Ne alaka ki.. Erkek gibi ne demek? Kadın gibi kadın denmeli bence🙄

#inci🌸
Ne alaka ki.. Erkek gibi ne demek? Kadın gibi kadın denmeli bence🙄

#inci🌸
İticidir bunu iltifat olarak alan kadın daha iticidir.
her şeyin altında güçlü bir kadın olarak kalkıyorum bu beni erkek yapmıyor şükür
Son 20 yılda kadın ve erkeklerin üzerine atfedilen sıfatlar değişse de, birçok söz öbeği çok daha eskilerden geliyor. Dolayısıyla bazıları günümüz için garip görünebilir.
Ayrıca "Kadın gibi kadın" ile "Erkek gibi kadın" farklı anlamları ifade ediyor. Yani tam karşılığı değil gibi sanki.
Cevap
20Cevap
Bence iltifattan çok tam tersi gibi.. mesela bir erkeğe kız gibisin demekle bir kadına erkek gibisin demek bence aynı şey. bunu da genelde aşırı nazik erkekler için ya da çok kaba kadınlar için kullanırlar. iltifat etmek için çok daha güzel yollar varken erkek gibisinden demek zaten itici bir şey.. bir kadına bence onun kalbi ile ilgili karakteri ve duruşu ile ilgili iltifat edilmeli..
Ne amaçla söylendiği, içeriğinde ne barındırdığı, söyleme üslubuna kadar bu cümle arge çalışması yapılınca çözülür xd
Kendi ayakları üzerinde duran, kimseye muhtaçlığı olmayan kadındır. Karaktere yapılan iltifat olarak ele alınabilir.
İltifatın iyisi kötüsü olmaz :D dkdk
Ne niyetle söylendiğine bağlı. Yani bazı kadınlar gerçekten ayaklarının üstünde durup başlarının çaresine bakabildiklerini için böyle bir tabir kullanılabiliyor.
Güçlü kadınlara yakışır bu tabir.
Maddi ve manevi kendi ayakları üzerinde duran her işini kendi yapan bir erkeğin maddi ve manevi yardımına ve korumasına ihtiyaç duymayan güçlü kadınlar için geçerli bir kavram
Erkeksi tavırları ağır basan kadınlar için geçerli bir kavram değil.
Çünkü erkeksi kadın iticidir
Kaba saba bir kadındır
Bu tabirle uzaktan yakından alakası yoktur.
Tanımdan ziyade, kendisinden beklenmeyecek performans göstermek, kendisini aşmak diye algılıyorum. Tersi tanım ise kendisi den beklenenin altında davranan vasat acizlik diye algılanabilecek tasvir. İlk söyleyen ise tahminen tarlada çalışan kuvvet gerektiren ağır işler yapan bir kadından esinlenmiştir.
Bu bir hakaret değildir, erkek gibi güçlü ve yönetici özelliğe sahip kadınlar için denir.
Kabul etmiyorum onun yerine başka söz bulun
Oo çok janti
İltifat değildir
Erkeğin sorumluklarını sırtlanmayın dişiliğinizi konuşturun kavanoz kapağını bile erkeğe açtirin açamadiğinizdan değil işe yaradıklarını hissetsinler
Basit görevler verin zora kafası basmıyor çoğunun
Güçlü anlamında denilince iltifat gibi bişey
Kendilerince iyi bi şey söylemeye çalışıyorlar kendi bakış acılarına göre…
yani kötü anlamda denmiyor bence.. ama iltifatta sayılmaz
şahsen ben bunu iltifat olarak kabul etmezdim , kadın kadın gibi olmalı
İnsan gibi insanın kadının dibi olabilir de adam ki kadın ööhhöm yani olmaz
Adam gibi kadın denirse evet yoksa hakaret sayarım 😂
Neden iltifat olsun ki, erkek üstün bir varlık falan değil. Kadında değil.
Erkeklerin yalakalık yöntemlerinden birisidir 😂
iltifatın iyisi kötüsü olmaz iltifat iltifattır.
Söyleyenin altını nasıl dolduracağı belirler.
Erkek fatma dediklerimiz erkek gibi kadinmi oluyor kiz😁
İltifat değildir kadınlara yapılmış en sağlam hakarettir. Konuşma şeklini düzeltmekten aciz küçük beynindeki karanlık dünyadan çıkamamış cinsiyetçi erkeklerin yapabileceği bir laftan ibarettir 😌
Sana dalgan var demek istiyor ki bu da muhteşem bir iltifattır bir kız için
Aslında güçlü demeye getiriliyor da kurulan cümle yanlış jfjdhd
Çiçeem bana göre iltifattır
Değildir boş ver 🤣
Erkek gibi kadın ne lan :D :D bence hakaret
🤣güya, övdü ama.. şimdi sen yazınca bende farklı anladim
Erkek gibi güçlü her işini çeviren manasında galiba
Amasyada çok yok o kadınlardan toprağım
🌸🌷
Bence değildir. Bilemedim.
bence iltifattır ama hoş değil
Değil tabii ki. Hakaretlerin en büyüğü