İyi niyetimi kullanan insana tepkim ne olmalı ne yapmalıyım, çok kararsızım?

Arkadaşlarım kardeşlerim artık kim üzerine alınırsa, kafam çok dağınık nasıl yazsam onu da bilmiyorum ama net bir şekilde kullanıldım bu acı bir gerçek.

Bir yıllık evliyim ve eltilerimle çok sıkıntı yaşıyorum, bunun özellikle bir tanesiyle iyi anlaşıyordum ve bunun hırsız büyücü yalancı olduğunu anlattı bana kayınvalidem, beni uyarıyordu onun yanında eşinle kavga etme o mutlu oluyor diye ve eşimle bir gün kavga ettik. O eltimin hiçbir şekilde haberi yoktu ama gidip kayınvalidem ona kavgamızı anlatmış bende kayınvalidem de bir iki yüzlülük sezdim. Bunu eltimden duyunca delirdim, hem diyor ki o seviniyor onun yanında eşinle kavga etme hemde o kadının haberi yokken gidip ona anlatıyor. Her neyse başka bir zaman da şey demişti, senin hakkında bunları bunları söylüyor diyordu eltim için bir sürü bir şey zaten bu yüzden eltimden uzaklaşmıştım en son bu kavga Muhabbetinden patladı olay.. Bende gittim kayınvalidem o eltimin hakkında ne konuşuyorsa eltime anlattım. Duyunca delirdi çok ağladı hepsini inkar etti kayınvalidem e bir sürü beddualar etti. Yeminler etti hırsız olmadığına kayınvalidemin söylediği herşeyi onun üstüne attı ben değil hepsini o söyledi dedi bende eltime inandım masum olduğuna biz bir kaç ay sürekli konuştuk ettik aradan baya zaman geçti bşr baktım ki eltimle konuştuğumuz konuşmalarımız görümcemin kulağına gitmiş. Geldi bana söyledi, sonra ben bunu aradım inkar etti ben kimseye bişey anlatmadım falan diye ama meğerse bizim telefon konuşmalırımı ses kaydı almış eltim. Beni kışkırtıp küfür etmemiş sağlıyordu falan bunları kaydetmiş daha sonra görünce m'den o sesleri eşime atmasını istemiş kendi konuştuğu yerleri kesmesini sadece benim sesimi herkese yaymasını benim başımı yakmasını istemiş görümcemden ama görümcem istediğini yapmadı, aradan baya zaman geçti bunun arası büyük eltimle çok bozuktu resmen düşmanlardı şimdi ikisi bir olmuş bana düşmanlık ediyorlar üstelik onlara iyilikten başka bişey yapmadığım halde.. Şİmdi aralarından su sızmıyor. Masum olduğuna inandığım eltim ise beni herkese kötülüyor. Bana her şeyi anlattı beni kışkırttı doldurdu diye ve bunlardan haberim yok sanıyor ama hepsini öğrendim. Aynı zaman da da hala yüzüme gülüyor saman altından su yürütüyor muş meğer, herkesle aramı bozdu. Sürekli benden bişeyler yapmamı istiyordu şunu yapmazsan vebalim senin boynuna dıyordu bunu yapmazsan yine aynı sana vebal arttırıyorum diyordu beni sürekli laf getirip götürmekle meşgul etti adımı da ispiyoncuya dedikoducuya çıkarmış ağzım da laf durmuyormuş oysa yaptığım herşeyi kendisi yaptırdı bana. Senin aklın yok muydu diyeceksiniz, ben sırf onun masum olduğuna mağdur olduğuna inandığım için yanında oldum her anlamda destek oldum ama o beni kötü gelin durumuna düşürdü. O kadar karışık muhabbetler var ki artık kelimeler yetmiyor napıcam hiç bilmiyorum görüşlerinizi yazın lütfen 😔😔

İyi niyetimi kullanan insana tepkim ne olmalı ne yapmalıyım, çok kararsızım?