu an çok uzun yazmam gerekiyor. Bu nedenle vakti gelince açıklarım inşallah.
Kısaca şunu diyebilirim: hakikate mi ulaşmak istiyorsunuz yoksa ulaşmak istediğiniz para mı?
Ne kadar bilgilisiniz? Diye sormanın sebebi de, insanlar yanıtlarını verirken onların bakış açısından bakmak istememdir.
bir şey bildiğimiz yok ya
Pek tabi.