♾️ Bir hata yaptığınız zaman bunu yanlış olarak görüp kendinize mi kızarsınız, yoksa deneyim olarak mı görürsünüz.

♾️ Bir hata yaptığınız zaman bunu yanlış olarak görüp kendinize mi kızarsınız, yoksa deneyim olarak mı görürsünüz.

Evet, bence yaptığımız hatalar kişisel gelişimimizin bir parçasıdır. Hatalar yaparak ve öğrenerek kendimizi geliştiririz. Hatalarımız bize farklı bakış açıları sunabilir. Önemli olan hatalarımız için kendimizi suçlamak yerine ders çıkarmak ve daha iyi bir versiyonumuz olmak için çaba sarf etmek.. 🍀✨
Önceden yaptığım hatalardan ötürü utanırdım, çıkamazdım o girdaptan lakin benim yaptıklarıma hata da denmezdi, millet neler yapıyorda utanmıyor, benim yaptıklarım çocukluktu, fevrilikti. Şimdi ise farklı bir boyuttan bakıyorum kendime, mazime. Utanmıyorum, utanması gereken asla ben değilim, utanması gerekenler utansın, şayet utanacak kadar insan kalabilmişlerse☺
Tecrübeler edinmiş olsam da; hâlâ kendimi tekrarladığım zamanlarım oluyor, saçmalayışlarım oluyor, boş boş konuşmalarım oluyor, olmayacak bir hayale kaptırıyorum kendimi lakin utanmak ya da kendime kızmak şöyle dursun olabilir diyorum, hatta bazen oluyor gülüyorum kendime, zamanında eften püften şeyleri nasıl da mesele yapmışım diye gülüyorum cahilliklerime
Geçmişe sadece hatalarımdan ders çıkarmak için bakıyorum, bazen de o kızı hissedebilmek için. Geçmiş benim parçam olsa da ben orada yaşamıyorum. Geçmişteki cahilliklerim, çocukluklarım, saçmalayışlarım bugünüme ışık tuttu, beni geliştirdi lakin geçmişim ve yaşanmışlıklarım kadar okumuş olduğum kişisel gelişim kitapları ve izlediğim kişisel gelişim videoları da ayna oldu bana, kendimle barıştırdı beni.
Çok önceleri hata yaptığım zaman kendimi çok hırpalardım. Ama zaman geçtikçe bunun bana faydasindan çok zararının olduğunu gördüm. Sonuçta insanım hata yapma payım her zaman var. Çünkü hiç kimse dört dörtlük değildir. Kendime kızmaktansa yaptığım hatanın telafisine odaklanıyorum. Odaklanıyorum ki aynı hatayı defalarca yapmayayım..
Rica ederim 😊🦋
Kesinlikle evet bir parçası yapa yapa öğreniyoru,
Cevap
19Cevap
Hata mükemmeliyeti getirir xd
Hayatta tecrübe kazanmanın en kolay yolu hata yapmaktır gadası
Hayat sadece benim yorumlamalarıma kalsa keşke abi ya.. Ben bir hata yapıyorum belli bir süre tecrübe olarak görüyorum geçiştiriyorum vs.. Ama ailemin yorumlarına gelince iş, suçlamalar ve kavgalar eksik olmuyor. Bazen sırf bu yüzden hayatı tek ve kendi kendime yaşamak istiyorum. Sanki tüm ihtiyacım olan şey benim içinde. Etrafımdakiler fazlalık ve gürültüden ibaret gibi..
Bu kişisel gelişimin bir detayı aslında. Hata yaparsın, hatanı anlarsın, sana zarar verdiğini çözümlersin ve bir daha aynı hataya düşmezsin bu bir deneyim. Hayatını biraz dah olsun düzene sokarsın.
Tabii ki öyle aslında. Geçmişte yapmış olduğumuz hatalarımız bize tecrübeler kazandırır, biz bu tecrübelerden ders çıkarmamızla kişisel gelişimimize de oldukça önemli katkı sağlarız. Bu tecrübeler bazı şeylerin farkına varmamızı sağlar aynı zamanda.
her şey göreceli olabilir. Hata algısı ile değerlendirdiklerimiz kendimize farklı açılardan bakıp gizli yönlerimizi keşfetmek için fırsattır. Hataları karizmatik buluyorum. Rehberlik yapıyorlar bize.
Yaptıklarım için pişman değilim ha. Aklım hâlâ yapmadıklarımda.
Kişisel gelişimimde katkı sağlıyor. Öğrenip doğrusunu ve daha iyisini yapmamı sağlıyor.
Yaptığım hatalardan ders çıkarmaya çalışırım. Hakliyken karsimdakini suclasam da daha sonra kendi iç muhakememi yaparım. Bunun beni daha çok olgunlaştırdigina inanırım.
Evet. Ancak ders çıkarmak, kendimizi geliştirmek için tek yol hatalar yapmak değil. Gözlem yaparak, diğerlerinden de öğrenebiliriz
Yaptığım bir hatayı enine boyuna uzatır, nerede hatalıysam orayı iyileştirmeye ve bir daha kesinlikle yapmamaya çalışıyorum.
Evet kişisel gelişimimizn bir parçası Hata yaparak öğreniyoruz hayatı çoğu zaman başta kızsakta kendimize sonra tecrübe olarak sayıyoruz
İnsan hata yapar en hatasız olarak bilinenler bile.
Ay ben de hatalarımı düşündüm bugün bolca 😅 evet bence kesinlikle parçası tekrarlamayın 😅
Ben bir hata yapmam başarısızlıkta bulunurum sadece
Kendime kızarım. Bana kazandırdıklari elbette olur ama bu hata yaptığım gerçeğini değiştirmez.
Hem kendime kızarım hem de iyi ders oldu derim.
Hata insan olmanın gereği bunun bilincinde olmak lazım. Kendini affedebilmek önemli
Make peace with your past so it wont screw up the present. ✌️
Kesinlikle bir parçadır insan tecrübeye yaşamak için hata yapması gerektiğini düşünüyorum
Hata yapmayan kimse hiç bir şey yapmamış kimsedir. Yanlış, farklı anlama gelir.
Bilmiyorum, ders almaya çalışıyorum hatalarımdan işte.
Deneyim olarak bakarım. Ancak aynı hatayı tekrarlıyorsam kendine kızarım
Hepsi değil. Çoğu hatamı hırs yüzünden yaparım.
Kendime kızıyorum kendimi kötü ve özgüvensiz hissediyorum bir daha aynı hatayı yaparım diye korktugumdan deneyemiyorum bile
Tabii ki de yaptığımız hatalardan ders çıkarırız ona göre davranışlarımızı değiştiririz
Gelisimin bir parcasi olarak gorurum. Ama Eger hatami tekrar edersen O zaman kendime kizarim.
Edersem*
Ben öyle düşünüyorum ama bu hatalardan ders çıkararak ilerlersek olgunlaşırız.
Deneyim olarak düşünüyorum
Elbette öyledir
Deneyim olarak değerlendiririm..
Yok ya avelliğimden 😂
Hatalarımdan ders çıkarmaya çalışıyorum.
Aynı hata değilse tabii kim
hem evet hem hayır
Elbette parçasıdır
Kendime kızarım ve ders alırım
Tecrübe olarak bakarım.
Kendime kızarım.
Eğer hatalardan ders çıkarırsak evet..
Kesinlikle
Kesinlikle öyle
Ders alıyorsak evet
kendime kızarım
Tecrübe olur