Hiçbir şeyin tat vermediği kaçıp gitsem uzaklara ama nereye gitsem diye bilemediğiniz o his size de oluyor mu?

Hiçbir şeyin tat vermediği kaçıp gitsem uzaklara ama nereye gitsem diye bilemediğiniz o his size de oluyor mu?

Bende öyle hissediyorum çoğu zaman Ansızın gelen her şeyden bıkma hissi, çoğu insanın zaman zaman yaşadığı bir duygudur. Bu hisse, stres, yorgunluk, depresyon veya başka bir zihinsel sağlık sorunu neden olabilir. Her şeyden bıkma hissi ile mücadele etmek için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır: Kendinize zaman ayırın: Her şeyden bıktığınızda, kendinize biraz zaman ayırmak önemlidir. Bu, sevdiğiniz bir şeyler yapmak, dinlenmek veya sadece hiçbir şey yapmamak olabilir. Arkadaşlarınız ve ailenizle konuşun: Hisleriniz hakkında konuşmak, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Arkadaşlarınız ve aileniz, size destek olabilir ve başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Profesyonel yardım alın: Her şeyden bıkma hissi, daha ciddi bir zihinsel sağlık sorununun belirtisi olabilir. Eğer bu hissi düzenli olarak yaşıyorsanız, profesyonel yardım almanız önemlidir. İşte her şeyden bıkma hissi ile mücadele etmek için yapabileceğiniz bazı spesifik şeyler: Düzenli egzersiz yapın: Egzersiz, ruh halini iyileştirmeye ve stresi azaltmaya yardımcı olabilir.
Yeterince uyuyun: Uyku, zihinsel sağlığınız için çok önemlidir. Yeterince uyumak, kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.
Sağlıklı beslenin: Sağlıklı beslenme, enerji seviyenizi artırmaya ve ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Kendinize odaklanın: Her şeyden bıktığınızda, kendinize odaklanmak önemlidir. Sevdiğiniz şeylere zaman ayırın ve kendinizi iyi hissettiren şeyler yapın.
Her şeyden bıkma hissi geçici bir duygudur. Kendinize iyi bakarak ve bu hissi tetikleyen faktörleri ortadan kaldırarak, bu hissi yönetmeyi öğrenebilirsiniz.
Oldum olası böyle hissetmiş gibiyim. Sadece geçiştirmişim. Hayatın koşuşturmasından kendime zaman ayırabildiğimde bu duygu içimi kaplıyor. Herşeyden bıkmış, umutlarını yitirmiş, hayallerini rafa kaldırmış olan beni fark ediyorum. Nasıl mı mücadele ediyorum? Artık edemiyorum maalesef. O kadar gücümün kaldığından emin değilim. Hayatın akışına bıraktım kendimi. Zaten ne kadar tutunmaya ve korunmaya çalışsam da yara almaya devam ediyorum. Belki bir gün, bir şey olur...
Bu yaşıma kadar güçlü olmak zorunda kaldım. Hayatın yüklediği yüklere şikayet edecek fırsatım bile olmadı. Hala ayaktayım hala güçlüyüm. Ama bu kadar güçlü olup ufak bir tebessüm karşısında yıkılacak olmak çok garip. Beni sadece bi kanadı kırık olanlar anlar. Ayrıca ilgin için teşekkür ederim :)
Cevap
12Cevap
Bunun geçici bir süre olduğunu bildiğim için, akışına bırakıyorum...
O his her geldiğinde kendimizi salsaydık tükenmiş, buharlaşmış, yok olmuştuk..
Kırılgan olduğunuz doğru ama hayata karşı.. Duygusal anlamda şartlar daha eşit..
Bilinmez..
bence edilmez , etmezsen de derecesine göre birkaç saatte ya da günde geçer (depresyonda değilse)
belki ama bıkkınlık hissini düşünerek yok edemezsin bence , en azından kendimden örnek vereyim ben edemezdim çünkü bıkmak için sebepler var ve onları inkar edemem
o bende hep var ama dostlarım vazgeçiriyo beni
mücadele etmiyorum, geçip gitmesini bekliyorum
Durgunlaşırım, beklerim bu durumun geçmesini,
Selam,
4 seneye yakın önce boşanmış biriyim... Bazı şeyler ağrıma / zoruma gidiyor zoruma gidiyor daralma geliyor... O zamandan beri ara ara geliyor yani ama nereye gitsem ki diyorum heralde öbür dunya paklayacak :/
Düştüğümü hissettiğim zamanlar.
Geçmişin gölgesinde geleceğin pazarlığına boyun eğmek. Bir süre o hissi yaşar, tekrar doğrulurum.
Hayattan beklentimizi yüksek tutmadığımızdan olmuyo. Az daha sabredelim yakında ölücez nasılsa. Allah iman selametliği versin.
Çay koy yeniden başlıyoruz diyen birinin olması lazım hayatında.
Geçiyor ki hemen geldiği gibi eğer biraksaydim simdiioo hayatta hiçbir şey kalmazdı...
Psikolojik tedavi görmeye başlamak iyi gelecektir
Mücadele etmiyorum, koy veriyorum.. her şeyi de sırtlanamam ki.. bazen izlemek lazım
Zaman zaman o his geliyor ve sonra kendiliğinden gidiyor
Oluyor. Bu durumda bence sevdiğimiz bize huzur veren şeylere odaklanmalıyız sahil kenarında yürümek kesinlikle iyi gelir eğlenceli bir arkadaşa grubuyla takılmak ve komik anılarınızı paylaşıp gülebilirsiniz
6 yıl boyunca mücadele ettim bununla inan bana bir şeylerle uğrasmakla mükellefsin başka türlü geçmiyor...
Ayni durumdan geciyorum ve ustesinden gelemiyorum acikcasi
Daha ediyorum ama bir sonuç yok
Çok teşekkür ederim 🤗❤️
Bi bıkkınlık bi her şeyden soğuma ne bileyim mücadele edilemiyor ki hatta birikiyor ne zaman tüketir beni bilmem
Sarılıyorum bana ait tek bir duruma
Hiç gitmeyen her şeyden bıkmışlık hissiyle peki nasıl
Oluyor ya şu an öyleyim düğünden geldim moralim bozuldu
Kendi halimde takılıyorum
yeni hobiler edinmek çara olabilir
ruhu dolduracak bir arkadaş bir kitap merak uyandıracak herhangi bir şey bu isteği zamanla azaltır ve bitirir
çok sık olmuyorsa koy gtn rahvan gitsin :)
Olmaz mıııı
Hissizim ben
Ne gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?