Önceden gerçekten öz güvenli biriydim. Ama şu son 4 senedir öz güvenim yerle bir oldu. Hem ailesel sorunlar yaşadım , sevildiğimi düşünüp aslında hiç sevilmediğimi herkese yük olduğumu gördüm.
Hem de okul hayatında düşüşler yaşadım. Önceden okul birincilikleri olan, arkadaş çevresi geniş biriyken lisede ortalama birine döndüm. Son 3 senedir ise yks ile iyice yerle bir oldu öz güvenim. Arkadaşım da yok artık derslerim de yolunda gitmiyor. Aile durumlarım da hala kötü.
12. sınıfta 170 bin sıralama yaptım sayısalda , geçen sene 145 bine çekebildim sadece. Bu sene ise benzer bir sıralama yaparım diye korkuyorum. Ailemden , çevremden sınavla ilgili büyük bir baskı görüyorum.
Sosyal becerilerim de gitti öz güvensiz biri olunca. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bu aileler neden bu kadar sorumsuz ya kb ama sövdüm olan çocuğa oluyo bu ne ya
Diğer yorumda olanları okudum da
Babam sorumlu iyi bir babaydı. O evlenene kadar her şey çok güzeldi. Hiçbir eksiklik hissetmedim. Sonradan eşinin emrine girdi gibi bir şey oldu. Aile konusu tamamen şans sanırım.
Kadının sana karşı davranışları nasıldı
Şöyle söyleyeyim beni manipüle etti. Başlarda seviyormuş gibi yaptı ama bunları yaparken bir yandan beni ailemden soğuttu. Tutarlı yalanlar attı ve başta babamın ailesiyle aram bozuldu. Sonrasında da babamla aramı açtı. Babamın onu aldattığını falan söyledi ben daha 11 yaşındayken. Ama böyle bir şey kesinlikle yoktu onun uydurduklarıydı. Bana bunları yaparken de babama yok işte kızın senin hakkında bunları söylüyor diye babama benim söylediğimi iddia ederek bir sürü yalanlar atmış. Mesela ailesinin yanına giderdik haftasonları. Beni ısrarla oraya götürürdü. İşte sensiz olmaz beraber gidelim diye. Ailesi zengin , bahçeli büyük bir evleri vardı aile apartmanı gibi. Bana evin içinde tek başıma durmamamı işte orası kendi evim olmadığı için doğru olmadığını söylerdi , bahçede durmamı isterdi ama bahçe hem sıcak olurdu
hem de oturup vakit geçirebileceğin doğru düzgün yer yoktu. Yorulurdum hep. Bunun nedenini ise sonradan anladım. Benim hırsızlık tarzı bir şey yapabileceğimi benden rahatsız olduğunu belirtmiş aslında. Sadece o yaşta bunu anlamayıp iyi niyetle söylüyor sandım. Ailem onun ailesi kadar zengin olmayabilir ama asla bırak hırsızlık yapmayı mutfaktaki bardaklara bile dokunup su içmeyen biriydim. Bir de bu şahıs anaokulu öğretmeni. Beni küçücük yaşta büyük meselelerine çekti. Babamla aramı açtı. En sonunda da evde istemedi ve babama beni kovdurdu. Şimdi ise herkes tarafından sevilen ve iyi insan olarak anılan birisi. Sırf ailesi zengin diye. Babam ise ya körkütük aşık ya da ailesinden çekiniyor. Yaptığı her kötülüğü öğrenmesine rağmen affediyor onu ve o ne derse ne isterse yapıyor.
Çok uzun anlattım bi an kendimi kaptırıp
İnan önemli değil ya birazda olsa empati kurdum seninle tabiki tam olarak anlayamayacak olsamda. Kendini toplamalısın onların hepsine rağmen
Güçlü kalmak yaş aldıkça zorlaşıyor. Çocukken bazı şeyleri anlamadığım için dayanabilmek daha kolaydı. Şimdilik tek isteğim önce öz güvenimi toparlamak. En azından normal insanlarla aynı seviyeye çekebilmek. Fazlasının şu durumda olmayacağının farkındayım zaten.
Bana göre sevgi, özgüveni doğrudan etkileyen unsurlardan en önemlisi. Öz sevgi ve sevilmek. Önce kendini sev kendinle barış insanlarında sana karşı olan tepkilerinin nası değiştiğini göreceksin. Diksiyon, bilgi, kültür bundan sonra gelen etmenler
Ailesel sıkıntın okul hayatını etkiliyor olabilir tam olarak sorun nedir
Aslında baya uzun bir mesele ama basite indirgeyip kısaca anlatacağım. Biyolojik annemle hiç tanışmadım beni doğar doğmaz terk etmiş. Babam ise ben 11 yaşındayken evlendi. Evlendiği kişiyle 6 sene birlikte yaşadım. O kişinin beni çok sevdiğini düşünürdüm ama beni aslında hiç sevmediğini ve istemediğini büyüyünce fark ettim. Babamla ise aram açıldı eşiyle olan sorunlarım yüzünden. Kendi evimden bile kovuldum. Amcamla yaşıyorum şu an. Artık eskisi gibi bir baba-kız ilişkimiz yok. Sadece sabahları dershaneye bırakıyor ve derslerim hakkında konuşuyor. Bir de tüm bunlar olurken yaklaşık bir ay önce biyolojik annemin başka birinden olan oğlu sosyal medyadan ulaştı , işte ben senin kardeşinim, yok annemi bir dinle vs. Her şey üst üste geldi.
Şuanda hayatın için yapabileceğin en iyi şey her şeyi unutup ders çalışmak
Öyle yapmaya çalışıyorum ama onda da kötü olunca kendimi çok kötü hissediyorum. Elimin değdiği her şeyi berbat ediyor gibi hissediyorum.
Çalışma şeklinde bir sıkıntı olabilir asla kendini kötü hissetme başkaları yapıyorsa bende yaparım de mesela günde kaç saat çalışıyorsun
Dershane hariç 5 saat çalışıyorum. Dershanede de yaklaşık 4 saatim gidiyor tenefüsleri çıkarınca.
Çok iyi eğer hırslı bir şekilde çalışıp iyi bir üniversiteye gidersen gelecekte hiç birine ihtiyacın kalmaz böyle düşünüp daha fazla çalışmayı deneyebilirsin umarım başarılı olursun 👍
Belki yurtdışına bile gidersin istiyorsan
Beni dinlediğin için çok teşekkür ederim. Bu saatten sonra son gücümle çalışmaktan başka şansım kalmadı , sınava 100 günden az kaldı. Umarım net konusunu çözebilirim bu süre boyunca.
Umarım senin için her şey daha iyi olur son zamanlarda denemelerin kaç net geliyordu 1
Bende yks ye hazırlanıyorum da ondan yks ye bağladım bir anda kusura bakma 😅
Sorun değil tabiki de. Asıl sen kusura bakma seni dertlerimle yordum. Son zamanlarda 70-80 arası gidip geliyor tyt netleri. Geçen sene 90'lı netleri görmüştüm ama bu sene yapamıyorum bunu. Odağım yok geçen seneye göre.
Kesinlikle 😊👍
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!