İltifat aldığım zamanlar da oluyor, eleştirildiğim anlar da. Sonuçta hiç birimiz dört dörtlük insanlar değiliz. Doğru ve yanlışlarımızla insanız hepimiz. Kişiliğimizin iyi tarafları da vardır, kötü tarafları da. İyi huylarımdan dolayı insanlar tarafından iltifat aldığım zamanlar oluyor. Böyle olunca da kendimi mutlu hissediyorum. İnsanlar tarafından takdir görüyor olmak hoşuma gidiyor. Aynı şekilde bir hata yaptığım zaman, birine yanlış gelecek bir harekette bulunduğum zaman da, insanlar doğal olarak beni eleştiriyor. Yıkıcı ve kırıcı olmadığı müddetçe, her eleştiriye saygı duyarım. Yanlışlarımın farkına varıp, kendimi düzeltmek adına çaba gösteririm. Birini kiradak bir yanlış yaptıysam da, o kişiden özür dilerim.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
Her ikisini de alıyorum tatlım ya :D ikiside umrumdışı. Ne iltifat eden nede eleştiren olsun. Herkesler kendini düzeltsin, kendi yaptıklarını eleştirsin, ayna karşısına geçip az kendilerine iltifat etsin. Yerlerde sürünen özgüvenleri toparlanır belki. Çok sivri dilliyim bu günlerde, bak kendimi eleştiriyorum ya :D neyse uzun lafın kısası. İltifat alınca kızarıyorum sevmem ne diyeceğimi bilmiyorum, eleştiride öyle ağzı olan konuşuyor işte. Bunlarla mı uğraşacam
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Sanırım eleştiri alıyorum. Iltifat odaklı değilim. Hatta ıltifat benim ilgimi de çekmiyor. Çoğu iltifatı samimi bulmuyorum. Bu yüzden de hatırlama sürem çok kısa iltifatı Ancak boş beleş eleştirileri nedense daha uzun süre hatırlıyorum. Her ne kadar önemsemesem de bu böyle.
Daha sık iltifat sanırım. Eleştiri alsam da ne kadarını kendime aldığımı belli etmediğim ve bakış açımın tamamen o eleştiriye göre şekillenmeyeceğini net şekilde gösterdiğim için olsa gerek, pek sık duymuyorum. Eleştiri uslup yerinde ve empatik ise güzel bir yol.
Karşıt cins iltifat edecekse kalsın diyenlerdenim. Dostlarım iltifat ederse hoşuma gider. Eleştiriye olumsuz veya olumlu her zaman açığım ancak bu hoşgörü çerçevesinde olursa tabi.