Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben vaz geçmezdim sonuna kadar giderdim. ama bir şey benim için anlamsızsa mesela ne kadar denememe rağmen başaramıyorsam ya da olmuyorsa adalet haksızlık varsa da vaz geçerdim tıpkı şu an hayattan vaz geçtiğim gibi.
Öncelikle kişinin kendisine, donanımlarına ve karakterine uygun bir iş seçmesi gerek. Bu şartlar sağlandıktan sonra idealleri doğrultusunda vazgeçmeden, pes etmeden gerekirse tekrar tekrar denemesi gerektiğini düşünüyorum.
Azim ve kararlılıktan taviz vermemek çoğu zaman zaferle sonuçlanır.
İleri de yapmak istediğim bir şey yok. Emekli olayım yolda zevkine çorap satacağım. Sırf sokakta insanları görmek için. Bunu Instagram da görmüştüm adamın birisi yapmış hoşuma gitmişti.
Tam olarak istediğim işi yapıyorum. Ama bunu elde edene kadar çok çaba sarf ettim. Hemen pes edip sevmediğim işlerde dirsek çürütmedim. Şimdi hem huzurlu hem de mutluyum.
Meslek olarak istediğim yerdeyim de yapmak isteyip de yapamadığım şeyler var. Mesela tiyatro yapmayı çok istiyordum. Öğrencilikte kısmet olmadı. Hala fırsat kolluyorum )))
Her şey için geç değilse denemek isterim. Belli bir yaştan sonra işe alınmadığın meslekler de var sonuçta. Fakat ne kadar denemek istesem de o motivasyonu bulabilir miyim bilmiyorum.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İleride yapmak isteyip de yapamadığınız işi ve mesleği yapmayı ideal hâline mi getirirsiniz ya da boş verip vaz mı geçersiniz🙂?