Hayatımdan memnun değilim, ne yapmak istediğimi dahi bilmiyorum?

Hiçbir zaman hayallerimdeki gibi bir hayat yaşayamadım. İstediğim arkadaş çevresine sahip olamadım, o hep imrenerek izlediğim ortamların içinde olamadım. Başrollerin yanında köşede kalmış bir figürandım ben. Onların sahnelerinde figüran olamayacak kadar bile değersizdim aslında. Kimsem yoktu. Değerim yoktu. Benim için yalnızca sanal dünya vardı. Başarısızdım, her konuda. Gerçek hayatta mutsuzdum ve beni mutlu eden tek şey izlediğim diziler, okuduğum kitaplardı. O baş karakterler gibi bir hayatım olsun isterdim. Sevilmek, dolu dolu yaşamak, sosyalleşmek ve eğlenmek. Eksiktim. Hayat beni hep olmak istemediğim yerlere, olmak istemediğim konumlara sürüklemişti. Çok farklı bir ailem farklı bir çevrem olsun o kadar çok isterdim ki. 24 yılım bomboş geçti. Hayatım bomboştu. Ne istediğimi bile bilmiyorum. Niye vardım ki? Niye yaşıyordum? Ölseydim belki çok daha güzel olurdu her şey. Çevremdekiler o kadar aptaldı ki, istediğim hiçbir şeyi anlamıyorlardı. Sadece yargılıyorlardı. Ölmek istiyordum ben. Tek bir hayatım olması umrumda değildi. Ziyan olup gitmişti zaten gençliğim. Kaçıp gitsem nereye gidecektim? Üniversite bile okuyabilmiş miydim? Sosyal becerim o kadar kötü ki, belki de bu yüzden bile insanlar kaçıyordu benden.
Hayatımdan memnun değilim, ne yapmak istediğimi dahi bilmiyorum?