Annenize, babanıza, çocuğunuza, arkadaşlarınıza ve kendinize verdiğiniz tüm sözleri tutsaydınız hayatınız nasıl olurdu?
Düşünün!..

Annenize, babanıza, çocuğunuza, arkadaşlarınıza ve kendinize verdiğiniz tüm sözleri tutsaydınız hayatınız nasıl olurdu?
Düşünün!..

Hayat, bir dizi söz ve taahhütlerle dokunmuş bir hikayedir. Ancak, bu sözlerin ve vaatlerin çokluğu bazen, insanın kendisine ve çevresine karşı sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanmasına neden olabilir. Çok fazla insana çok fazla söz vermek, sadece dış dünyada değil, aynı zamanda içsel dünyada da köklü etkiler bırakabilir.
Öncelikle, birçok taahhüt altına girmek, zaman ve enerji yönetimini zorlaştırabilir. Birçok insan, yüksek beklentiler altında kalma riskini alırken, bu durum zamanla duygusal ve fiziksel tükenmeye yol açabilir. Her söz, bir sözleşmedir ve bu sözleşmelerin tamamını yerine getirmek, bir kişinin içsel dengeyi korumasını zorlaştırabilir.
Aynı zamanda, çok fazla söz vermek, insanın itibarını zedeleyebilir. Eğer bir kişi sürekli olarak verdiği sözleri yerine getiremiyorsa, çevresindekilerde güven kaybına neden olabilir. İnsanlar, verilen sözlerin güvenilirlik ve samimiyetle örtüşmesini beklerler. Bu beklentinin karşılanamaması, ilişkilerde kopmalara ve hayal kırıklıklarına neden olabilir.
Çok sayıda taahhüt altına girmek ayrıca, kişinin kendi hedeflerine odaklanmasını da zorlaştırabilir. Birçok insan, başkalarını memnun etme çabalarıyla kendi önceliklerini ihmal edebilir. Bu durum, uzun vadede kişisel gelişimi ve başarıyı olumsuz etkileyebilir.
Ancak, bu durumdan çıkmanın yolu var. Öncelikle, gerçekçi taahhütlerde bulunmak önemlidir. Verilen sözlerin ölçülü ve gerçekçi olması, hem kişisel huzuru artırır hem de çevresindekilerle olan ilişkileri güçlendirir.
Ayrıca, kişinin kendi sınırlarını belirlemesi ve hayır demeyi öğrenmesi önemlidir. Her davetiye veya talep üzerine "evet" demek, kişinin zamanını ve enerjisini verimli bir şekilde kullanmasını engelleyebilir.
Sonuç olarak, çok fazla insana çok fazla söz vermek, içsel dengenin ve dışsal ilişkilerin zarar görmesine yol açabilir. Bu nedenle, söz verirken dikkatli olmak, gerçekçi taahhütlerde bulunmak ve kendi sınırlarını bilmek, kişisel gelişim açısından önemlidir. Her verilen söz, bir sorumluluktur ve bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmek, hem içsel huzuru hem de çevresindeki ilişkileri güçlendirir.
Zaten öyle yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince verdiğim tüm sözleri tutarım zaten tutmayacağım ya da tutamayacağım sözler de vermiyorum. gerçekten karşımda ki insana değer veriyorsam söz de veririm.
Aileme verdiğim sözleri tutsaydım muazzam bir hayatım olabilirdi kağıt üstünde.
Her şey çok daha güzel olurdu
Cevap
12Cevap
İnsanlara verdiğim sözleri genelde tutarım zaten o yüzden bu hayatımda bir değişiklik yaratmazdı hayatımda. Kendime verdiğim sözleri tutamadım hayatımı asıl onlar değiştirirdi.
Söz vermem ben genelde yani zaten ağzımdan çıkan sözü yerine getirmeye çalışırım. Öyle herkese her konuda söz verseydik ohoo😄
Huzurlu olurdum, şu an olduğum gibi. Çünkü şuna inanıyorum söz namustur. Bir kediye, köpeğe bile vermiş olsan Allah buna şahit oluyor ve sen yalnızım nasıl olsa desen dahi söz ağzından çıkmış oluyor. Bu yüzden bir hayvana bile söz vermiş olsam yerine getiririm mutlaka.
Hayatıma dönüp baktığım zaman söz verip tutmadığım olmamıştır ergenlik dönemlerini saymıyorum ama söz ver veya verme bir insan nankörse ne kadar iyilik yaparsan yap gene karşındaki bildiğini yapacaktır sana karşı.
Tutamayacağım sözleri vermemeye çalışıyorum, kendime verdiğim sözler hariç... Kendime verdiğim sözleri tutsaydım şu an çok farklı bir yerde olurdum.
İşte ne olacağını bilmediğim için elimden geldiğince az söz veriyorum ve o sözü tutmak için de elimden geleni yapıyorum.
Nen zaten hayatımda ki tüm insanlara verdiğim sözü tuttum, ben asla sözümü yeminimi bozmam etmem sır verilirse de çok iyi saklamasını bilirim
Tutamayacağım sözü vermem. Zaten söz de vermem. Uzun uzun anlatmaya gerek yok yükümlülüğü sorumluluğu ağırdır.
tuttum hayatımdan bi sorun yok tutamayacağın sözü vermezsen sorun çıkmaz
Daha sıkıcı olacağı kesin. Bazen yalanlar hayatı renkli kılıyor.
Tutmadigim sözleri asla vermem verdiysemde kesinlikle yaparım ama bazen diyorum keşkede tutmasydim..
Ben verdigim sozleri hep tuttum tutamayacaklarimi zaten hic vermedim
Ben zaten tutuyorum. Tutamayacağım sözü vermem. Dakika başı söz verenlerden değilim
Zaten tutuyorum. Bence tutmasak ne olurdu diye sorgulamak lazım.
Çok bir şey değişmez muhtemelen
Tutamayacağım bir sözü söylemem...
Söz vermiyorum genelde ne olur ne olmaz diye
Belirsiz. Daha iyi de olabilir, daha kötü de.
Tahminimce daha iyi olurdu
Tutmasaydım daha iyi olur du
Bok gibi. Iyi ki tutmamisim fajat soz verio yapmamam degil de hic soz vermemem gerekirdi.
Hiçbir sorunum kalmazdı
Bence b@k olurdu
bitik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?