♾️ Sizce karşımızda ki insanlara aşırı empati yapmak onların bize kötü davranmasına ya da iyi niyetimizi kullanmamıza neden oluyor mu? ve siz çok empati yapar mısınız.

♾️ Sizce karşımızda ki insanlara aşırı empati yapmak onların bize kötü davranmasına ya da iyi niyetimizi kullanmamıza neden oluyor mu? ve siz çok empati yapar mısınız.

Evet. Herkes ince düşünüyor olursa da iletişimsizlik ortaya çıkar, fazla vurdumduymaz olursa da.
Mesela akşam ailecek misafirliğe gidilmiştir ve saat 10 olmuştur. İki taraf da ince düşünürse şu senaryo gerçekleşebilir:
Ev sahibi misafirin gitmesi gerektiğini, çocukların yarın okulu ve kendisinin de iş gereği sabah erken kalkması gerektiğini bilir ancak karşı tarafı kırmamak için bunu dile getirmez. Misafire fazla iyimser davranır.
Misafir ise ev sahibiyle sık görüşemediğini, bunun aralarını pekiştirmek için bir fırsat olduğunu düşünür. Ev sahibinin işleri olabileceğini ancak bu kadar iyimser davrandığı için kendileri gitmesin diye bu kadar fazla ikramlarda bulunduğunu düşünür.
Sonuç olarak ev sahibi misafire içten içe gıcık olur. Misafir ise bir daha o eve misafirliğe davet edilmeyeceği gerçeğine maruz kalır. İki taraf da kaybeder.
Aslında aşırı empati kelimesi de anlam bakımından yanlış ama nedense kullanılıyor. Neyse bahsedilen aşırı empati sendromu açılımı zeka dışı bir hareket. Her zaman karşı tarafın durumuna göre davranmak kişiliğe hakarettir.
Hemde ne Yol yolu bırak köprü yapıyorlar.. onun için kimseye haddinden fazla iyi niyet göstermeyi bıraktım.. olmuyorsa bırakıyorum arkadaş demekki olmayınca olmuyor diyorum yoluma bakıyorum.. insanın huyu değişir mi böyle kötü insanlar sayesine değişiyormuş maalesef
@masukaaa Rica ederim abla 🤗
Evet insanlar nankör çünkü
Cevap
17Cevap
Kesinlikle öyle.. empati yapmıyorum o sebepten kendimden başka kimsenin yerinde olmak istemiyorum
Gerek yok empati yapılacak yer var yapılmayacak yer var
Aşırı empati zararlı bir huydur. Kişinin kendisine zarar verir ve evet kullanılır bolca
Evet her şeyin fazlası zarar.
Her şeyin fazlası zarar..
Empatı yapmak gerekır ama bunun sonunda ıllakı alttan almak gerekmez yanı karsımdakının bazı sorunlarından dolayı bana yanlıs davranısını empatı yaptıgım zaman sebebını anlarım buna goz yummam gerekmez o yuzden empatı kurun ama degerlendırmeyı sadece karsı tarafın acısından yapmayın
Bazı insanlar kendilerini kibirsizce, anlayışla destekleyenlere düşman kesiliyorlar. Hayatta eskiden herkese daha istemeden yardım elini uzatırdım.. Sonrasında muhatabım gerçekten talep etmediği sürece bu empat yaklaşımın kıskançlığa ve düşmanlığa dönüştüğünü defalarca farkettirdi hayat. İnsanlar kıymet bilme ve vefa duygusunu çok önemsemiyorlar. Belki de ağır geliyor.
İyi olmakla hiçbir şey kaybetmezsin. Aptal olma yeter.
Güven dediğin tek kullanımlık olmalı. Biri güvenini zedelediğinde , o kişinin bir daha bunu yapmasına müsaade etmemelisin.
Aynı kişinin hatalarını defalarca kez affedip, tüm insanlara güvenini kaybeden, küsen kişiler hatayı kendilerinde aramalı.
Oluyor tabi, ben empati yaparak onu anlamaya çalışmışım, belki daha hassas olmuşum ama o bunu anlamayıp, daha fazla kullanıyor benim bu tarafımı.. anlayışlı olmak önemli, hoş görüp, üzerini kapatmak önemli ama aptal da olmamak lazım.
Empati gerekli bir durumdur ama bazen karşıdaki kişide kibirli olmaya yol açar. Tabi karşıdaki kişinin niyetine bağlıdır. Yoksa empatinin aşırı ve zayıf olması gibi durum yoktur diyorum.
Herşeyin fazlası zarar. Ve evet suistimal için ortam yaratır.
Gereğinden fazla empati hiç iyi bir şey değil, suistimal da edilir, sanki ‘bunu yapmaya borçluymuşsun’ gibi bir tavir da alırsın, amlayışsız insanlardan.
Bazı insanlar karaktersiz olduklarından, o tip kişiler suistimal edebiliyor. Hepimiz yaşamışızdır illaki. Ama kesinlikle yapılmamalı böyle şeyler.. kimsenin kimseye güveneceği kalmıyor...
Hiç bir zaman kendinden ödün vermeyeceksin. Fazla iyi niyet itibarsızlaştırır. Yaramaz insanlara.
Çevrene bağlıdır bu , benim arkadaşlarım öyle tipler değil ne kadar empati yapsamda onlar bundan suistimal etmez
Empati yapmak , karşındaki kişiyi daha iyi anlamak adına güzeldir. Suistimal edilmemek için dengeyi iyi ayarlamak gerekli sadece
Evet o yüzden empati kur ama abartma yüzeysel kur 😅
Aşırı empati yapabilirsin ama kendine hakım olduktan sonra suistimale uğramazsın👍🏻
Evet ne kadar empati yaparsak iyi niyetimizi gösterirsek bunu kullanılırlar
Evet herseyin bir sınırı var herkes haddini hududunu bilecek.
Ölçülü empati yaparım dozunda bazen bende patlıyorum ne yapim
Bazen yapiyorum ama empati yapmak ayrı hassas davranmak ayri
Ince düşünmek, empati yapmak çok güzel bence. Yorucu ama güzel. Kaybetmeyiz kaybediliriz sadece.
Benden alıp gani gani millete dağıtabilirler. Bana fazla geliyor ya
Merhametin dozunu kaçırdığında üzülen hep sen olursun.
Çoğu zarar azı karar, her konuda dengeyi sağlamak lazım.
Hayatımda ne empati yapıp ne düzgün olup ne de saygılı sevgili dürüstçe hayatına bakan birinin mutlu ve değeri bilindiğini görmedim
Sıkıntı doğurur
Hayır kim olursa olsun vicdansızlık yapmam çok köyü bir insanla işim olmaz be durumda olursa olsun
Empati yapmak da, çoğu zaman karşındakini kırmamak için alttan almak da belli bir zaman sonra o kişinin buna alışmasına ve duyguları suistimal etmesine yol açar elbette.
Açar bence çünkü herkes senin kadar empati kurmuyor
Çoğu zaman evet o yüzden her şeyde olduğu gibi dengeyi sağlamak önemli
Karşındaki kişiye göre değişir bu durum...
Evet yol açar. Herşeyi dozunda yapmak gerekir.
Tabi ki açar
Bilinçli olarak yapılırsa sorun olmaz bence.
Açar, yaşandı ve onaylandı👍🏿👍🏿
Evet iyi niyeti çok güzel harcarlar
Evet
Her şey ayarında güzeldir.
Evet.
evet açar
Kesinlikle öyleeeee
Sanırım evet
Hicbirseyin asirisindan hâyir bekleme dostum
Kesinlikle
Kesinlikle yapa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?