Kekemelikten dolayı hayatım eriyor, artık dayanamıyorum. Ne yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar. 23 yaşındayım. Normalde 1.91 boyunda ve mavi gözlü ve de toplum tarafındanda yakışıklı denilen birisiyimdir fakat kekemelik yüzünden şuana kadar hiç sevgilim olmadı. Yani keşke diyorum gerçekten sevdiğim kız olsada elini tutup sinemaya gitsek dolaşsak falan ama işte kekemelik yüzünden pekte mümkün görünmüyor maalesef. Kızlar bana baksada ben konuşmuyorum kimseyle yani konuşamıyorum. Çünkü konuşsam kelimenin ağzımdan çıkmama şansıda var. Normaldede öyle arkadaşım 1 2 tane var zaten fazlada arkadaşım yok. İyi bir üniversitede ve iyi bir bölümde okuyorum fakat sosyal hayatım falanda yok arkadaşlar kekemelikten dolayı. Okuldan eve evden okula. Normalde evde tek başıma 1 saat boyunca kitap okuyunca hiç kekelemiyorum, ya da aynada 1 saat konışıyım yine kekelemiyorum. Yakın arkadaşımla ve kuzenimle saatlerce konuşsam da neredeyse hiç kekelemiyorum fakat dışarıda tanımadığım birisine ya da tanıdığım ama yakın olmadığım birisine ya da okuldaki hocalara karşı kekeliyorum. Hatta bazen kekemeliğim çok artıyor işte o zaman hayat çok zorlaşıyor. Mesela anneme karşıda neredeyse hiç kekelemediğim için annem sen kekeme değilsin diyor doğal olarak. Ama normalde dışarıda kekelemem artıyor. Yani bazen artıyor bazen azalıyor. Mesela dün bime gittim poşet isterken kekeledim o an baya utandım. 1 hafta öncede okulda birisiyle normal sohbet ediyordum. Başta kekelemedim ama sonradan kekelemem çoğaldı. Kekelemem çoğalınca da karşımdakine bende kekemelik var ya kusura bakma dedim artık herşeyi kabullenerek... Karşımdakide bana sorun değil kardeşim ne olacak ya desede gerçekten zor arkadaşlar. Okulda hocaya soru soramıyorum sorunun cevabını bilsem bile kekemelikten dolayı, okuldaki tanımadığım kişilerle konuşurkende artıyor zaten. Evde kitap okurken ya da anneme karşı ya da en yakın arkadaşlara karşı neredeyse hiç kekelemezken başkalarınla konuşurken resmen konuşamaz duruma geliyorum :(

Bu sorunu nasıl çözebilirim arkadaşlar sizce evde tek başıma çözebilir miyim ya da psikoloğa mı yoksa dil ve konuşma terapistine mi gitsem ve de tanıdığınız bildiğiniz işinde iyi olan terapist var mı? Parasını sorun etmiyorum zaten kekemelik için belki terapiste giderim diye senelerdir biriktirdiğim parada var yeterki kurtulayım şu dertten. Sosyal hayat falan da kalmadı zaten hep evdeyim neredeyse.

Ve de benim gibi kekeme olan başka birisi var mı?

Biraz uzun oldu arkadaşlar ama içimi döktüm, senelerdir bu sorunu çektiğim için ve hayatım iyice zorlaştığı için. Şimdiden teşekkürler..

Güncellemeler
+1 yıl
Ne yapabilirim sizce çözüme ulaşmak için? :(
Güncellemeler
+1 yıl
İyi bir dil ve konuşma terapisi önerecek var mı?
Kekemelikten dolayı hayatım eriyor, artık dayanamıyorum. Ne yapabilirim?