Hayatim berbat ne yapabilirim bilmiyorum?

Arkadaslar ilk once lutfen ciddiye almicaklar yazmasin. ben 18 yasindayim lise birin ilk donemi bittigin de okulu biraktim. bende ortaokul birden beridir baslayan bir psikolojik sorunu var. utangaclik asosyallik en buyugu ise cesaretsizlik. birakmamin diger bir sebebi yapamicak olmamdi. denedim hemde çok arkadaslar hata yapmissin felan demeyin lutfen. şu an bile pisman degilim o zaman biraktigima. sadece tum gun evdeyim ve gelecegime dair elimde hicbisey olmamasi korkutuyor beni. ilk zamanlar yalnizliga gomuldum sevdim. cevremdekileri dinledim. ne kadar bos seylere uzuluyolar ve ben oyle degilim diye sevinirdim. yillar gectikce hayatim ve benim degismedigimi farkettim. herkesin ortami var kafa yorucagi onemli vakitleri var bense derdimi anlatmak istesem sinav dediklerinde susan biriyim. kizamam haklilar. ben okumuyorum diye onlara da bisey diyemezdim. ama bu durumumdan gercekten biktim usandim. artik ciddi bir sorumluluk almak istiyorum. arkadasim olsun normal insanlar gibi yasamak istiyorum. cesaretsizligim basa bela ama. düşünüyorum ne okumak istedigimi veya ne yapmak istedigimi. ama sonra yapamam beceremem hissi geliyor. konuşmak bile sorun oldu bende. ne yapmam gerektigini gercekten bilmiyorum kafam çark gibi döndükçe kararsizliga mahkumlasiyorum. lutfen en azindan bir fikir icab edin
Hayatim berbat ne yapabilirim bilmiyorum?