Hayatta birçok şeyde olduğu gibi merhametin fazlası da zararlı mıdır?

Hayatta birçok şeyde olduğu gibi merhametin fazlası da zararlı mıdır?
Kişiye zarar vermesi. yanlış insanların iyi niyetini suistimal etmesi.. ama iyi yanları da var insanı mutlu eder.. iyilik yapmak özellikle de başkalarına yardım edince ben de seviniyorum.. bu yüzden de her şeye rağmen iyilikten vaz geçmem
İnsan herkese ya da her olaya karşın merhametli olmamalı. Adil olmanın sınırını kaçırıp sürekli merhamet üzerine davranışlar geliştirirse pişmanlıklar ve yıpranmışlıklarla dolu bir gelecek yaratır kendine erkenden.
hayır hiç bi yan etkisi veya zararı yok bence en fazla insanlar beşer faniler yani kıymetini bilmez nankörlük ederler /etsinler önemli olan ALLAH bilsin netice olarak O merhametli olmamamızı istiyor yeterli bu sebepte
Mükemmel görüş 👏
teşekkür ediyorum :) bu arada yanlış yazmışım merhametli olmamızı olcak :)
Farkedememişim bile 😊 estağfurullah, zaten demek istediğiniz kolayca anlaşılıyor 😊
di mi bende okuyunca beyin olmamızı diye okudum tekrar 😀
😂😂
Aynen, ben teşekkür ederim 🙋🏻♂️
😀😀
Yan etkisi yok.. merhamet insanı insan yapan en güzel şeydir.. sadece fazla merhamet etmezsiniz dozunda olursa zararı olmaz
Cevap
2Cevap
Nr yaziki evet insanlar senin merhametli okusunu kullanir ve bu sana zarar verir, rabbim karsimiza merhameti ve allah korkusu olanlar cikarsin
Bağımlılık yapması ve kimseyi atlayamaması. Mesela merhametli bir yürek "o düşmanım, bu dostum" demez. Çünkü merhametin sesi yoktur, canlı seçmez. Bir nefes varsa alıp verdiği hemen oraya koşar vicdanımız.
“Körün gözü açılınca ilk bastonunu atarmış” diye bir söz var.
Merhametin zararı yoktur, faydası vardır. Sen merhamet et ki Rabbinde sana merhamet etsin.
Bu hayatta her şeyin fazlası zarardır
Yok bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?