“Bilmek lanetlenmektir” der Kant, Siz ne düşünüyorsunuz?✨

“Bilmek lanetlenmektir” der Kant, Siz ne düşünüyorsunuz?✨

Tartışmasız öyledir. Bir insan neden sorgular? Bir şeyleri değiştirmek, düzeltmek veya hakikati bulmak için. Böyle dertleri olmayan bir insan sorgulamaz ve öğrenemez. Hâliyle hayattaki olumsuzluklar, terslikler onu rahatsız etmez. Rahatsız etmediği için kafaya takmaz, daha mutlu yaşar.
Bilmek güzeldir. Cehalet mutluluktur deyip, insanları o mutluluğa sürüklemeyelim. Sonra ülkemizin ne hâle geldiğine canlı şahit olmak durumunda kalıyoruz.
Fikirleri merak ettim, katılıyorum sana.
Cehalet bir noktada hafif ve kaygısız hissettirse de uzun vadede insanın hayatını anlamlandırmasını zorlaştırabilir. Bilgi bazen acı verici olsa da, kendini tanımaktan ve dünyayı daha derin bir şekilde anlamaktan gelen mutluluğun yerini hiçbir şey tutmaz. Bilgi hazine, biraz da yük. Ama sonuçta bu yükle büyüyor, gelişiyoruz. ✨🙌
Bu arada ortamın tam bir huzur köşesi! Kahveni al, kitaba dal ve müziğin tadını çıkar derim. 🕯️📖🎶
Cevap
26Cevap
Öyledir ne kadar az şey bilirse insan o kadar mutludur
evet cehalet mutluluktur

kesinlikle haklı bir söz
Evett. Cahil olan insanlar şanslıdır. daha da uzun yaşar genelde. cahiller, gamsızlar için güzel bu dünya.😀
Evet kesinlikle cehalet mutluluktur '.. Bilgi ağır bir sorumluluk hissi getiriyor.. Boş zihin çok daha iyi'.. :))
“Cehalet Mutluluktur, Bilgi güçtür”
George Orwell
Anlık olarak öyle olsa da kalıcı bir iz açısından bakarsak hayır.
ne kadar zekiyseniz sizi zilkelemeye kuyrukta o kadar kişi fazla vardır
Bence de cehalet mutluluktur. Bir filozofta hayata insanlara duyarlı olmak tanrının insana cezasidir der
Gerçekten dogru bir söz belli bir bilince sahip farkındalığı yüksek insanlar bence daha mutsuz.
Her şeyi bilmekle hiçbir şeyi bilmemek aynı şeydir
Cahillere bakıyorum bu ekonomide bile mutlular.
cehaletin sonu hep kötü biter
Cehalet çekilmez
aslında herşeyi bilmemeli
Mutsuzluk
Evet düşünmeyenler hep neşeli
Onlara hergün bayram 😂
Evet bilmeyen az mesul olur az düşünür mutlu olur
Ben cahilim çok iyi lan
Adı üstünde cahilliktir
Her şey kaderine bağlı
Bilgi güç de verebilir zehirleyebilir de
Kafa mis gibi işte