Kırgınlık ruhumuzda, kızgınlık ise bedende yaşanıyor. kırıldığında konusturamiyorlar, kızdığında ise susturamiyorlar... sen kırgın mısın? kızgın mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kırgınlık ruhumuzda, kızgınlık ise bedende yaşanıyor. kırıldığında konusturamiyorlar, kızdığında ise susturamiyorlar... sen kırgın mısın? kızgın mı?
Sizi defalarca üzen birine sormayın, neden beni üzüyorsun diye. Kendinize sorun neden hala izin veriyorum diye. Herkes kızabilir ama bunu doğru kişiye, doğru ölçüde, doğru zamanda, doğru amaçla ve doğru şekilde yapmak herkesin harcı olmadığı gibi kolay da değildir...
Farkında olmadan söylediğimiz sözler beklenti oluşturur. Sık duyguğum bir cümle eşim hiç ruhumu okşayacak bir şey yapmıyor. Sence ruhunu okşamak ne demek! Cevap “ Bilmem ki “Onu da o bilsin. Ne istediğini bilmiyorsan , tanımlıyamıyorsan neden beklentiye giriyor. Yapmıyor diye suçluyor. Sonra da üzülüyorsun. Önce ne istediğini bilmek gerek !! Duygularımızı , hislerimizi tanımlamak , sonra neyi neden ihtiyacımız olduğunu fark etmek! Neden kendi kendimizi iyileştirmek varken. İyileşmeyi karşının bir sözüne, bir eylemine bırakıyoruz ki! İnsan kendini iyileştirdiği oranda mutlu oluyor. Kendimizi başkasının kalbinde. Ağzından çıkacak kelimede, alanında onarmaya çalışmayın. Kendinize yüreğinizde alan açın.
Kızgınlık geçiyor oturup hallediyorsun ya da bağırıyorsun kendini anlatıyorsun... kırgınlık başka şey anlatıyorsun, susuyorsun, öylemi anlamış, öylemi olmuş kendini anlatmaya çalışmıyorsun bile kırgınlığa çare yok
Ben her zaman kırgınım💫 kırgınlık daha beklentisel karşıya verdiğin anlamla ilişkili. Kızgınlık engellenme ya da sınır ihlali sonucu olabilir.
Beklentiyi bırakmak kırılmaya engel olur mu sence?
Yapmaya çalıştığım şey bu ama kırılmak can yakıyor artık kırılmak istemiyorum
İnsanız işte ne kadar da beklemiyorum desek bir noktada yolumuz oraya düşüyor.. ama artık bende öyle beklentim var ama her zaman kötü ihtimalde var bunu her konuda önüme koyunca daha az zarar görüyorum
Hayal kırıklığı can yakıyor
Kırgınlık genellikle başkalarının davranışlarından kaynaklanırken, kızgınlık daha geniş bir duygusal tepki yelpazesine sahiptir ve hem başkalarının davranışlarından hem de belirli durumlardan kaynaklanabilir. Kırgınlık, genellikle bireyin duygusal olarak yaralandığı veya hayal kırıklığına uğradığı bir durumla ilişkilidir. Kızgınlık ise daha çok bir tepki veya öfke duygusuyla ilgilidir ve genellikle bir haksızlık veya saldırganlık durumuyla bağlantılıdır. kırgınlık ve kızgınlık arasında kişiden kişiye değişebilen bir bağlantı olabilir. Bir kişi kırgın olduğunda aynı zamanda kızgın hissedebilir veya kızgın olduğunda kırgınlık hissi yaşayabilir. Önemli olan, bu duyguları tanımak, anlamak ve sağlıklı bir şekilde ifade etmektir. Duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamak ve sağlıklı ilişkiler kurmak için duygusal zekanızı kullanmak önemlidir.
Cevap
5Cevap
Kırgınlık ruhta kızgınlık bedende olur kızgınlık geçer ama kırgınlık geçmez.
Kırgınsam hala bir umut vardır, kızgınsam Allah yardımcısı olsun..
Kırgın isem suratsız dururum bir burukluk olur ama kızgın isem ejderha gibiyim Ateş püskürürüm
Kızgın insan bağırır, çağırır çaba gösterir. Kırgın insan sessizleşir, susar hali yoktur
Kızgınlık daha kolay geçer kırgınlık daha zordur
Kırgınsan konuşmayabilirsin ama kızgınsan sinirin gecene kadar
Fark çok be derinmavi
Ben kendime hem kızgınım hem kırgın
Herkese kızabilirsin.. ama herkese kırılamazsın..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?