“Sarhoş oldum mu aklım azalır; ayıldım mı sevincim dağılır. Ne sarhoş, ne ayık bir hal var ya, en güzeli öyle yaşamaktır.”
demiş Ömer Hayyam.
“Sarhoş oldum mu aklım azalır; ayıldım mı sevincim dağılır. Ne sarhoş, ne ayık bir hal var ya, en güzeli öyle yaşamaktır.”
demiş Ömer Hayyam.
Mutluluk oldukça kişisel bir deneyimdir ve herkesin mutluluk algısı farklıdır. Kimi insanlar için mutluluk, basit şeylerde ve içsel huzurda bulunurken, diğerleri için maddi başarılar veya dışsal faktörler mutluluk getirebilir.
Cehaletle ilişkilendirilmek yerine, mutluluk genellikle bilgelik, içsel dinginlik, olumlu ilişkiler, kişisel başarı, sağlık, sevgi ve saygı gibi faktörlere dayanır. Yani, mutluluk sadece cehaletle ilişkilendirilemez. Bilgi sahibi olmak, kendini geliştirmek, empati yapmak ve içsel dengeyi bulmak da mutluluğa katkıda bulunabilir.
Sonuç olarak, mutluluk karmaşık bir konsepttir ve herkesin mutluluk anlayışı farklıdır. Mutluluğu bulmak, kişisel değerlerinizi, tutkularınızı ve ihtiyaçlarınızı anlamakla ve onlara uygun yaşam seçimleri yapmakla ilgilidir.
Çekelim kafaları öyleyse 😅 Şakası bir tarafa yok öyle bir şey imtihan dünyasındayız gerektiğinde gülüyorsak gerektiğinde üzülüyoruz haliyle.
#bribón 🙏🏻🌹
Cevap
10Cevap
Evet katılıyorum cahil insan düşünmediği için daha mutlu oluyor..
ben öyle düşünmüyorum ya ben birşeyleri bilmekten mutlu olan birşeyleri öğrenmekten mutluluk duyan biriyim. cahil olmak beni mutsuz ederdi bence.
aklın yoksa mutlusun diye bir söz görmüştüm sanırım öyle
ülkece mutluluktan havalara uçmamız gerekiyordu o zaman
Evet cahil insanlar sorgulamadıgı için daha mutlu
Hayır tr den uzakta düzeni oturmuş ülkede yaşamakla ilgili
Dediğin kavrama göre davranış sergileyenler mutlu değildir. Bu da aklın bir kaybıdır neticede. Kaybın olduğu yerde mutluluk aranmaz.
Cehalet erdemdir demişler doğru demişler
Cahiller daha mutlu evet
Yoo cipste
Bazen evet
elbetteeeee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?