Aslında belki de bu güce duyduğum saygıdan dolayı zaman zaman fena gıcık oluyorum.
Özellikle bu güce maruz kalınca daha bir sinir oluyorum.
Mesela önceki akşam müstakbel görğmceyle işbirliği yapıp benimkini gıdıklamaya kalktık... Sonu hüsran oldu tam bir rezalet :(
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
evet bu yüzden onlardan daha zeki olmalıyız ki o gücü bize karşı kullanamasınlar
Belki de tam tersi... zekası da bizden üstün olan erkekleri seçmeliyiz ki zeka vs kaba güç çatışması doğmasın.
Kendimizden daha düşük zekalı erkek bence çok daha tehlikeli zekasıyla başa çıkamayınca kaba kuvvete başvuracak içgüdüsel olarak
Güçlü erkek severim. Etkileyicidir.
Evet ben de çok saygı duyuyorum ve o yüzden de sinir oluyorum bazen...
Kardeşiyle beni üst üste koyup gıdıkladı
Eğlenceli.
En ufak bir şey yapamadık... canın çektiği kadar açık büfe gıdıkladı ikimizi de
Sadece kaba kuvvet olarak mı güç etkiler seni yoksa her bakımdan domine etmesini bilmeli mi seni?
Güçlü pek çok konu ile ilgili benim için.
Sana kurallar sınırlamalar hatta yasaklar koyabilecek güçlü bir iradesinin olması?
Baskıcı erkek sevmem.
Baskıcı demedim baskı yaparsa sözünden çıkarmayacak gücü olan demek istedim... ikisi farklı şeyler
Kurallar, sınırlar ve yasaklar baskıcı erkek özelliğidir.
Abartmadan sadece gerekli gördüğü kural ve yasakları koyamayacak erkek sence güçlü erkek sayılabilir mi? yapmakta olduğun ve devam etmek istediğin bir şeyin zararlı ve sakıncalı olduğunu biliuor ama sözlü uyarılara kulak asmadıpın veya ikna olmadığın noktada kural veya yasak koyamayacak ve peki sen bilirsin deyip olacağına emin olduğu olumsuzluğun gerçekleşmesini çaresizce bekleyecek erkek daha mı ilgini çekerdi?
Bir ilişkideyken insan nasıl davranacağını bilmeli zaten. Her insanın kuralları ve sınırları vardır ama bu ilişki de daha çok sadakatle ilgili. Kıyafete karışan erkek baskıcıdır ve eziktir.
Kıyafet konusunda şöyle diyim... sen onun yanında tacize uprayacak olsan seni polise gitmeye teşvik edecek erkeğin kıyafete karışma hakkı yoktur elbette ama erkeğin duruma müdahale edip seni bir kenara çekip tacizci ile kendisinin muhatap olması ve bu tacizi sonlandırmak adına fiziki müdahaleye de varabilecek şekilde sorumluluk alarak koruma kalkanı oluşturmasını bekleyeceğin bir erkeğin kıyafete karışma hakkı olmadığını iddia etmek çok adil olmaz
Erkek kızın açık olduğunu bile bile sevgili oluyorsa bir zahmette korusun.
Açık veya kapalı depil yani ben tesettüre sokmaktan bahsetmiyorum ki... o gün gidilen yere uygun görmedşyse ve koruyacak olan da oysa karışır tabi ki...
Üretimde söz hakkın olmayan bir şey hiçbir insanı yükümlülük altına sokamaz... yetki ve sorumluluk hep paralel gider... her zaman böyledir her ilişki biçiminde toplumun her kurumumda böyledir
Uygun olmayan yer? Neresi keko mahallesi mi?
Nedir yani her yerde her kıyafet giyilebilir mi demek zorunda? Body guatd mı bu adam? Üzeründe kontrolü olmayan bir durumun sonuçlarından kendisi sorumlu olacak... olacak iş mi bu?
Kadınları kapatmak için bahane arıyorsun gibi geldi bana. Herkes herkese saygı duysa keşke.
Yooo... ben de açığım ama her yere mini etekle de gidilmez veya her yere de bralet giyilmez. ben kaldı ki giyime karışma konusunu açmış da değilim ben genel olarak erkeğin kadını domine edecek gücünün olmasından bahsettim
Kadınlar köle değil.
Kölelikle ne ilgisi var?
Sonuçta her kurumun bir lideri olur bir otoritesi olur...
Örneğin işe girdin şirketin bir müdürü olur, asker oldun komutanın olur...
Tüm bunların başı olacak da ailenin bir başı olunca kadın köle mi oluyor?
Aile olmak bir kurum ve ya iş değildir. İlişki saygı üzerine kurulur. Hastalıklı düşünceler üzerine kurulmaz.
Aile kurumdur canım... ailede sürekli alınması gereken kararlar vardır her kurumda olduğu gibi, hesaplanması gereken riskler vardır her kurumda olduğu gibi, ailede sürekli bir fayda maliyet hesabı yapmak icap eder aklına gelecek her kurumda olduğu üzere, ailede tutturulması gereken bir bütçe vardır bir yapının kurum olduğunun en basit göstergesidir bu; ve bu bütçenin tutturulması için sürekli olarak ihyiyaçlar arasında önceliklendşrme yapılır ki bu da kurum oldupunu gösterir...
Her kurumda olduğu gibi ailede de adı konmuş olsun veya olmasın bir dominant kişilik ve lider bulunur aksi zaten mümkğn değildir... bunun saygısıslıkla bir ilgisi yoktur. Fikirler tartışılır bir sonuca ulaşılmaya çalışılır sonra da uygulanır ama bir ortak noktaya ulaşılamadığı durumda da bir liderin "son karar budur" diyebilmesi kaçınılmaz bir durumdur. .. her bakımdan güçlü olmalı dediğin erkeğin otoritesine örneğin işyerindeki sorumlu kişiye gösterdiğin saygıyı esirgemek özgürlük, çağdaşlık veya sağlıklı bir düşünce midir?
Kariyerim yok. Kadın da erkek de disiplin ve lider ruhlu olabilir ama bu birbirlerinin sınırlarına, kurallarına müdahale edebileceği anlamına gelmez.
Lider ruhundan bahsetmiyorum sorumluluk almaktan bahsediyorum. Dahası kariyerin olsa da olmasa da fark etmez ki bir başı bir lideri anlaşmazlık halinde son sözü söyleyecek kişisi belli olmadan ayakta kalabilecek hangi yapı var ki ailede bir aile reisi olması gereksiz veya yanlış olsun... iş ki o erkek güçlü olmanın yanı sıra zeki, sağduyulu, adaletli ve vicdanlı olsun... bu şimdi hastalıklı bir düşünce mi oluyor?
Erkeğin her şeye karışması hastalıklı düşünce olur, son yorumundaki kişisel özellikler değil.
Bir tartışma yapılır ve taraflar anlaşmaya vararak sonuca ulaşır. Bunun aile reisi olmakla ilgisi yok. Hayatı paylaşmakla ilgisi var.
Herşeye karışan erkek hastalıklıdır tabi ki... ben ama öyle bir şey demedim ki... erkek karılması gereken şeyi bilecek herşeye müdahale etmeyecek ama kadın da bilecek ki bu adam öyle herşeye karışmaz karışıyorsa bir bildiği vardır ve ailenin sorumluluğunu alan kişi olarak da madem kararı kesin bu konuda yapacak bir şey yoktur..
Erkek herşeye karışırsa zaten yanlış erkektir dediğin gibi hastadır ama sağlıklı bir erkeğin varsa ve hele ki güçlü biriyse o zaman onun iradesine meydan okumak, inatlaşmak, ayak diremek, otoritesini kırmaya çalışmak doğru bir şey mi sence?
Hayat görüşümüz farklı. Tartışmaya daha fazla gerek yok bence.
İnsan zaten farklı fikirdeki kişilerle tartışır... aynı görüşeteki biriyle neden tartşasın ki
Bir sonuca varamıyorum. Değişmeyecek fikirler vardır. Yani tartışmak yersiz.
Varamıyoruz.