Arkadaş edinmem gereken bir dönemdeyim ama işler iyi gitmiyor. Pek kimse benimle arkadaş olmak istemiyor.
Bu da sanırım kötü etkilemeye başladı beni. Bu his nasıl geçer?
Arkadaş edinmem gereken bir dönemdeyim ama işler iyi gitmiyor. Pek kimse benimle arkadaş olmak istemiyor.
Bu da sanırım kötü etkilemeye başladı beni. Bu his nasıl geçer?
Yalnızlık, herkesin hayatında bir kez olsun yaşadığı bir duygudur. Ancak, sürekli olarak yalnızlık hissetmeniz, fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Yalnızlık hissinden kurtulmak için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:
Yalnızlık hissini kabullenin. Yalnızlık hissetmek normaldir ve bu duyguyu bastırmaya çalışmak daha da kötüleştirebilir. Yalnızlık hissettiğinizde, bu duyguyu kabullenin ve onunla başa çıkmanın yollarını bulun.
Arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantı kurun. Sevdiklerinizle zaman geçirmek, yalnızlık hissini azaltmanın en iyi yollarından biridir. Onlarla düzenli olarak görüşün, birlikte aktiviteler yapın ve duygularınızı paylaşın.
Yeni insanlarla tanışın. Hobilerinizde, işinizde veya sosyal ortamlarda yeni insanlarla tanışın. Yeni insanlarla tanışmak, sosyal çevrenizi genişletmenize ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.
Kendinize zaman ayırın. Yalnızlık hissettiğinizde, kendinize zaman ayırın ve kendinizi iyi hissettiren şeyler yapın. Hobilerinize, ilgi alanlarınıza veya kişisel gelişime odaklanın.
Yalnızlık hissinden kurtulmak için yapabileceğiniz bazı spesifik şeyler şunlardır:
Arkadaşlarınız ve ailenizle düzenli olarak görüşün. Haftada en az bir kez, sevdiklerinizle yüz yüze görüşmeye çalışın. Birlikte bir şeyler yapın, sohbet edin ve duygularınızı paylaşın.
Yeni bir hobi edinin. Hobilerinize, ilgi alanlarınıza veya kişisel gelişime odaklanın. Yeni bir şeyler öğrenmek ve yeni insanlarla tanışmak, yalnızlık hissini azaltmanıza yardımcı olabilir.
Sosyal etkinliklere katılın. Mahallenizdeki etkinliklere, kulüplere veya gruplara katılın. Yeni insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek için harika bir yoldur.
Kendinizi iyi hissettiren şeyler yapın. Sevdiğiniz şeyleri yapın, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyin ve kendinize iyi bakın. Kendinize değer verdiğinizi hissetmek, yalnızlık hissini azaltmanıza yardımcı olabilir.
Yalnızlık hissi, bazı durumlarda daha ciddi bir sorunun belirtisi olabilir. Örneğin, depresyon veya anksiyete gibi ruh sağlığı sorunları, yalnızlık hissine yol açabilir. Yalnızlık hissiniz uzun süre devam ediyorsa veya günlük yaşamınızı etkiliyorsa, bir profesyonelden yardım almanız önemlidir.
Öncelikle sakin ol kimseyle yalnız kalmamak için arkadaş olma herkesle denk geldiğinde muhabbet et ve kendin ol aşırı hareketlerden kaçın kendini sevdirmeye çalışma sadece kendin ol arkadaşsız kalmayacaksın aceleyle edinilen arkadaşlıkların sonu hüsran sen kafana göre birilerini bulduğunda zaten kendiliğinden arkadaş olacaksın
Zaten arkadaş olmak istesem de olamıyorum şu an. Herkesle selamlaşmaya konuşmaya çalışıyorum ama insanlar çok soğuk bana karşı. Baktığımda aynı kişiler başkalarına karşı çok cana yakın. Ben de mi biraz soğuk davransam diyorum bu sefer bu da bende ters tepebilir gibi geliyor
Cevap
5Cevap
Yalnızlıktan zevk alarak. Ne demiş ulu önder önayus yalnızlık kaçınılmazsa zevk almaya bak
Bu da çok zor bir şey. Bunu başarmayı çok isterim ama şu an için bunu yapacak güç bende yok sanırım
okul ortamında yapabilirsiniz
Üniversite ortamı pek arkadaş yapmaya müsait değil sanırım. Kiminle konuşmaya çalışsam zorla konuşturuyormuşum gibi konuşuyor
Böyle yapsam direkt kızlar arasında zavallı biri olarak görülürüm. Kız ortamı erkek ortamı kadar cana yakın değil
İş olunca orada yaparsin
Sevgi kat hayatına
Nasıl bir arkadaş
Üniversite arkadaşı
Bol şans
Teşekkür ederim
Canın sağolsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?