Öz güven eksikliği nasıl yenilir, kendimizi nasıl sevebiliriz?

Çocukluktan beri zorbalığa maruz kalıp hep dislandim çelimsiz çok zayıf birisiydim belki burnum yamuktu ama kimseye bı zararım yoktu ben sırf susuyorum sessizim diye zorbalığı haketmedim benim yıllarca acı çekmeme ve travmalarima sebep olanlara büyük ahım var üniversiteye baslayinca anksiyetemi yendim artık kalabalık ortamdan korkmuyorum ama bazi ortamlarda hâlâ fikrimi belirtemiyorum bazen çok sosyal oluyorum bazen hiçbir şey konuşmak istemiyorum benim moduma kombine makyajima hatta hasta olmama kadar özgüvenim degisiyo ben sadece olduğum şekilde de özgüvenli olmak istiyorum konuşmak fikrimi belirtmek istiyorum girişken olmak istiyorum fizik desen var güzellik desen ortalama yüz seklim ince güzel. bı burnum yamuktu ama artık o kadar dert değil sorun disgorunusumde değil sorun benim içimde yıllardır bu sorunu çözemedim kendime ne bakımlar yaptım ne kremler kullandım cildimi bebek gibi yaptım bı tane leke yok fiziğimde ideal ama bunlar hâlâ yetersiz geliyo sanki yinede beni dislayip arkamdan insanlar konusacakmis gibi geliyo. kendimi değerli hissetmek kendimi sevmek istiyorum nasıl başarırım?
Öz güven eksikliği nasıl yenilir, kendimizi nasıl sevebiliriz?