Eskiden evlilik yaşı 30 - 35 iken şimdi 30 yaşına gelmeden evleniyor millet. Bu dünyada kıyafet değiştirir gibi düzen değişmek zorunda mı? Bir düzende devam edersin gider sürekli değişim yaşanırsa ne olur hayatta her şey felç olmaz mı? Doğal seçilim bile bunların yanında masum kalıyor en azından uzun boyunlu zürafa yaşayıp kısa boyunlu zürafalar ölüyordu. Kızlar için istenmeyen erkek modeline kolay ölüm yok. Hatta ölmekten de beter duruma düşüyor.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çevremize baktığımızda 30’lu yaşlarına ulaşmış fakat halen ailesinden birey olarak tam bağımsızlaşamamış, kendi ayakları üzerinde duramayan birçok kişiye rastlamaktayız.
Diğer bir deyişle bu bireyler uzamış bir ergenlik dönemi ile henüz başlamamış bir yetişkinlik dönemi arasında sıkışmış, aynı zamanda yasal hakları bakımından yetişkin sınıfına giren ama henüz yetişkinliğin gerektirdiği tüm sorumlulukları da üstlenmeye hazır olmayan bir grubu oluşturmaktadırlar.
Gerçekten böyleleri de var mı? 30’lu yaşlarına ulaşmış fakat kendi ayakları üzerinde duramayacak kadar bağımsızlık kazanamamış dediğin tiplerden.
Evet çok var sorularda defalarca karşıma çıkıyor
Bunu biraz araştırdım seninle de paylaşmak istiyorum:
Evlilik öncesi cinsellik yaşı olmuş en düşük 13 ha namuslu biriyse 18 yaşına basar basmaz bekaretini veriyor bir çelişki daha Türkiye de evlenmeden bekaretimi vermem diyenlerin oranı %65.
arsiv.sabah.com.tr/ozel/genc2335/dosya_2335.html
Anladığım kadarıyla kendi ayakta duramayan ancak bel altı faaliyetlerinden de vazgeçmeyenlerin oranı bir hayli yüksek.
Evlenmeden önce ilişkiye girme çok oluyor evet özellikle içe kapanık ve baskın toplumlarda bunu yapmak bir tabu haline getirildiği için meraklıları cezbediyor diyebiliriz. Birde hayalciler dediğimiz bir grup var bedenen zevk almayı sevmezler, birisiyle ilgili kafalarında senaryo kurmak daha hoşlarına gider bunlarda, kolay kolay açılamaz güven sorunu duyar herkese şüpheyle yaklaşır
Neden bu kadar çok oluyor sanki eskiden bu kadar fazla değildi. Ben şahsen beklemiyordum.
Eskiden kadın sahipsizdi, çalışıyordu tüm kadınlar geniş aileler vardı topluma açık ve rahat yaşamıyorlardı o sebeple
İşin en kötü tarafı kafana göre bekaretini erkek arkadaşına veriyorsun performansını beğenmiyorsun ilişkiyi noktalıyorsun madem evlilik nişan vs. yok işin içinde neden bekaretini verdin? En gıcık olduğum tarafı ise bekaretini kaybettim hayatımda kimseyle yatmadım deyip partnerini kandırarak duygularıyla oynuyorsun ben olsaydım şahsen bunu böyle algılardım.
Onu beğenmeyen kişi daha çok deneyimli olduğu için yapar bunu namus anlayışına uymadığı için değil
Sence 25 yaş ve sonrası birinin evlenmeden önce ilişkiye girmemiş birini bulma ihtimali imkansız mıdır?
Kadın için zor erkek için olabilir
E kadın için diyorum ben zaten. Erkek için niye zor olmasın?
Şansa tükürmeli mi?
Namus anlayışına uyan yapmaz diyorsun yani.
Kadın bulunur bnce az olsa da çünkü erkekler cinselliğe daha yatkın olmazsa olmaz onlar için kadınlarda bu istek daha az oluyor
Senin için duruma ne demeli?
Bende de öyle
Ciddi misin?
Evet
Yıl ilerledikçe geçmişe dönmek istersin diye bir söz var ya hep kesinlikle doğru bu söz. Şimdilerde ben hiç mutlu değilim yaşamaktan iğreniyorum resmen sırf bu yüzden de değil geçmişte kendime yatırım yapmadım maddi manevi. Geçmişte bilmiyordum böyle olacağını ama tedbirimi almam gerekirdi. Mesela okulu bitirip mezun olmuş geçimimi sağlıyor olmam lazımdı benim. Yaşım Mart ayında olacak 25 çok geç kaldım😞.
Yurtdışına gidebilirsin bnce orada yaşlı nufüs fazla genç ihtiyacı çok araştırma yap kendine dil öğren
Yurtdışında çalış diyorsun yani değil mi?
Yani mantıkken para kazanmak için yaşamak istiyorsan öyle
Aksine eskiden 15 yaşındakiler evleniyordu. 16 yaşına girince evde kaldın diyorlardı. Şimdi yine 30 a yükseldi
Niye canım misal evlilik öncesi cinsellik yaşı olmuş en düşük 13 ha namuslu biriyse 18 yaşına basar basmaz bekaretini veriyor bir çelişki daha Türkiye de evlenmeden bekaretimi vermem diyenlerin oranı %65.
İşte evlilik yaşı uzadı ama insanlar delirdi. Görüyorum bu sitede her gün. Daha liseye gidiyor neler neler yapıyor sevgilileriyle. Hatta şöyle söyleyim ki evlilik diye bir şey kalmayacak. Ekonomik sıkıntılar yüzünden ve sorumluluk almak istemeyip kolaya kaçıp direk cinselliğe yönelme durumları göz önüne alındığında evlenme yaşı 40 a kadar çıkacak. Evlenen nadir olur artık bundan sonra. Neden evlenmeden sorumluluk almadan cinsellik yaşamak varken evlenip borç ödesinler ki.
Dünya şartları da sürekli değiştirilmez ki? Kıyafet değişir gibi şansımıza tükürmeli o zaman. Daha bekaretimi korumuşum bu güne kadar. Evlenmeden ilişkiye girip te sonra atmayı bilmiyor muyum? Hiç uyum sağlayamadığım şartlar bunlar. Hep bu GDO' lu neslin oyunları bunlar
Hiç sorma. Kurunun yanında yaş olanlarda yanıyor. Şimdi bile böyleyse bundan sonrasını hiç düşünemiyorum bile. Sonumuz belli ama Lut kavmine döneceğiz