• Rabbiniz gerçekten çok merhametlidir. Kim içinden bir iyilik yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır. Eğer onu yaparsa, on katından yedi yüz katına hatta kat kat fazlasına kadar iyilik sevabı yazılır. Kim de içinden bir kötülük yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır. Eğer onu yaparsa, bir kötülük günahı yazılır veya Allah onu siler. (Dârîmî, Rikâk, 70)
Hayırlı günler ve Haftalar.
Merhamet etki merhamet bulasın. Çok zor olmasa gerek?
siz yerdekilere merhamet edinki göktekilerde size merhamet etsin, hayvanlar benim sessiz kullarımdır demiş rabbim, benim işyerimde 10 larca kuş var ben gelince hepsi cıvıl cvıl öterler çünki her sabah yemlerim onları, tek hayvanlara degil merhamet , bu bir duygu , bir hastaya , bir şehite , bir fakire ihtiyaç sahibinede bu duyguyu beselemek gerek , yani iyilik ve merhamet güzel şeyler duygu beslemek
Valla çoğu insana çok zor geliyor gibi duruyor merhametli olmak. Yüreği taşlaşmış neredeyse herkesin, öyle olmayan üstüne almasın lütfen. Ama sanırım onlar da kazık yiye yiye bu hale gelmişler. Acıma acınacak hale düşersin, iyilikten maraz doğar vb. söylemleri benimsemiş olanlara üzülüyorum, ama bana dahi zaman zaman söyletenler oluyor bunları. Herkes başkalarına kendisine davranılmasını istediği gibi davranmalı.
En İyi Cevaplar