Selam, merhaba, güle güle
Kadınları mı anlamak zor, erkek kişilerini anlamak mı zor?

Selam, merhaba, güle güle
Kadınları mı anlamak zor, erkek kişilerini anlamak mı zor?

Ben kadınları anlamak da zorluk çekmiyorum aksine kadınları çok iyi anlıyorum çünkü bazı kadınlar çok detaycı düşünürler bazı şeyleri bizden beklerler mesela ilgil görmek gibi ama bunu kendileri demeden bizim yapmamızı beklerler. tabi ki de her kadın aynı değil ama bazı kadınlar ise çok kararsız da olabiliyor. yine de erkekler kadın ruhundan hiç anlamazlar.. bu yüzden de suç erkekler de
Seni alayım korumaya şimdi hemcinslerin sana gıcık kapmasinlar jdjsjs
Teşekkür ederim abla sdjsdj kapsınlar gıcık umurumda değiller bu arada instagramda baktın mı?
Bakayım dur
Buradaki kural sadece karşı cinsi değil ebnâ-yı cinse bakmak lâzım geliyor. Kezalik insanlar erkek-kadın fark etmiyor aynı fıtrat kanunları ikisinde müsavî bulunuyor.
Birinci mesele: İnsanların her biri aynı dilde yazılmış özel bir kitaptır, ve her bir kitabın kendine özel bir mânâsı bulunuyor.
Lâkin bazen oluyor ki, erkek ve kadın milletlerinden bazıları o kitabın hakikî mânâsını ve mahiyetini değiştirmek ve başkalarına üstün gözükmek gâyesi ile o kitaptaki bazı kelimelerin yerini değiştirir, bazen harfleri birbirine karıştırır, bazen de bir harf üzerine bir milyon harfi yazar ve sığıştırır, bazen kelimeleri birleştirir.
İşte böyle bir kitap mümkün değil ki okunmaz okunsa dahi anlaşılmaz, eğer bir kitap anlaşılmazsa bütün bütün mânâsız ve kıymetsiz bir kağıttan ibâret olur.
Belki tâ ayaklar altına atılır.
İkinci Mesele: İnsan önce kendini bilmeli ve tanımalıdır. Zîra kendini bilmeyen ve tanımayan insan daimâ başkalarını tenkîd edip eleştirir ve ittiham eder bazen olur ki kendi hatasını ve kusurlarını başkalarına mâl eder.
Kendinde bir kusuru kesinlikle kabul etmez, ispat edilse dahi kabule yanaşmaz inkâr ve tekzip eder.
İşte şu iki kuvvetli karîneler, cevap arayanlar için mâkul ve muknî olarak tam cevap veriyor...
Yüzde yüz erkekler. Zira kadınları anlamak için bütün sanatları, Bilimleri vs. leri bilsen yine cozumleyemezsin. Duyguları çok karmaşık olabilir. Hormonları kendilerini etkileşimleri zaman enteresan hal ve tutumlarda olabiliyor. Erkekler düz canlılardırsonuc ve çözüm odaklanır. Kadınlar kaos sever xd
Cok thenk yui xd
Çok rica 🌸
İşin zorluğunu geçtim, kadınları anlamak mümkün mü?
Tabi 😒kelimelerimizi güzel kullanıyoruz, ne hissettiğimizi detaylı bir şekilde anlatiyoruz ısrarla anlamiyorsunuz
Hiç şüphem yok 😂
Teşekkür ederim 🙂
Cevap
48Cevap
Anlamakta zorlanmıyorum karşı taraf kendini yeteri kadar ifade ederse tabi. Bence kadınların da çoğu anlaşılabilir aslında ama erkeklerin bazılarının işine gelmiyor hepsi bu 😄
Ben anlıyorum ne istediklerini
Konuşmasını ve dinlemesini bilen kültürlü insanlar illa anlaşırlar. Ya da hangi konuda anlaşamadıklarını anlayıp, saygılı bir şekilde bitirirler. İnsanların birbirini anlamamasının en büyük nedeni karşımızdakine cinsiyetçi olarak bakıp, daha önce öğrendiğimiz kalıp yargılara göre hareket etmek. Önce bir durup anlamaya çalışsak, söylemekten ya da ne yapacağımıza odaklanmak yerine dinlesek emin olun anlarsınız.
Medeniyeti kaybettik hepsi bu. Görgü kurallarını ahlakı giyim, kuşam sayanlarla; yalnızca kıyafete önem veren, insan yerine koyan kişilerin cahilliği aynı...
Cinsiyete dayalı olarak insanların karşı cinsi anlama yetenekleri farklılık göstermez. Anlama ve iletişim becerileri, bireysel farklılıklar, deneyimler ve kişisel gelişimle şekillenir. Bu nedenle, erkeklerin veya kadınların karşı cinsi anlama konusundaki yetenekleri genellemelerle belirlenemez.
İnsanlar arasındaki iletişim zorlukları genellikle kişisel deneyimler, iletişim becerileri veya empati eksikliği gibi faktörlere dayanır. Cinsiyet, bu tür zorlukların ana nedeni değildir. Her birey, karşı cinsin düşünce ve duygularını anlamak için çaba gösterebilir ve iletişim becerilerini geliştirebilir.
Önemli olan, karşı cinse saygı göstermek, açık iletişim kurmak ve empati yapmaktır. Bu, sağlıklı ve anlayışlı ilişkilerin temelidir, ancak cinsiyetle değil, kişisel çabalar ve ilişki dinamikleriyle ilgilidir.
Karşı cinsi anlamak gerçekten de bana biraz daha karmaşık geliyor. Karmaşıklıkların kaynağında aslında dengesiz tavırları yatıyor. Bugün ak dediklerine yarın kara diye biliyorlar. Yine bugün olur dediklerine Yarın olmaz diye biliyorlar.
Erkeklere göre kadınlar, kadınlara göre de erkekler..
Çünkü adı üstünde karşı cins.. Senden farklı yani.. Hatta nerdeyse dipten zıt farklılar..
Önce bunu bilip, kabullenmek lazım.. Buna müdahale etmeye çalışmak yerine, bu böyle demek gerek..
Buna kim isterse istesin müdahale edemez.. Çünkü fıtrat bu..
Nasıl erkekler, kadınların incik boncuk janjanlı şeylere ilgi göstermesine anlam veremiyorsa; kadınlar da erkeklerin arabalardaki motor sesinin verdiği hazza anlam veremez.. Çünkü biri gösteriş, biri gücü temsil eder..
Fıtrat kendine yakın olana meyleder..
Maddi meselelerde kadınlar anlamıyor ya da anlamamazlıktan geliyor. Her kadın kendini padişahın kızı zannediyor en zenginlerle en uçlarla kıyaslıyorlar. Lan bir kendinize gelin kendi segmentinizde erkeklerle uyum sağlayın. İhtiraslarınız sizide karşıdaki erkeğide mahfediyor.
Elbette bu kadın erkek ayırımından ziyade dinleme kaynaklı anlaşılmama sorunu desek daha yerinde olur. İnsanlar birbirlerini dinlemediği müddetçe hiç anlayamazlar. Onun için farketmiyor. Birbirlerini dinledikçe herkes anlaşılır ve anlar.
Evet dinlemiyoruz.. tamam dinlemesin.. yazıyoruz onuda okumuyor😒
Aynen. Keşke o ahlaki değerleri bir edinebilsek. Sanki ne olur. En ufak sorunda hayvanlar gibi birbirimizi yemeye ve bitirmeye çalışıyoruz.
Biz erkekler sizi anlayamıyoruz. Dakikanız dakikanızı tutmuyor
😒Yioooo
Hemen karar değişir sizde
Belki sizin bir davranışınız neden oluyordur derin düşünemiyorsunuz siz
Ne isterse yaptığımdan dolayı olabilirmi?
Kadin her istediğini yapan bir erkek istemiyor ki 😒 kendi fikirleriniz de olsun
Yaptığım onun kendi fikirleri zaten 😞
Erkekler kadınları anlamakta zorluk çekmiyor, çünkü direkt anlamayı reddediyor.
İşlerine gelmiyor 🙄
Ben eskiden anlamazdım ama anlıyorum tecrübe ettikçe doğru yerlere parmak basmayı öğreniyor insan
Peki şimdi yazacağın görüşü tüm erkek milleti okuyacak ne yazmak istersin?
Sadece iyi dinlesin ve ne yaptığını bilecek olgunluğa erişmiş bir hale dönüşsünler
Erkeğe göre kadınlar, kadına göre erkekler..
merhaba. erkekler ya. sebebi erkeklerin sal*k olmasi.
Jsjsjdxj😂
Kalplere bağlı.
Öyle anlıyorsun ki zorluk çekiyorsun aslında her halini anlıyorsun.
@Doludoludolu canım eşim bilir en iyi bir birimizi nasıl anlarız biz sağ olsun daima iyi ki var...❤️
İyikim ❤️
Herkes karşı cinsini anlamakta zorlanıyor
Kadınlar erkekleri anlamıyor, erkekler kadınları anlamıyor
Bir grup var hatta onlar hiçbir cinsiyeti anlamıyor😅
erkekler. ama kadınlar anlatamadığı için değil onlar ince düşünceden uzak oldukları için anlamıyorlar. ince düşünmeyi bilseler her şeyi anlayacaklar.
Bu bir cinsiyet emselesi değil ama erkekler kadınları anlamakta genelde daha çok zorlanıyor diye düşünüyorum
Biz de erkekleri anlamıyoruz ya 🙄
Kadınlar erkekleri anlıyor ama anlatamıyor derdini 🤪😂
Yok anlıyoruz, siz niye anlamiyonuz
Bilmiyorum 😅😂
bence erkekler erkekler anlasa sorun kalmaz ortada. Kadınlar olarak anlıyor ama düzeltemiyoruz
Kimseyi anlamak istemiyorum. Üç beş gün takılınca kimin ne olduğu belli oluyor zaten, erkeği kadını yok
Kadınları anlamak cok zor kadınları anlamak için kitap olsa hiç bir erkeğin anlamayacağı dilde yazarsınız
Kadınlardır büyük ihtimalle. Kadınlara ne kadınlar ne de erkekler öğretiliyor. Erkeklere ikisini de öğreteni arasan bulursun.
Kadınlar, kadınlar daha kendilerini bile anlamıyorlar ne istediğini bilmiyorlar çoğu psikolojik rahatsız sağlıklı bir beyine sahip değiller...
Kadınlar aslında daha samimi daha güvenilir geliyor bana hain değiller daha insancıl daha merhametli varlıklar ancak dış görünüşe çok dikkat ediyorlar. Bunu da herhalde doğacak çocuklarının iyiliği için istiyorlar.
Sence neden dış görünüş sizler için önemli? Çocuklarınız için mi yoksa başka bir nedeni var mı?
Erkeği kadını Yok aslında anlamak isteyen bunu için çaba gösteren açıkçası gönlü olan herkes anlıyor
Beni anlamayacak iki türlü kadın vardır..
biri anasının karnındadır biri toprak ananın
Erkek kişileri detayı üzdü beni 🙁💔 biz kadınlara kadın kişileri demedik ki.
😂kişisiniz ama
Oo şarkı dinleyim teşekkür ederim
Rica ederim efenim, şaka yaptım 😂 iyi dinlemeler 😎
Kadınları tabiki. Ne istediğimizi bz bile bilmiyoruz ki erkekler nasıl bilsin 😀
Kadınlar erkekleri erkler kadınları anlamaZ ve bu sonsuza kadar kapışılır
Bence iletişim duygulardan bağımsız olursa iletişim kolay. Duygu varsa, herkes için zor.
Ben kadınları anlıyorum da onlar beni anlıyor mu bilmiyorum
Kimse birbirini anlayamıyor
Hele Tüm olupta birbirlerini..
İkisinin anlamak kolay yeterki yaklaşmasını bilsinler. Her kapıyı açan bir anahtar vardır.
Tabiki de erkekler zorluk çeker kadınları kadınlar bile anlayamıyor
Anlamıyorsam uzaklaşırım.. hiç o zorluğa girmem
Bazen anlamak çok zor oluyor
Bence insanlar kötüyü çözdü de ….
artık iyi biriyle karşılaşınca beyin yanıyor… inanamıyor , çözemiyor anlayamıyor
kadınlar cunku iletişimi dogrudan kurmuyorlar , erkekler dertleri neyse net söylüyor
Erkekler tabii ki. Kadınlar anlamaya ihtiyaç bile duymuyor.
Erkekler gibi düz mantık ve sonuç odaklı varlıkları anlayamayan kadınlar hem kendilerine bakmadan erkeklerin kendini anlamasını bekler. Kadınları kadınlar bile anlamıyor erkekler mi anlasın
Erkeği kadını yok bence
Anlamak isteyen anlıyor ya
Bence erkekler kadınları anlamakta zorluk çekiyor
Kadınları anlamak çok zor
Anlamak yerine yaşamayı seçerim genelde
Kadınlar hemcinslerini bile anlayamıyor ki
Erkekler olabilir bak bu konuda
Erkekler kadınları anlamakta zorluk çekiyor
Erkeklerdir muhtemelen.
Düz mantık olan insanlar
Aleyküm selam. Erkekler kesinlikle
Bence erkekler diyebilirim.