Di̇nden uzaklaşmaya mı başladım?

Ben hristiyan bir anne ve müslüman bir babanın kızıyım, çocukluğumda kiliseye de camiye de gittim. Küçükken bunların ciddiyetinde değildim. Babam dini görevlerini fazla yerine getiren birisi değildi, daha çok annem dinine düşkündü. İki dinle de ister istemez bir münakaşam oldu yani. Ergenlik dönemimde bu bende kafa karışıklığı yapmaya başladı, ibadet etmek istiyorum ya da dua etmek istiyorum hangi dinin kurallarına göre hareket edeceğimi bilmiyorum. Gündelik hayatımda karşılaştığım olaylara hangisine göre yaklaşacağıma karar veremiyorum. Bu böyle yıllarca devam etti. İki dinide detaylı araştırmadım, kendimi Müslüman olarak gördüm. şu an büyüdüm ama bilmiyorum gün geçtikçe dinden uzaklaşıyorum, çevremdeki agnostik, ateist ve deist bir sürü arkadaşım var. Onlardan duyduğum şeyler olsun, kendi okuduğum ve gördüğüm şeyler olsun beni buna itiyor. Bazen kendimi deist ya da agnostik olarak tanımlıyorum ama geri tövbe ediyorum, pişman oluyorum. Bu durum çok bunaltıcı olmaya başladı. Dini görevlerini yerine getiren bir insan değilim ama ne bileyim insan bazen yalnız kaldığında sığınacak bir şey arıyor. Anlamsız bir metin olmuş olabilir kusura bakmayın, gerçekten kafam allak bullak

Di̇nden uzaklaşmaya mı başladım?