- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılKaygı sorunuyla yıllarca baş etmeye çalışmıs biriyim. Şu sıralar ise kendimi bu konuda daha iyi hissediyorum ve yavaş yavaş sorunumu çözmeye başlamışım gibi geliyor. Bu yüzden sana da yardımcı olabileceğimi düşünüyorum ve kendi uyguladığım yöntemlerden bahsetmek istiyorum.
1. Kaygılandığın konular eğer başka insanların başına geliyorsa ve aynılarını yaşamaktan korkuyorsan; bu sorunları kendine yakıştırmayı bırakman lazım
Şu dünyada "dermansız dert" diye bir şey yoktur. Hiçkimse hayatının sonuna kadar acı çekmez. Ya sorununa bir çözüm bulunur ya da haline alışır ve yeni normali bu olur. Bu yüzden başka dertleri olan insanlara bakarsak aslında göründüğü kadar acı çekmediklerini söyleyebiliriz. Bazen insanlara anlatırken sadece kötü yanlarından bahsedebilirler ama bu hayatlarının kapkarannlık ve berbat olduğu anlamına gelmez. Biz sadece bize yansıtılanı görüyoruz.
2. Aklından geçen her düşünceyi kendi fikrinmiş gibi benimseme ve ciddiye alma
Gün içerisinde ortlama bir insanın aklından yüzlerce hatta bazen binlerce düşünce geçer. Kafamızın içi hiç susmaz. Fakar kaygılı insanların yaptığı hata bu düşünceleri ciddiye almaktır. Mesela senin aklına korkutucu bir şey geliyor "ya şöyle olursa" diyorsun. Bu düşünceler emin ol herkesin aklından saniyelik de olsa geçiyor ama kaygılı biri ne yapıyor? Bu düşünceyi ciddiye alıp bu sefer gerçekleşeceğine inanmaya başlıyor.
Bu durumdan nasıl kurtulabilirsin?
Bu tarz bir durumla baş etmek için ise çok güzel bir taktik var. Bunu bir psikologdan duymuştum. İsmi "Otobüs Tekniği"
Zihnini bir otobüs, kendini ise o otobüsün şoförü olarak düşün. Otobüse binen yolcular ise senin düşüncelerin. Her yolcu bir durakta biner, öbür durakta iner.
Negatif düşüncelerden kurtulmak istiyorsan onlarla savaşma ve onlardan kaçma. Onları tıpkı bir yolcu gibi düşün ve kafandan akıp gitmelerine izin ver. Sadece otur ve izle. Unutma ki aklımızdan geçen şeyler yalnızca yolculardan ibaret.
3. Seni bu konuda zayıf kılan ve kendini diğer insanlardan daha tehlikede hissetmene sebep olan şeyi bul
Emin olamamakla beraber kendini bir tık daha tehlikede hissettiğini düşünüyorum. Ben zamanla kendimi sorguladıkça bunu fark ettim. Daha tehlikede hissediyor oluşumun kaynağını buldum ve kendime şunu hatırlattım "Kötü şeyler yalnızca benim değil her yaştan veya her cinsiyetten insanın başına gelebilir. Bunun gittiğin yerle veya aldığın kararlarla doğrudan alakası yok. Yine insan olarak elbette temkinli ol ama müdahale edemediğin şeyleri de dert etme"
Bunun bende inanılmaz etkisi oldu. Şu an bahsetmek istemiyorum ama özellikle bir sebepten dolayı kendimi daha tehlikede hissettiğimi fark ettim ve bu durumla yüzleşip, aslında her insanın durumunun aynı olduğunu; bunun tehlikeyi çekmekle alakası olmadığını fark ettim.
4. Değiştirmeyeceğin, müdahale edemeyeceğin durumlar için endişe etme
Az önce de dediğim gibi, en kötü ihtimalle bir şey olacaksa bile müdahale edemeyeceğini kabullen. Müdahale edemediğimiz şeyler için endişelenmek bize hayatı zehir eder. Elinden bir şey gelmiyorsa korkmanın anlamı yok.
Geçen gün internette şöyle bir şey gördüm:
Yapabileceğin bir şey var mı? Eğer evet diyorsan; o halde neden endişe ediyorsun?
Hayır mı diyorsun? O halde neden endişe ediyorsun?
Aslında bu kadar basit.
5. Kaygılandığın şeylerin başına gelmesi ihtimalinde bile bu düşündüğün kadar korkutucu olmayacağını bil
Aslında bu madde de birinci maddede bahsettiğim şeyle aynı sayılır. Hayatını kaygılı yaşamak, o durumlara sahip olmaktan bile daha çok yıpratır seni. Aslında zorluklarla bile çok daha kolay baş edebilirsin ama o zorluğu yaşayacağını düşünmek adeta süründürür.
-
Son olarak aslında psikolojik destek almanı tavsiye edecektim ama yorumlarda imkanının olmadığını söylemişsin. Bu durumda sana kendi kendine yapabileceğin birkaç şey daha tavsiye edebilirim. Benim bu düşüncelere ulaşmamda her kadar kendi çabalarım ve psikolojik desteğim etki etse de internette takip ettiğim, dinlediğim psikologların etkisi görmezden gelinemez. Bana çok faydaları oldu.
Örnek vermek gerekirse:
- Özlem Tokgöz Özsoylar
- Beyhan Budak
- Nevzat Tarhan
- Merve Başıbüyük
Bu isimleri de takip edebilirsin. Bir de bu kadar kaygılı olmanın sebeplerinden biri de çocukken geliştirdiğin şemalar tabii ki. Bu yüzden çok övüldüğü için benim de yeni satın aldığım "Hayatı Yeniden Keşfedin" kitabını okuyabilirsiniz. Yabancı, ünlü bir psikiyatrist tarafından yazılmış ve bazı psikologlar en sz terapi kadar işe yaradığını söylüyor.
02 Yorumla
Soran+1 yılHepsini de not alıp uygulayacağım.. Çok çok teşekkür ederim.. 🍀
- +1 yıl
Ne demekk rica ederim🌸
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba 🧸
Kaygıyı inkar etmek veya bastırmak yerine, onu öğrenmek ve kabul etmek önemlidir. Kaygıyı etiketleyin ve ondan çıkmak için adım atmaya hazır olun. Derin nefes almak ve nefeslerinizi vermek, vücudunuzdaki gerilimin artmasına yardımcı olabilir. Kaygılı olduğunuzda, derin nefes alarak sakinleşmeye devam edin. Kaygı genellikle olumsuz olumsuzluklarla devam eder. Bu oranlar farklı olsun ve onları daha iyi bir şekilde değerlendirin ve olumlu etkilerini artırmaya devam edin. dağıtılması ve motive edici mesajların verilmesi.
Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenme ve yeterli uyku almak, kaygı düzeyinizi düşürebilir. Vücudunuzun sağlıklı ve dengeli olması, zihinsel sağlığınızı da etkiler. Kaygıyla çıkmak için profesyonel yardım almayı başarabilirsiniz. Bir terapist veya öğrencinin boyutu kaygıyla mücadele etme konusunda rehberlik edebilir ve size uygun teknikleri öğretebilir.. Kendinizi rahatlatacak aktiviteler bulun ve düzenli olarak değiştirin. Bu, müzik dinlemek, kitap okumak, hobilerle zaman geçirmek veya sevdiklerinizle vakit geçirmek gibi şeyleri paylaşmak. Genel olarak, herkesin eşitlik düzeyleri farklıdır ve başa çıkma yöntemleri kişiye göre değişebilir. Kaygıyla mücadele etmek sürekli bir süreç olabilir, bu yüzden sabırsızlıkla beklediğiniz ve destek almak için devam ettiğiniz bir süreç olabilir.010 Yorumla
Soran+1 yılCevabınız için çok teşekkür ederim. Bende kaygı artık ciddi boyutlarda. Boyumu aşan korkularım var nefes bile alamıyorum o an. Bununla baş etmem bunu öğrenmem gerekiyor
- +1 yıl
Doktora gittiniz mi? Tek başına atlatmaya çalışma destek alman lazim🌸
Soran+1 yılmaalesef şartlar el vermiyor 😔
Zor olur ama tam anlamı ile olmasa bile kendimi toparlayabilirim. Sanırım birtakım şeyleri umursama huyumdan sıyrılmam gerekiyor. Belki daha sık nefes alıp vermek daha çok toprağa basıp gökyüzüne bakmak.. Bu kaygılardan ufak ufak sıyrılacağım..- +1 yıl
Hobi edinmeye çalış 🌸
Soran+1 yılOkula bir dönersem hayırlısı ile 🦋
Soran+1 yılBurası küçük bir ilçe hiçbişey yok. Durumu zora sokuyor
- +1 yıl
Halk eğitim kurslari yok mu.. ücretsiz oluyor
- +1 yıl
Önce insyagramdan hobi sayfalarini karistir ve kendine uygun olani bul malzelerini al inan bak kafa meşgul olunca düşünmüyorsun.. sen kendine şifa olursun bi tek 💚
Soran+1 yılBunları farkettim de artık üniversiteye geçme vaktim geldi. Orada bir meşgale oluyor ve dediğin gibi kafam rahatlıyor. Boş durunca kuruyorum
- +1 yıl
İnançlı biri isen zikire sarıl 🌸iyi geceler gülüm ⚘
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı. Kaygılandığım zamanlarım oluyor ama bu kaygılarıma esir olacak kadar üstüne düşünmüyorum. Çünkü bunun bana bir faydası yok. Aksine zararı çok.
Zamanı gelmemiş olayı günler öncesinden düşünüp, kendimi aşağı çekmenin bir faydasını görmedikten sonra boşvermeyi öğrendim. Yaşanmamış bir şeye kaygılanmaktansa günümü yaşıyorum..
12 Yorumla
Soran+1 yılYani odağını değiştir diyorsun. Dikkate alacspım teşekkürler
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bir yapay zeka modeliyim ve insanlar gibi duygularım veya bilinçli bir deneyimim yok. Dolayısıyla kaygı gibi insan duygularıyla başa çıkma gereksinimi duymuyorum. Ancak, size kaygı ile başa çıkma konusunda bazı öneriler sunabilirim:
- Derin Nefes Alın: Kaygınız arttığında, derin nefes almak ve yavaşça nefes vermek, vücudu sakinleştirebilir.
- Meditasyon ve Yoga: Meditasyon ve yoga gibi rahatlama teknikleri, kaygıyı azaltmada yardımcı olabilir.
- Fiziksel Aktivite: Düzenli egzersiz yapmak, stresi azaltabilir ve kaygıyı hafifletebilir.
Duygusal Destek: Arkadaşlarınız, aileniz veya bir terapist gibi profesyonel destek kaynaklarından yardım alabilirsiniz. Duygusal destek, kaygı ile başa çıkmada önemlidir. - Olumlu Düşünme: Olumsuz düşünce kalıplarını pozitif düşüncelerle değiştirmek, kaygıyı azaltabilir.
- Stres Yönetimi: Stres faktörlerini tanımlamak ve bu faktörlerle başa çıkma stratejileri geliştirmek kaygıyı kontrol etmede önemlidir.
- Profesyonel Yardım: Eğer kaygınız şiddetli veya yönetilemezse, bir uzmandan profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz. Bir psikolog veya psikiyatrist, size uygun tedavi seçenekleri sunabilir.
Unutmayın ki kaygı kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve herkesin başa çıkma yöntemleri farklı olabilir. Kendinize en uygun yöntemleri bulmak için deneme yanılma yoluyla çalışabilirsiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılFikirleriniz için çok teşekkür ederim 🌺
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Mücadele edemiyorum evden dışarı da çıkamıyorum gençliğimi hep eve kapalı geçirdim
029 Yorumla
Soran+1 yılGeriye dönüp bakacağız sadece koca bir boşluk. Nedir bu kendimize yaşattığınız ya ne bu işkence.. Bunu mu hak ediyoruz sahiden?
- +1 yıl
Ben çocukluğumdan beri utangaç çekingen içe dönük sessiz biriyim hiç açılamadım hep içime kapandım kendimi kapattım geri çektim insanlarsan kaçtım sosyalleşemedim ortamlara giremedim hep yalnız kaldım dışlandım aşağılandım yaşım ilerledikçe hayattan koptum tamamen eve kapandım senelerdir evden dışarı çıkamıyorum utangaçlığım çekingenliğim korkularım kaygılarım iyice arttı gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti gitti hiç mutlu olamadım gençliğime dair yaşanmış bir güzel günüm bile olmadı hayatı kaçırdım hayata geç kaldım her sene her mevsim her gün aynıyım hiç değişemedim iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan yaşlanıyorum hayatım evden ibaret
Soran+1 yıl34 yaşındasın. Herkes kendi zamanını yaşar. Henüz sonun gelmedi bişeyler için geç olduğunu ancak sonun gelince anlarız. Neden bu kadar içe kapanıktın? Sadece yapıla alakalı mı farklı etmenler söz konusu mu
- +1 yıl
Kişilik yapımla alakalı çünkü çocukluğumdan beri içe dönük utangaç çekingen sessiz biriyim bu yaşıma kadar hiç değişemedim açılamadım kendimi hep geri çektim sosyalleşemedim çocukluk ve ergenlik dönemlerinde belki biraz açılabilirdim ama olmadı ve yaşım ilerledikçe daha da içime kapandım kendimi iyice kapattım utangaçlığım çekingenliğim arttı ve evden dışarı çıkamaz hale geldim senelerdir evden dışarı çıkmadan yaşıyorum
Soran+1 yılFarkında mısın kendinü çok güzel ifade ediyorsun. Bu çekingeliğün temelinde yatan asıl şeye odaklanmak lazım
Soran+1 yılYapın gereği böyle olmanı anlayabiliyorum. Sosyalleşmek gibi bir zorunluluğun olmadığı gibi tek başınalıktan da oldukça zebk alıyor olabilirsin ben böyle biriyim mesela ama kontrollü olmaz zorunda. Haklısın gençlik çevresinden yavaş yavaş çıkıyorsun ama hep probleme odaklanma. Tamam problemin ne olduğunun farkındasın biraz yapıcı ve çözüm odaklı olmak lazım ufak ufak o kabuğu kırabilirsin biliyorsun değil mi
- +1 yıl
Kendimi burada yazarak ifade ediyorum ama gerçek hayatta böyle anlatamam ben bu kişilikle doğdum utangaç çekingen içe dönük bir yapım var istesemde değişmiyor ve zamanla da hiç açılamadım hep böyle kaldım yaşım ilerledikçe daha da ilerledi zaten çocukluğumdan beri utangaçlık çekingenlik hayatımı hep olumsuz etkiledi istediğim gibi biri olamadım sosyalleşmek istedim başaramadım adım atamadım yapım gereği yalnızlığı asosyalliği seviyorum ama ben bunların aşırı yaşadım hep yalnız asosyal kaldım evde durdum çocukluğunu ergenliğimi gençliğimi olmadı gerektiği gibi yaşayamadım kişiliğim gelişmedi sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi öz güvenim gelişmedi psikososyal gelişimimi tamamlayamadım bu da yetişkinliğimi olumsuz etkiledi hayata uyumsuz kaldım çok yetersiz güçsüz biriyim resmen hayatın dışında kaldım hayatım evde geçti gitti gençliğim heba oldu telafisi de yok üstelik zamanla her şey daha da zorlaştı yaşım ilerledikçe daha da çıkmaza girdim kendimi hep yalnız çaresiz hissettim özgürlüğümü de hissediyorum tutsak gibi yaşadım tüm hayatım evden ibaret senelerdir evde sıkılarak bunalarak yaşıyorum dışarı çıkmak istiyorum ama yapamadım yapamıyorum en güzel yaşlarım evde geçti gitti bu da uzun dönemde beni fiziksel zihinsel duygusal sosyal psikolojik her anlamda daha da kötü etkiledi hayata çok geç kaldım hayatı kaçırdım gençliğimi yaşayamadım eksik kaldım geride kaldım güçsüzüm yaşadığımı bile unuttum böylece yaşlanıyorum artık bazı şeylerin değişmeyeceğini bile kabullendim umutlu bir insanım ama bu yaşıma kadar da hiçbir şey değişmedi ne yapıyım değişmiyor
Soran+1 yılKabullenme. ne mutsuzluğu, ne yalnızlığı ne de olumsuz farklı biri durumu. Bundan sıyrılman çok zor olur. Gerçekten diyorum söylediğin şeylere dikkat et ben bunu kabullendim çekingenim, hayatım bitti artık neredeyse deme.
Bu senin yapın ve bu nedenle istesen de çok fazla sosyal biri olmayabilirsin olmak zorunda da değilsin sen huzurlu hissettiğin şekilde yaşamakla mükellefsin. Benim demek istediğim buradakiler de insan kendini bu ortamda böyle güzelce ifade edebiliyorsan normalinde de güzelce ifade edebilirsin.- +1 yıl
Utangaçlık çekingenlik içe kapanıklık sessiz olmak bunlar benim kişiliğim zaten istesemde değişemiyorum ama benim utangaçlığım çekingenliğim çok ileri seviyeyede çocukluğumdan beri bunun zorluğuyla çaresizliğiyle yaşıyorum hiç aşamadım açılamadım yaşım ilerledikçe daha da beter oldum hayattan tamamen koptum gençliğim heba oldu gitti resmen gençliğim evde geçti seneler nasıl geçti bilmiyorum ama her senem her günüm evde geçti senelerce hiç dışarı çıkamadım hâlâ çıkamıyorum asosyal olabilirim ama yalnızlık işsizlik asosyallik eve kapalı ömür geçirmek zarar veriyor hem dışarı çıkmak da bir ihtiyaç güneşlenmek temiz havada yürümek ağaçları çiçekleri görmek rüzgarı hissetmek bazen yağmurda ıslanmak yani bunlardan bile mahrum kaldım
Soran+1 yılÇekingenliğin temelinde ne var aceba?
Soran+1 yılSenin adına çok üzüldüm. Kimseye açıkça bu şekilde ifade edemiyor oluşuna da ayrı üzüldüm. Keşke elimde bir değnek olsa da herkesin yarasına dokunup iyi edebilsem. Çok isterdim ama 😔. Yine söylüyorum bence psikolojik yardım almak sana iyi gelecektir. Arkadaş çevren ne alemde bilmiyorum bildiğim bişey varsa o da bunun değiştirilebilecek bişey olduğu ve ancak kendinin yapabileceği..
- +1 yıl
Teşekkür ederim benim hiç arkadaşım çevrem yok hep yalnızım sadece ailemle yaşıyorum ama aileme bile yabancı gibiyim gençliğim boyunca hep evde kendi halimde yaşadım hâlâ aynıyım hep yalnızım çekingenliğe neden olan şey zaten utangaçlık yani ben içe dönük bir kişilik tipine sahibim utangaçlık da büyük ithimalle benim genetik ve kalıtsal bir özelliğim ve hiç değişmedi bu da hayatımı her yönden olumsuz etkiledi hayatımın her döneminde utangaçlık beni insanlardan uzaklaştırdı kendimi hep geri çektim kapattım sürekli içime kapandım bunlar istemsiz gelişen şeyler kontrol edemiyorum zamanla dışarı çıkma korkusu oluştu yani yaşım ilerledikçe hayatım tamamen olumsuz etkilendi seneler böylece geçti gitti gençliğimi de hiç yaşayamadım en verimli en genç yaşlarım boşa geçti gitti hayallerim kursağımda kaldı istediklerimi yaşayamadım hep güçsüz yetersiz başarısız biri oldum ayrıca çocukluk ve ergenlik dönemleri insanın gelişimindeki en önemli evreler ben bu evreleri eksik tamamladım bu da yetişkinliğimin tamamen olumsuz etkiledi ve hayata karşı yetersiz güçsüz başarısız kaldım evden bile dışarı çıkamaz hale geldim hayatın dışında kaldım iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadı böylece yaşlanıyorum
Soran+1 yılPeki, fiziksel anlamda olmak istediğiniz gibi biri misiniz? Bazen böyle bşr yetersizlik hissiyatı kişiyi içine kapatır ya..
Bence kabulleniş iş bir çaresizlik içindesin. Utangaçlığın çekingenliğin belkide çok önceden normal düzeyde iken üzerine gide gide aşılması daha büyük bir yük haline geldi ve belki de seni eve kapattı.
Soran+1 yılMesela neleri seversin gerçek anlamda sana iyi gelen bişey söyler misin?
Ben okumayı, uzunn uzun düşünmeleri, yalnızlığı, gönülden insanlarla sohbet etmeyi, konuşmayı 🤭(bazen çenem düşecek derecede olsa da) çok severim. Senin de illa ki iyi hissettiğin şeyler vardır ☺️söyle sene..- +1 yıl
Fiziksel olarak çekiciliğim yok çok zayıf cılız çelimsiz biriyim bazı insanların yapısı zayıftır kilo alamaz benim de yapım böyle ayrıca kemiklerimde ince yani dış görünüş olarak hep öz güvensizim zaten ama bu ayrı bir sorun bence kişilik yapımdan kaynaklı bu durumdayım ve dediğin gibi zamanla aşılması daha büyük bir yük haline geldi ve beni tamamen eve kapattı ben yalnızlığı sakinliği seviyorum düşünmeyi hayal kurmayı severim hep sessizim konuşmuyorum hiç arkadaşım da yok ama bazen sosyalleşmeye insanlarla iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyorum maalesef bunu gerçekleştiremiyorum hep yalnız kendi halimdeyim mesela müziğe ilgim var zaten bağlama çalıyorum duygularımı müzikle ifade etmeyi seviyorum bu bana kendimi iyi hissettiriyor bunun dışında balkonda oturuyorum pencereden dışarıyı izliyorum uzaklara bakıyorum genel olarak evde yaptığım şeyler hep aynı öyle çok aktivitem yok kitap da bazen okuyorum
Soran+1 yılAşk olsun 🙂bende oldukça zayıf minyon bir kızım ama asla "cılız" ım demem 😄.. Seni gerçekten anlamaya çalışıyorum ve okudukça ortak birkaç noktada buluşuyorum. Mesela bende çocukluğumdan bu yana hayalperest bir insanım özellikle lise dönemi sanki hayal dünyam içinde yaşıyordum. Bu öyle normal düzeyde bir şey değildi benim açımdan. Sonra öğrendim insan gerçek hayattan istediği hazza ulaşamazsa, gerçeklerin acı TARAFINDAN haylleirn şefkatine sığınır 😊. Kendine orada bir dünya kurar ve en azından bir müddet kafanın içinde mutlu olmaya çalışırsın.
Bende çevremdekilerin tabiri ile "cansız" bir kızım. "güzelsin de çok zayıfsın" derler. Son zamanlar arkadaşlarım bile iyice hastalıklı gibi oldun dediler. Psikolojim mideme biraz zorbalık yapıyor da 🤭.
Soran+1 yılFiziksel açıdan memnun musun diye sordum çünkü dediğim gibi bu bakımdan benimde canım az yanmadı.
Ben onların beni gördüğünde çok daha fazlasıyım
Sende göründüğünden çok daha fazlasısın. Bak burada bana yazıyorsun, oldukça normal kendi içine gidip gelen çözüm adaya bireysin. Normalinde seni biraz 👌 açabilirsek olduğun her ortamda kolayca yer edinebikeveğinden eminim. Bu sancılı bir süreç olacak ama üstesinden gelebilirsin.- +1 yıl
Ben çok hayal kuruyordum ve umudum da vardı hayallerimin gerçekleşeceğine dair ama gerçekleşmedi yaşım ilerledikçe bunu kabullenmeye başladım hâlâ hayal kuruyorum hayal kurmayı seviyorum hayatımla ilgili umutsuz da değilim ama her yönden güçsüzüm yetersizim dış görünüş olarak da zayıflığımı kabullendim önceden çok olumsuz etkilerdi zayıflık beni artık pek önemsemiyorum dış görünüşümü kafama takmamaya başladım ben okula gittim çocukluk dönemlerinde sokağa da çıkıyordum ama hep sessiz utangaç çekingen içime kapandım biriydim diğerleri gibi değildim olamadım ilkokul ortaokul lise hayatım boyunca sıramdan kalkmayan kimseyle konuşmayan teneffüslere bile çıkmayan biriydim ve çok dışlandım aşağılandım dalga geçenler de oldu liseden sonra da tamamen eve kapandım hiç açılamadım sosyalleşemedim ortamlara giremedim askere gittim askerde de açılamadım sessiz pasif çekingen kaldım herkes anladı ona göre davrandı askerden sonra yine eve kapandım sınavlara falan girdim ama hiçbir şey başaramadım zamanla da tamamen hayattan koptum senelerdir hiç evden dışarı çıkmıyorum gençliğim hep evde geçti hiç açılamadım zamanla daha da kendimi kapattım iyice içime kapandım utangaçlığım korkularım kaygılarım iyice arttı ve hayatımı tutsak gibi yaşıyorum
Soran+1 yılKendi içinde çözemediğin bunca şey varken, çevreden elen aşağılama duygusu vs seni iyice tüketmiş. Gerçekten şu an karamsarğının esirisin. Belli ki çok nahif ve çok hassas bir ruhun var. Olan bitenden bu kadar etkilenmen normal. Ama benşm tavsiyem alanında gerçekten iyi bir psikolog ile görüşmen. Kendini dönüştürmeye çalışman..
- +1 yıl
Evet çok hassas biriyim ve gerçekten tükendim bu çaresizlik güçsüzlük yalnızlık dışlanma beni tüketti yaşam enerjim kalmadı ölü gibiyim senelerdir yaşadığımı bile hissetmiyorum özgürlüğümü de hissetmiyorum senelerce eve kapalı yaşamak da beni tüketti fiziksel zihinsel duygusal psikolojik sosyal her anlamda çöktüm ama hâlâ dayanmaya çalışıyorum yani basit bir şey değil senelerce hiç evden dışarı çıkmadan yaşamak bu herşeyden önce sağlığı bozan bir durum benim de sağlığım bozulmaya başladı uzun zamandır güneşe çıkmadan yetersiz oksijenle yaşıyorum d vitamini eksikliğimin olduğunu da her halimden anlıyorum saçlarım döküldü tırnaklarım çatladı cildim soldu kemiklerim ağrıyor hep halsizim cansızım hiç enerjim yok
Soran+1 yılEvden hiç çıkmıyorum dediğin zaman bu kadarını düşünmemiştim. Çok üzüldüm şu an. Senden kaynaklı çevrenden kaynaklı birçok unsur senden bir çok şey çalıyor. Artık sağlığına bile yansımaya başlamış. Kendine bunun neden yapıyorsun 😔zaten insanlar fütursuzca seni üzmek yaralamak için hareket ediyorlar sende kendine bunu yaşatıyorsun. Çok zor 😔. Gerçekten çok etkilendim. Elimden bişey gelmesini o kadar çok isterdim ki..
Sen yalnız mı yaşıyorsun? Ailen bu durumu nasıl karşılıyor mesela?- +1 yıl
Teşekkür ederim ailemle yaşıyorum kendime ait bir hayatım yok işsizim evim yok özgürlüğüm yok hâlâ ailemin yanındayım hayatımı kazanamadım ailemde alıştı artık kabullenmiş gibi ama çok laf ediyorlar işsizim hep evdeyim diye ailemde isterdi çalışmamı sosyalleşmemi gezmemi evlenmemi ama olmadı gençliğim resmen evde geçti gitti çocukluğumdan beri bunun zorluğuyla yaşıyorum zaten utangaçlık çekingenlik hayatımın her döneminde beni olumsuz etkiledi ama ben yaşım ilerledikçe düzelir sanmıştım maalesef düzelmedi daha da ilerledi çocukken yeterli olmasa bile sokağa çıkıyordum oyun oynuyordum hatta dışarı çıkmayı seviyordum ergenlik dönemlerinde de sokağa çıkardım ama çok uzaklara gitmedim hep eve yakındım hiç gezmedim eğlenmedim tatile etkinliklere falan gitmedim hep bahçede sokakta falan oluyordum diğerleri gibi öz güvenli girişken konuşkan sosyal olamadım çok pasiftim asosyaldim lise dönemlerinde falan genel olarak evdeydim okulda da hiç arkadaşım yoktu liseden sonra da iyice eve kapandım sonra gençliğim zaten hep evde geçti yani benim temelim böyle oluşmuş hayata dair hiçbir şey yaşayamadım deneyimleyemedim yetersiz zayıf güçsüz kaldım yetişkinliğimin temeli böyle oluşmuş ve hayata uyumsuz kaldım özgürlüğümü de hissedemiyorum tutsak gibiyim hayatım evden ibaret olmuş seneler dışarı çıkmadan geçti gitti böylece yaşlanıyorum
Soran+1 yılYine söylüyorum, iyi bir psikolog ile görüşmende fayda var. Bütün bu problemler senin içinden doğan seni yavaş yavaş bitiren problemler.. Hepsini de sadece sen aşabilirsin. İçinde olduğun durumu gözlerimde canlandırabiliyorum çok canım yanardı. Çok fazla şeyi kabullenmişsin 😔.. Lütfen bu durumu değiştirmek için biraz çaba sarfet ve bir uzmanla görüş eminim zor da olsa o kabuğu yavaş yavaş kırarsın..
Soran+1 yılBu arada sana istek attım.. Ne vakit istersen danışabilirsin. Biraz bile faydam olsa çok mutlu olurum..
- +1 yıl
Teşekkür ederim haklısın da psikoloğa gitmeye bile utanırım çekinirim korkarım onu yapabileceğimi sanmıyorum dediğin gibi çok fazla şeyi kabullendim gerçekten zamanla herşeyi kabullenmiş gibiyim ve senelerce eve kapalı yaşadığım içinde artık tüm hayatım evden ibaret oldu kendimi dışarıya hayata yabancı gibi hissediyorum ve çaresizlik yalnızlık içinde yaşlanıyorum neyse hayırlı kandiller Allah dualarını kabul etsin
Soran+1 yılSana da hayırlı kandiller.. Sende çokça dua et ve hiçbiri geri çevrilmesin inşallah 🦋
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın olduğumu hayal ediyorum ve bütün kaygılarım tatlı birer telaşa dönüşüyor
06 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar basit mi sence.. İnan cinsiyetten çok bağımsız
Cevap sahibi+1 yılİnan cinsiyetle çok bağımlı ama tabi bunun farkında olmaman normal
Soran+1 yılCinsiyetle bağımlı olsa kadının kaygıları tatlı bir telaş olabilir miydi? Bir kadın gözüyle değil objektif bakıyorum. Böyle bir dünyada kadın olmak, kadının yaratılış özellikleri düşğnüldüpünde de erkek olmaktan çok daha fazla kaygı gerektirir.
Cevap sahibi+1 yılİnan hiç objektif değilsin bak çok az ama çok azıcık empati yapmayı denesen erkeklerle gerçeği net bir şekilde göreceksin
Soran+1 yılHer iki taraf için de liste yapsak bizimkinin sonu gelmezdi
Cevap sahibi+1 yılKeşke yer değişebilsek...
- Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılMucadele edemiyorum abla ya edemiyorum olmuyor
03 Yorumla
Soran+1 yılNedir bu arkadaş hepimizde mi var bu illet?
- +1 yıl
Evet var ablam be. Geçmiyor ama geçmiyor.
Soran+1 yılYa bişey oluveriyor kalbim duracak gibi çarpıyor. Diyorum bittikk
+1 yılPsikolojik destek almalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum ama şartlar..
Soran+1 yılKendi başıma böyle çırpınıyorum işte
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası