Özgüvenimi nasıl arttırabilirim?

çevremdeki insanlar genelde sen niye bu kadar soğuksun çok soğukkanlısın diyor biriyle konuşmaktan korkuyorum kimseyle arkadaş olamıyorum hiç sevgilim olmadı kızlarla konuşmaktan korkuyorum biriyle yüz yüzw konuştuğum zaman genelde hep karşı taraf konuşuyor ben dinleyen oluyorum o anlattıkça anlatıyor sonra ona hak vermek için espiriler yapıyorum bazen onun her dediğine katılmamak için bazı ieylere karşı çıkıyorum anlatılan konuya odaklanamıyorum hep birileri gibi olmaya çalışıyorum birilerine özeniyorum artık yaşamaktan iyice soğudum kimseyle konuşmak istemiyorum yurt odasında çozuklarla konuşamıyorum bir şey anlatmaya korkuyorum bir şey sormaya korkuyorum bazen bir şey anlatsam çok gereksiz konu bu canımsın niye bize bunları anlatıyor diyecekler diye korkuyorum karşı tarafa saf gözükmekten aşırı korkuyoruum o yüzden bazı kötülükler yapıyorum vallahi çok kötüüym böyle bir şey başına gelen var mı nasıl atlattı yardımcı olabilir mi ünüversitenin hayatın böyle geçmemesini istiyorum kendime odaklanmak istiyorum hep başkalarını kırmamak için yaşıyor gibiyim nasıl aşarım bunu

Özgüvenimi nasıl arttırabilirim?