Ona niye verdin bana niye vermedin
biliyorum bu isyan oluyo ama rahatsiz oluyorum
Ona niye verdin bana niye vermedin
biliyorum bu isyan oluyo ama rahatsiz oluyorum
Adalet ve eşitlik farklı kavramlar. Adil olan biri herkese eşit davranmaz çünkü bu doğru olmaz. Biri kısa, biri uzun, biri orta boy üç insan var. Üç tane de kutu var ve hepsi de bir yere bakıp görmeye çalışıyor. Kutuları nasıl dağıtırsınız? Her birine bir tane mi verirsiniz yoksa görebilecekleri şekilde mi dağıtırsınız?
Hayatta böyle. Her insanın eksik olduğu, fazla bilgili olduğu ve herkesle aynı seviyede bilgili olduğu alanlar vardır. Çıkıp da Allah'ım bana eksik bilgi verdin diyemezsiniz. Herkes farklı şekilde imtihan olur, insanların kalbini ve yaşamını bilmeden mükemmel zannederek isyana gitmeyin. Tövbe edin ve hatanızı da tekrarlamayın.
Sitem etmekle isyan etmek arasındaki farkı anlarsan isyan etmekten kurtulursun. İnsanız sitem ederiz ama isyan etmek haddimize değil. Herkesin kendine göre olan yaşantısının hesabı yine herkesin kendi yaşantısına göre olacak. Burada göremediğinin karşılığında orada ne göreceksin bilemezsin. Burada görenler de orada ne görecek bilemeyiz. Onun için dünya boştur loo.
Herkesin bir zekası var ve önemli olan bunu nasıl kullandığındır.
Hayatta sende olmayan şeylere yönelip onları kazanmakla uğraşacağına sende olan yönlerini geliştirip ön plana çıkarmak daha çabuk başarıya ulaşmanı sağlar.
Önemli olan kriz yaşamamak değil krizi fırsata çevirmektir.
Yani bende yok diye bir şeylere dövünmenin kimseye faydası olmaz
Sana ne verdiyse ona sarılıp şükrederek. Bir bakarsın sana ondan daha iyisini verdi. Bu defa ona sarılıp yine şükredeceksin. Gittikçe daha iyiye doğru gider. Ve bi bakmışsın istediğine ulaşmışsın
Cevap
13Cevap
Başkalarının elinde olmayıp senin elinde olan kim bilir ne imkanlar güzellikler vardır. Komşunun tavuğu komşuya daima kaz gorulur.
Bir gayret çaba mücadele olur beklenilen karşılığı alamazsın anlarım hiç birisi yokken nasıl isyan edilebilir buna insanın hakkı var mıdır pek sanmam
Mesela Filistindeki yaşıtlarına bak, sen özgürce gezip tozarken onlar her an bir bombayla ölebilir. ya da senin yaşında sakat insanlara bak.
Sana ne verdiğine odaklan. Düşün. Emin ol bir sürü şey bulacaksın. Herkese aynı şeyi verseydi nasıl olacaktı bu işler?
bazen herkesin her işi rast gidiyo ben bişey yapsam başıma kalıyo gibi oluyor en sinir olduğum mesela
Kafaya takmıyorum bak senin gibi yalnız olduğum halde.
Ne istiyosun nedir derdin?
Evden dısarı çıkıyor musun?
İsyan etmemek lazım
Kısmette varsa gelirmiş hint ten yemenden
geciktiriyorsa güzelleştiriyordur ondan
Onu virme bağa vir 🤣
Bende her zaman oluyor
Mutlaka olur
Kafana takmayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?