Kimsenin aferinine, takdirine ihtiyacınız yok. Tek ihtiyaç duyduğunuz kendinize verecek olduğunuz değerdir🤍Siz kendinize değer verin ki o zaman herşeyi başarırsınız.

Kimsenin aferinine, takdirine ihtiyacınız yok. Tek ihtiyaç duyduğunuz kendinize verecek olduğunuz değerdir🤍Siz kendinize değer verin ki o zaman herşeyi başarırsınız.
Yani her zaman beklemem tabii ki ama onay veya takdir edilmekte hoşuma gider yerine göre değişir benim büyüklerimin onay vermesi veya desteklemesi tabii ki benim için önemlidir ama her koşulda ve her insanın desteklemesinde beklemem.
Bu arada amca oluyorum ☺️☺️☺️
Teorik olarak yazdıkların çok güzel olsa da, pratikte bir karşılığı yok.
Taktir edilme duygusu hayatın her alanında net bir ihtiyaç
Aile yaşantısı, iş dünyası, arkadaşlar arası ilişki, aşk hayatı, alışveriş alışkanlıkları, giyim-kuşam tercihleri ve daha saymadığım hemen her şey taktir edilme ve kabul görme arzusu üzerinde şekilleniyor.
Bu arzuyu bazı insanlar toplumun geneli üzerinde beklerken, bazı insanlar çok daha sınırlı alanlarda yapmaya yöneliyor. Ama işin mantığı değişmiyor.
Şöyle düşün. Döviz, altın, gümüş ya da herhangi bir ticari meta. Kendi kendine mi değer veriyor, yoksa insanlar mı ona değer biçiyor?
Kullandığım soru işaretine aldanma. Bu yazdığım bir soru değil. Senin soruna bir cevaptır.
Yapacağım belli de olsa mutlaka birinden teyit alma huyum var neden ben de bilmiyorum. Evet takdir edilmek de isterim
Geçmişden gelen bir travma sonucu olabilir mi. Mükemmelliyetçi ailede büyüyen çocuklar sürekli kendilerini kanıtlama içerisine girdiklerinden vs
En baştaki tanım da mükemmelliyetçi tanıma uyuyor. Teşekkür ederim 😊
Rica ederim 😊
Cevap
18Cevap
Yaptığım işi kendim onayladıysam gerisine ihtiyacım yok
Dolayısıyla kendine de fazlaca değer veriyorsun 😊
Kesinlikle öyle
Hayır kimseden onay veya taktir beklemem :) çünkü ben kendimi biliyorum ve bir şeyi başardıysam ya da başarmayı deniyorsam bunu benim bilmem yeterlidir. zaten yaptığım şeyleri kendim için veya insanlara iyilik olsun diye yapıyorum.
Hayır elbette insanları memnun etmek zordur. Bazen sırf kendi sahip olmadığı şeylere biz sahip olduğumuz için bile eleştiri alabiliriz. İnsan kendine ihtiyacı olan onay ve takdiri verebilmeli
Aynen öyle
Bir İnsanı 40 Yıl Sırtında Taşırsın Senden İyisi Olmaz Ama Bir Gün Sırtından İndirdin Mi Senden Kötüsü Olmaz...
diye boşuna dememişler herkesle gerektiği kadar samimi olup gerektiği kadar muhabbet edip gerektiği gibi davranmak lazım 😇
maalesef ben ihtiyaç duyuyorum. Maalesef diyorum çünkü bu durumdan hiç memnun değilim. Beğenilme duygusu özellikle belli başlı kişilerden beni çok tatmin eder.
Seni seven seni her koşulda beğenir ki. Kendine karşı güvenin olsa 😊😊
bu bahsettiğim özgüvenli olmayla alakalı gibi gelmiyor bana çünkü aslında kendimi çok beğeniyorum her anlamda fakat her insanın içinde bir beğenilme duygusu olduğuna inanıyorum ben
Ben yaptım işten ve kendimden emin olayım yeter başkasının onayına ihtiyacım yok
Özellikle beklemem ama takdir geldiğinde de mutlu olurum.
Kısa bir teşekkür bile 😊
İşimde mecburen onay beklemek zorundayım ama taktir edilmeyi sevmem
Öz güven açısından onay vs mi?
Hayır özgüvenim gayet yerinde. Sadece hiyerarşik işleyiş nedeniyle. Asistan uzman ilişkisi
Maalesef ki her iş yerinde bu durum söz konusu. İş hayatınızda başarılar dilerim 😊
Teşekkürler size de
Rica ederim😊
🙏🙏
Yaptığım işi kendim isteyerek yapıyorsam ve bundan mutluluk duyuyorsam hiç kimsenin onayına gerek kalmıyor
Ben kendim onaylıyorum , soruyorum kendime bi sonra iyi yapmışım diyorumm 😅
Yemek yaptığım da beğenilmesi hoşuma gidiyor.
Başkalarından onay ve takdir beklemem.. Kendimden eminim çünkü.
Hayır beklemem ☺️
Evet böyle bir saçmalığım var haklısın
En kısa sürede kendi değerinin farkına varman dileğiyle 😊🌹
valla hocam yeni terfi aldım çok güzeldi :D
Tebrik ederim yeni statütünüzde başarılar dilerim 😊
Rica ederim
Nasıl:))
Önce kendimi takdir etmeliyim sonra başkası ne demisse belki kulak asarim
Başkalarının düşüncesini s*** bir moddayım şu an.
Hayir beklemem. Ben yaptiysam dogrudur
Beklemem hocam.
Beklentiler insanı bazen çıkmaza sürükleyebilir. Dolayısıyla en iyisini yapıyorsun arkadaşım 😊
Beklenti düştükçe mutluluk artıyor hocam haklısın 😊
Teşekkür ederim 😊
Hayır beklemem.
Hayır beklemem
hayır
İsim olmaz
zerre umrumda olmaz
beklemem
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?