Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Önceden stresin çok kurbanı oldum. Hiç doğru yönetemezdim. Konu ne olursa olsun kendimi yer bitirirdim. Hiç faydası olmadı aksine hep zararını gördüm.
Stresten tam anlamıyla kurtulmuş değilim. Ara ara gerildiğim zamanlar oluyor ama yönetmeyi büyük ölçüde başardım. Öyle anlarımda kendime şunu soruyorum "bu şekilde streselenip kendini sıkmanın sana ne yararı var?" Bunun cevabını kendime vererek sakinlemeye çalışıyorum.
Bunu da okuduğum kişisel gelişim kitapları sayesinde başardım sayılır. Bir araştırıp okumanı tavsiye ederim..
Stres yapmama neden olan sebepleri düşünüyorum. Sonra sonu kaynağında yok etmeye çalışıyorum. Kaynağı yok ettiğinde stres de kalmıyor. Eğer çözüme ulaştırabileceğim bir şey değilse de hayatın bize getirdiği birtakım sınavlar deyip kendimi telkin etmeye çalışıyorum. Sorunları gözümde büyütmek yerine umursamayarak veya çözüm yolları arayarak küçültmeye çalışıyorum.
Stresten kurtulma için yapacağım ilk adım beni bu duruma düşüren etkenleri en aza indirmek olacaktır. Eğer ki ben bu etkenlerden kurtulamazsan bir türlü. Ne kadar çabalarsam çabalayayım asla düzelmem mümkün olmaz. Bunu en aza indirmek için belli başlı yaptığım şeyler var.
Merhaba, şahsen ben o durumdan çıkmaya çalışıyorum yani elimden geldiği kadarıyla çözüm yolları geliştirmeye gayret ediyorum. Çözemediğim konuları da akışına bırakıyorum yani düşünmemeye çalışıyorum ve daha pozitif şeylere odaklanıyorum, beni mutlu edecek şeyler yapmaya özen gösteriyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Bana iyi gelen olaylara ve aktivitelere odaklanıyorum.. Sorun çıkaran ya da huzursuz eden insanlardan olabildiğince uzak duruyorum.. Bunun dışında illaki yaşıyoruz stresli dönemler elbette ama değiştiremeyeceğim konularda uzun uzadıya düşünüp durmuyorum.. Mantıklı düşünüp karar vermeye çalışıyorum.. Heyecanı eksik etmiyorum hayatımdan.. Bunu illa birilerine bağlamak gerekmez. Mesela bir kitap ya da film de heyecanlandırabilir insanı. Zaman zaman kendisini mutlu etmesi ve şımartması da aynı şekilde..
Selam, stresin boyutuna göre değişir.. ama beni daha jyi hissettircek şeyler yaparım, film izlemek, puzzle yapmak, kitap okumak, insan kendisiyle uğraşıyor anlayacağın.. o sürekli düşünme sürecini dikkatini hep başka yerlere çekerek geçiriyorum.. böyle de olmak zorunda.. oturup düşünmek, düşündükçe stresi yaratan sorunu kafada kurmak bunlar ilaç olmaz aksine daha da hasta eder.. hobilerle uğraşmak, doğada vakit geçirmek, kendinizle uğraşmak bunlar iyi gelecektir.