Kırgınlık ruhta, kızgınlık bedende... kırılırsan konuşamıyorsun, kızınca susturulamiyorsun...

Kırgınlık ruhta, kızgınlık bedende... kırılırsan konuşamıyorsun, kızınca susturulamiyorsun...

Ben sevdiğim değer verdiğim bir insana kırılırım çünkü sevdiğim insandan bana karşı yanlış ya da beni umursamaz davranmasını beklemezdim. ama kızgınlık ise genelde haksızlık yaşıyorsam ya da olumsuz durum yaşıyorsam o zaman kızgınlık hissederim
Kırıldığın vakit üzülürsün, kalbin ağrır, o an kendini güçsüz hissedersin, kitlenirsin, içine kapanır, sessizleşirsin.. Kızdığın vakit ise, öfke duyarsın. Kırgınlık seni paramparça ederken kızgınlık seni öfkelendirir. Kırgınlık sessiz olur, kızgınlığın ise sesi en gür şekilde çıkar lakin şu da bir gerçek ki; insan kırıla kırıla güçlenir ve kırıldığı yerden çiçek açar.
Biri daha kolay geçerken diğeri daha zor söner.. Şahsen kızgınlık daha ateşli bir duygu olsa da daha geçici bir durum benim için. Tabi ki kişiye göre değişen bir olgu bu ama ben kırılınca tamiri daha zor oluyor ve kırıldığım zaman kesmeden bırakmıyorum..
Kırgınlık, birinin başkalarının davranışları veya sözleri nedeniyle incindiği bir duygudur. Kızgınlık ise daha anlık bir tepki olabilir. Kişi, bir olay veya durum anında kızgınlık hissi yaşar.
Cevap
12Cevap
Kızgınlığa çare var da, kırgınlığı düzeltmesi zor.
Kızgınlık öfke, kırgınlık üzüntü duygusudur.
Kızgınlık dışa vurulur, kırgınlık içe atılır.
Kızgınlık kısa sürer, kırgınlık uzun sürer.
Kızgınlık herkese karşı olabilir, kırgınlık sevilenlere karşı olur.
Kızgınlığı insan kendisi durdurur, kırgınlığı başkası durdurur.
Elbet bizde biliriz lafi en inceden dokundurup icini acitmasini.. Lakin kiyiliyoruz ama kiyamiyoruz sevdiklerimize iste
Kırgınlık incinirsin kızgınlık incitirsin
Kızgınlık kaynar su gibidir.. Ateşi kısınca soğur, eskisi gibi olur..
Kırgınlık cam gibidir.. Çatladı mı bir daha geri gelmez..
Kirginlik kalbi incitir
Kizginlik ofkeyi ateşler
InsaN kirildigi zaman incilmis olur
Ama kizdigi zaman öfkeli sinirlu olur
Buda durmadan daha fazla öfkelenip ortamin ateš almasini saglar 🤗
Bence kızgınlık daha kuvvetli bı duygu bana göre farkı bu
Kızgınlık arada bir akle gelir ama geçer de. Kırgınlık bir insanın ruhunda iz bırakan boşluk hissi veren düşündüren ve üzebilen bir histir her akla geldiğinde bunları hisseder insan.
Kızgınlık hemen geçer ancak insan kırıldı mı çok uzun geçse bile o kırgınlığı asla unutmuyor. Belki zamanla köreliyor ama unutamıyor
Ufak bir çizgi sadece. Birinde kalbinden kopuyor gidiyor, birinde dilinden. Kırılınca telafisi mümkün olmuyor..
Kızgınlık kıvılcım gibi, parlar ve kendi kendine söner..
Kırgınlık kor gibi, için için yanmaya devam eder..
Kırılınca soğursun kalbin sızlar kızınca bedenin tepki verir
kızgınlığım geçer kırgınlığım asla
aradaki fark budur
Arada fazla bir fark yok. Ancak r ile z harflerinin yer değişimi kadar. İşte o kadar.
Kırgın olan aynı zamanda kızgın olur : ))
Nedir farkı🤔
Öğrenmiş oldum : ))
Kızgınlık bir müddet sonra geçer ancak kırgınlık bir ömür geçmez..
Açıkladığınız gibi
Kızgınlık geçiyor, kırgınlığa çare yok.
Üçüncü harfleri farklı.
Biri dışa yansır biri içine atılır
kızgınlık geçici ama kırgınlık geçmez
Kızgınlık konuşturur kırgınlık ise susturur
Kırgınlık veda ettirir kızgınlık mola verdirir..
Teşekkürler inciten veya kıran olmamak umuduyla :)
Kızgınlık geçicidir, kırgınlık ise kalıcı..
fark yok aslında ikisinde de canın yanıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?