Çok süper soru ve beğeni için teşekkür ederim @Nursenakarakılıç çok sağ ol
Sorunların üstesinden gelmek için ne yaparsınız?
Çok süper soru ve beğeni için teşekkür ederim @Nursenakarakılıç çok sağ ol
Herkesin sorunları farklıdır ve herkesin sorunları çözme şekli de farklıdır. Kendi ihtiyaçlarınıza ve durumunuza en uygun olanı bulmak önemlidir. Kendinize zaman verin ve gerektiğinde profesyonel yardım almayı düşünün. Sorunlarla başa çıkmak zor olabilir, ancak genellikle onları aşmanın bir yolu vardır.

#GeceMuhafızı
11 Kasım 2023 Cumartesi 15.41
Öncelikle insan kendini anlamalı ve çözmeli yaşadığı her ne olursa olsun kabullenmeli kabullendikten sonra da hayatına devam edebilmeli karşımızda hangi sorun olursa olsun kendimizi direkmen o sorunun içinde kaybetmememiz gerekiyor çözümcül ve bakış açısı çok bir açıdan bakmak gerekiyor böyle olmazsa insan sadece sorunu düşünerek kendini yıpratır ve o bir sorun haline değil bir dert haline gelmeye başlarlar
Bende pozitif düşünmeyi seven biriyim
Çok zor bu imtihan dünyasını başarmak etrafımızda o kadar zehirli insanlar varken kendisi aşağılık kompleksi olduğu halde moral bozmaya çalışan ama takmamak lazım kendimize odaklanmak hayatımıza odaklanmak lazım herkesi hayatımızdan çıkarmak lazım ve düşünmek lazım kendimiz için hedeflerimiz olmalı kendimiz için yaşamalıyız
Kesinlikle katılıyorum
Önce oturup ağlarım😂 sonra nasıl çözebilirim diye düşünürüm, gerekirse birilerine danışırım
Olsun ağlamak insanı rahatlatır 😃 çaktırma bazen ben de ağlarım balık burcu olmanın kötülükleri
Ana Bizim kara kedi var Avcı yazlıkta olsaydı yerdi onu 😃
Hem de çok seviyor özellikle kuyruğunu
Aynen birde bize gösteriyor
Bak ablası
Aynen çarli 😀
Doğrudur 🙂
Bende Ankara 'ya dönerim yakında
https://hizliresim.com/kniy265
Baksana böyle bir kedim olsun isterdim. Sözde kedi ama aslan gibi 😂😂
Maşallah aç olduğunda seni bile yer 😄
Kediler ve aslanlar aynı aileye, yani kedigiller (Felidae) ailesine aittir¹. Ancak bu, birinin diğerinden evrimleştiği anlamına gelmez. Her ikisi de, yaklaşık 11 milyon yıl önce Asya'da ortaya çıktığı düşünülen ortak bir atadan evrimleşmiştir². Bu ortak ata, günümüzdeki panterlere benzerlik gösteren bir türudur Günümüzdeki evcil kedilerin tarihçesi ise yaklaşık 3,4 milyon yıl öncesine dayanmaktadır². Dolayısıyla, kediler ve aslanlar aynı aileden gelmekle birlikte, biri diğerinin soyundan gelmez; her ikisi de ortak bir atadan evrimleşmiştir.
O yüzden dikkatli ol 😃
😀😀 kediden soğuttum
Olsun destek olmuş oldum 😂
Olsun olsun hayvanlar iyidir ama her kedi değil ben köpükten korkarım
Ben engelli olduğum için ne olur ne olmaz diye
Anladım olsun utanma bilememiş olurdun
Sorunların üstesinden gelmek için çaba gösteririm eğer sorunlar kronikleşmiş ise onları eksileri ve artıları gözetmeksizin ortadan kaldırmak benim için en iyi yol olur
Katılıyorum
Cevap
13Cevap
Aşırı/çok sabırlı olabilirim, sanırım bazen çok kötü sonuçlara yol açıyor ve benliğimi kaybediyorum...👇1 saat önce sorduğum bir soru vardı, daha fazla kişinin görüşüne ihtiyacım var. Acaba bakabilir misiniz?
Tabiki
eskiden olsa sorunlara pata küte dalardım
ama şimdi 3-5 adım. geri çekilip sorunu nasıl çözebilirim onu bulmaya çalışıyorum
yani sorunları çözmek için geçmiş yıllarımdan edindiğim tecrübelerimi yeni yeni kullanmaya başladım
Ne güzel
Doğru
Dünya sıkıntısız değil maalesef. kişisel gelişim lafları tamamen yalan pozitif olmak falan
sorunlarla birlikte yaşamaya alismaliyiz
Çok bunaldigimda yürüyüş yaparım 1 2 saat
Haklısın
İnsan yanan sobaya fazla yaklaşıp el dokunursa kötü yanacaginı biliyor ise sorunlar ile baş başa kalmaz.. Çünkü akilile hareket belasız yaşamaktır.
Doğrudur
İlk önce o sorunun ne kaynaklı olduğunu araştırır bulurum e adımlarımı ona göre atarım, Allah sağlığımızı bozmasın🙏🏻 onun haricinde her sorunun bir çözümü var:))
Emin abim Allah razı olsun ölüm haricinde her şeyin çaresi var
Haklısın kardeşim, Allah senden de razı olsun🙏🏻
Teşekkür ederim abi
Rica ederim kardeşim✨
Aç susuz bekler içimden planlar yapar çözüm yoluna bakarım tek başıma.
Aç aç bekleme ama karnını doyuru niye aç bekliyorsun acıyan yerin ayrı acıkan yerin ayrı 😌
Aynen öyle aç ayı oynamaz 😀
Oyna da görek 😀
Ben senin ayıcıgin
Işık tut 😀
Ağlarım depresyona girerim geldi mi üst üste gelir daha dün is basvurumdan red yedim ne yapacağım bilmiyorum mücadeleci ruha sahip değilim girişken atılgan değilim bu yüzden kaybediyorum zaten işi de bu yüzden kaybettim
Zaten bu gibi durumları hiçbir zaman için kendi başınızı çözemezsiniz yani depresyona girmek gerçekten kötü bir duygudur bu durumda size anlayacak sizinle sohbet edecek duygu ve düşüncelerinizi önemseyecek birisiyle konuşmalısınız imkanınız varsa psikolojik destek de alabilirsiniz
Pskolog çok pahalı haftalık 750 tl ödeyemem annemle vs konuşuyorum ama içimdeki yangın geçmiyor kesin girerim diye düşünmüştüm aklımın ucundan geçmezdi kabul almayacağım beni yetersiz bulmuşlar daha atılgan olmam lazımmış daha ilk iş günümdü ne yapmam bekleniyordu anlamadım ne iş yapacağımı bilmiyorum ama çalışmak zorundayım paraya ihtiyacım var
Birde herkes laf edecek dusmemi isteyen çok insan var ise kabul almadığımı duyunca beni yerin dibine sokacaklar
Bu hayatta birilerinin düşmesini bekleyen emin ol çok insan vardır bunları yaşayan sadece sen değilsin Emin ol bundan 10 yıl önce ben de iş yerinden ayrıldığım zaman aynı zamanda bedensel engelleyeyim Ben de bayağı bir sıkıntı olmuştu Ama daha sonra bir tanıdığımız sayesinde sigortam yapıldı ve şu anda emekli olmam için 4 yılım kaldı haklısın şu anki yaşadığım psikoloji seni teselli etmeye yetmez bir şeyleri zamana bırakmalısın bir yandan iş ilanlarına bakabilirsin bu sürede kendini kötü hissettirecek şeylerden uzak dur kendine eve hiçbir şekilde kapatma
Yapım çok içime kapanık ve benim gibi insanlar genelde sevilmiyor insanlar daha atılgan insan ariyor ama ben ne yapacağımı nerede nasıl davranacagimi kestiremiyorum donup kalıyorum karakterim böyle çok zor ya
Kendimi bastan aşağı değiştirmem lazım
Ama bunu yapacak olan sensin bak ben kötü olduğum zamanlarda ne yaptım biliyor musun namaz kılmaya başladım ve bana o kadar iyi geldi ki tabii şu son bir yıldır namaz kılmayı erteliyorum ama en kısa zamanda geri başlayacağım dünyanın boş olduğunu ve gereksiz olduğunu o kadar iyi anlıyorsun ki zamanla insanlarla iletişim içinde olarak ve konuşarak da sorunların üstesinden gelebilirsin Ben yapacağına inanıyorum Yeter ki sen kendine inan
Ben eskiden inancliydim ama şu an inanmıyorum çok dua ettim ama hiçbiri gerçek olmadı
Aslında bu da bir eksik inanmak istiyorum ama içimden gelmiyor soğudum ama başlamam lazım namaza en azından maneviyatim tam olsun
İşte belki de burada yanlış yapıyorsun tövbe de inanmıyorum diye bir şey yok bak mesela yine elin ayağı sağlam sağlıklısın engelli değilsin aynı zamanda Ben bedensel engelliyim benim de durumum kötü değil ayakta destekli olarak yürüyorum her işi bir kendim yapabiliyorum ama benden daha kötü durumda olan beterin beteri olan insanlar var zihinsel engelli olan aklı yerinde olmayan yatağı mahkum ve bağımlı olan insanlar var bence yine de şükretmelisin muhakkak bir çıkış kapısı olacaktır sen iş ilanlarına bak çaba göster ama bu sürede kendini böyle kapattığın sürece hiçbir şey zaten yapamazsın böyle ağlamakla ya sızlanmakta bir şey olmuyor mücadele etmeniz
Dediğim gibi böyle şeyler düşünme güzelce dua et Allah'a iman et ibadetlerini ihmal etme zamanla her şeyi çözülecektir ben zamanın gerçekten her şeyi ilaç olduğunu birçok defa gördüm şu anda her şey yeni olduğu için böyle düşünmen gayet normal
Haklısın teşekkür ederim burada iç döktüm dinledin Allah gönlüne göre versin
Ne demek rica ediyorum
Konuşmaya çalışırım, ancak bu sıralar konuşmayla hiçbir şey çözemediğimi farkettim.
Evet, bazen konuşmak sorunları çözmez. Ancak, konuşmak genellikle duyguları ifade etmek ve başkalarının bakış açılarını anlamak için önemli bir araçtır. Kendinizi ifade etmek, duygusal yükü hafifletebilir ve başkalarının sizinle empati kurmasına yardımcı olabilir. Ancak, her durum farklıdır ve herkesin kendi yolu vardır. Kendinize en uygun olanı bulmak önemlidir. 😌
Karşılıklı konuşup rahatsız olduğum noktayı dile getiririm.
Güzel yaparsın
Okması gereken.
Olması*
Aynen ne zamandır yoktun
Ben zaten bu gezegende yaşamıyorum 🙂🙂
Neden
Sıkıcı geliyor her şey çünkü
Bazı zamanlar olur
Anladım, bazen hayatın monotonluğu insanı sıkabilir. **Değişiklik yapmak** ve yeni deneyimler yaşamak, bu tür duyguları hafifletebilir. Belki bir hobi edinmek, yeni bir kitap okumak veya farklı bir yemek denemek gibi küçük adımlarla rutini kırabilirsin
Çoğunlukla öyle 😄
O zaman sevgilinle evlen
Nasip kısmet bakalım 🙂
Devam mı
Yess
İyi bakalım
Ya çözerim ya da fazla üzerine gitmem takıntı yapmak çok kötü
Kesinlikle kötü
Ya soruna çözüm bulunur ya da sorun yok edilir
Anladım
Otururum ve bunun 5 yıl sonra bir önemi olmayacağını farkederim. Sonrası kolay
Zaten duyguları yerine birazcık mantıklı olunca insan daha güzel anlıyor
Duygular Mantık diye ayırma ikisi de fonksiyonel olacak biçimde var oldular
Doğru
Genellikle analiz yapıp öyle çözüm yollarına başvururum.
Anladım
Önce eksilerimi artılarımı düşünürüm buna göre yol alırım.
Ne güzel
Rica ediyorum
Uyuyarak herseyin cozulcegini dusunurum.
Uzmanlara göre olmaz diyorlar
Çalışıyorum, sabır gösteriyorum
Ne güzel iyi yapıyorsun
Çözüm üretir ve zamana bırakırım.
Umarım hiçbir zaman sorunlarla karşılaşmazsın
daha bulamadım,
Muhakkak her şeyin bir çözümü vardır önemli olan sorunlarla mücadele etmek ve bir çözüme kavuşturmak için yollar aramaktır,
Önemli olan, bu sorunları çözmek için proaktif olmaktır. Kendinize inanın ve asla pes etmeyin! 😊
teşekkürler, deneyeceğim
Tabii ki hepimizin yaşadığı ortamlar aile kültürü yapısı şartlarımız aynı olmuyor herkesin şartları farklı farklı olduğu için bunun çözümünü siz bulmalısınız ama ben mesela her negatif olaydan daha beterini düşünerek pozitife dönüştürebiliyorum.
Kaçıyorum
Allaha dua ederim
En güzeli kardeşim
Altından gelirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?