sorum gayet açik ...namaz kilan bir sevgiliiniz olsun ister miydinizz
Bence gerçekten güzel olurdu
Olsa da olmasa da farketmez bana
Cevabımda gayet açık öyle olmasın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Namaz kılması büyük bir üstünlük sahibi olduğunu göstermez. İslam'ın şartlarından biridir. Yani kılmamak gibi, ya da kılmak istememek gibi bir lüksünün olması için " Ben Müslüman değilim" derse eyvallah. Ama Müslüman olmak istiyorsa namaz kılmak zorundadır. Bu ancak onu Müslüman kılar, takvalı olması için çok fırın ekmeğe ihtiyacı var.
Kılması ŞART!
ben kılıyorum..kılmasını isterim..kılmazsa da güzellikle anlatırım..hiç bir şekilde zorlama yapmam
masallah :)
:) eyvallah
tabiki isterim ne kadar güzel birsey Allah herkese nasip etsin insallah bir gün bende tekrar baslarim 5 vakit namazimi kilmaya Allah o evde bereketi huzuru hic eksik etmez. Ailemde ben haric herkes namaz kiliyor ve sükürler olsun ki Rabbim mükafatini veriyor huzurumuzda bereketimizde hic eksik olmuyor :)
gökten jesus gibi para mı yağıyor anlamadım
huzur ve bereket denince aklina bu mu geliyor yazik maneviyattan uzak büyümüssün sanirim
Eski bir soru ama eğer sevdigim adam namaz kılarak huzur buluyorsa neden olmasın yeterki bana propaganda yapmasın :) .İbadet allahla kişinin arasındaki bir bağ oldugunu düşünüyorum.Başkalarına baskı yapmadığı sürece kendisini ne yapmak istiyorsa yapsın.O nedenle A ve B arasında kaldım ama B seçtim.
Cevap
41Cevap
bu soru bı muslümana cok tuhaf bi soru ya...illaki istenir...bende namaz kılıyorum eşimde kılsın isterım...ama kılmıyosada yapacak bişi yok...içinden gelmesi gerek
şu istemem diyenler cenaze namazları kılındığında ne halde olacak acaba. isterim tabii ki. kılıyodu bıraktı. ben ondan daha çok üzüldüm. ramazan diye yeniden başladı hayırlısı inşallah :)
evet bana kaldı, bi sorunun war mı birader
aynen de öyle, bilmeden konuşuyolar işte. bi başlasan aslında gerisi gelir :) önce güzelce düşün et, ne zmn ne şekilde kılabilirm okulda/işte nerde ortam bulurum falan diye. kafanda her şeyi hallettikten sonra da uygulamaya geç. Allah yardımcın olsun :)
tabiki çok güzel olurdu :) inş Allahım nasip eder öyle birini
Allah korkusu olan, iyi bir müslüman olacaksa namaz kılan tercihimdir
ama her namaz kılan da iyi olacak diye bir şey yok
eğer bana yada bir başkasına gösteriş için kılacaksa hiç kılmasın.ama Allah korkusundan dini görevini yerine getirecekse böyle biriyle evlenmekten gurur duyarım yani.hatta ben namaz kılmıyorsam (ki kılmıyorum :S) bile benide namaz kılmaya teşvik edecek birinden bahsediyorum yani.
A dedim cünkü namaz klan insanın Allah korkusu olur bence öyle bir sevgili de ideal bir sevgilidir o insandan zarar gelmez..
Bundan daha güzel eş mi var ? Elbette isterim ancak kılmıyor diye de soğumam.
Elbette isterim ve şükürler olsunki sevdiğim insan dinine inancına düşkün namazını kılan biri.
Rabbim tüm iyi insanları iyi insanlarla karşılaştırsın.
sana da akıl fikir versin. fotoya bak hele.
Bir gün herkes ya namaza kılar yada namazı kılınır, Müslüman bir ülkede.
O yüzden kılsa benim için sıkıntı olmaz, kılmasa da bir şey diyemem pek tabii ama kılsa, hatta beni de alıştırsa fena olmaz.
Yine de içi güzel olsun, saygılı ve temiz birinin de başımızın üstünde yeri var :D
içinde Allah korkusu taşıyan insandan zarar gelmez.
+1
Müslüman ülkeler Müslüman gibi yaşamadığından dolayı bahsettiğiniz neden.
içinde Allah korkusu taşıyan dedim söze dikkat ederseniz müslümanım ya da müslüman ülklerede yaşıyor olmak Allah korkusu taşıdığının bi göstergesi olamaz.
Bende namaz kılan bir eşimin olmasını isterim ben imam olurum o cemaat :) inşaallahu teala
+1 :)
Benim sevgilim sadece cumaya gidiyor. ona da şükür :)
Din huzur mutluluk getirir. İnsanları daha güvenilir kılar. Huzur demek mutluluk demektir. İlişkileri sağlamlaştırır. Kesinlikle çok duygulandırıcı bir şey :) Sevdiğimin de kılmasını isterdim. Sadece aşk meşk değil her konuda konuşmak çok iyi olurdu.
ne kadar güzel bişey. benim eşim kılıyo. ben kılmıyorum. cumadan cumaya gidiyorum. ama kılmadığım için kendimi çok suçlu hissediyorum.
bi başlasan devamı geliyo biliyo musun :) ben de kılmıyodum, kız arkadşaım kılıyodu, çok suçlu hissediodum kendimi, aynen senin gibi cumadan cumaya gidiodum. ama bi başladım, şimdi ben bıraksam o beni brakmıyo :)
namaz kılsa tabiki çok güzel olur, ancak her namaz kılanda iyi niyetli olmayabiliyor be bunun örneklerini ne yazıkki gördüm. öncelikle içinde olsun, bilsin neyin doğru neyin yanlış olduğunu. içi iyi niyetliyse namaz kılması çok güzel bir artı olurdu.
Namaz kılıyorsa %90 içki ve sigara içmiyor demektir. Buda eşine daha çok zaman ayırması huzur ve mutluluğu getirir. elbette kılan olması tercihim. Ama kılmayan birini sevip sonra namaza başlaması da bir o kadar heyecan verici ve güzel olurdu.
"Beyni kapalı" olanlardan olacaksa istemem. Ama onlardan olmayacaksa süper, isterim tabiki. Oh ne güzel olur hemde.
olsaydı iyi olurdu. kılmıyosa birlikte başlardık :)
aa olur mu öyle şey 21.yy da yaşıyoruz ne namazı diyecek bazıları eminim kendi gibi yaşamayanlar ölsün zaten onlara göre
babam namaz kılan biri ve onun kadar yalan söyleyen şerfsiz insanların duygularıyla oynayan kızını eşini sokağa atan biri herşey namazla olmuyo neyse benim cevabım b . sonuçta benim için kılmıyo
bir insanın namaz kılması onla rabbimiz arasında bişey. kılmasını isterim
ama gerçek namazdan bahsediyorum ... kılsa ne güzel olur
ne kadar güzel olurdu ki.. evlendikten sonra esimle beraber namaz kilayim...
allah isteyen herkese öyle bir es nasip etsin.
amin
Bırakın isteyen istediğini yapsın abi sanane ya dini eğilimlerine göremi seveceksin...
yaradılanı severim yaradandan ötürü diyen güzel insanım nede güzel dışlarsın namaz kılmayanı.
Dindar olmasında sorun yok fakat dinci olmasında buyuk sorun var ben aagnostic im bana saygı duyacaksa farketmez namazda klabılır budistte olabılır yahudide sorun yok
ya bu agnostikleri anlayamıyorum tanrı var yok bilemeyiz diyorlar neye göre hareket ediyorlarr
illakı bıseye ınanmak gerekmez . şart da degıldır . sonucta gormedıgımız bişeye ınanmak ne kadar mantıklı ? Görmediğim birseye ınanıp ibadet etmek bana uygun bır felsefe degıl Tanrının varlıgını hıc kımse kesın olarak bılmıyor dunya hala sırlarla dolu bınlerce teori var bunlarla ılgılı bınlerce dın var dunya uzerınde hangısıne ınanacagımızı nasıl sececegız ?
agnosticler ınanmazlar dınlerı yoktur ama insanlara zarar vermez ve dogru ınsan faydalı ınsan olma cabasındadırlar yanı sapkınlıktan genelde uzak dururlar
sapkınlıktan uzak dururlar demişsiniz!..peki herhangi bir inanışa sahip olmayan bir insanın SAPKINLIK DAİRESİ nerede bitmektedir yada SAPKINLIK ETMENLERİ nelerdir diye sorayım ben size..malum sonuçta islama göre bir sınır bir hudud vardır..inancının derinliğinde inanç gerekliliklerini yaşarsın..peki siz neye göre belirliyorsunuz o halde?..
sizede saygım sonsuz lakin sizi bir men�'den var edebilen bir gerçeğe nasıl inanılmaz.
dedıgım gıbı bınlerce teorı var hangısıne ınanmak gerek bılınmez ve sapkınlık daıresı demışsın bızler ıyı ınsan verımlı ınsan olmayı amaclarız tabı herkes bır degıldır nasıl muslumanda hrıstıyanda sapkınlar varsa bızdede vardır elbet dedıgım gıbı ıyı ınsan faydalı ınsan olma onemlıdır bızım ıcın kurallarımız yok ama prensıplerımızde en onde ınsanlarasaygı gelır
Akıl ve sevgiyi de göremiyoruz.Akıl ve sevgi yoktur diyemeyiz. Sna kısa bişey yazıcam. Kuran insanın topraktan yaratıldığını söyler ve toprakta bulunan 6 saf element insan vücudunda 21. yüzyılda daha yeni keşfedildi. Bİraz araştırma yapmanı tavsiye ederim .Herkeste biraz iman vardır fakat bunun üzerinde toprak serpersen halin harap olur..:(
akıl düşünme yetisidir akıl sadece bı kavramdır lafta kullanılır ve tdk da belırtıldıgı gbı kımse kullanmaz , sevgi dedıgın sey ıse bır duygudur ve hissedilebilir bıseydır , brda saygım sonsuz falan dıyorsunuz ya zerre kadar saygınız yok burda sureklı yazanlar benım neden ınanmadıgımı bııraz ıman olsa falan fılaan bunları konusuyor bende sizin yaptıgınızı sıze yapayımmı tanrının bılınmeyecegını dinlerin yalan oldugunu anlatsam saygısız olsam hosuna gıdermı bence durmanız gerken yerı bilin
isterdim hatta allah korkan dini imanı olan işi meslegi olan ev geçindirecek bir erkekle evlenmeyi bana sahip olmasını isterdim
Bunu sormanız bile kabahat gibi...
Sanki namaz kılmak lüks bişeymiş de kılınca çok daha üst bir mertebede olunmuş oluyor gibi sezdiriyorsunuz.
içinden gelerek kılıyorsa tabi ki isterim o zaman bana örnek olur belki ben de daha gayretli olurum namaz kılmak için
önce dürüst olsun sonra gerisini ALLAH verir zaten ben nice namaz kılıpta cumaları oraya buraya gidenleri görüyorum önce kalp ve dürüstlük diyorum
namaz kılabilir kiliseye sinagog a gidebilir hiç farketmez dini inancı beni ilgilendirmez
arkadaşlar aramızda 8 adet beyinsiz ve embesil var cıkarı şu at gözlüklerinin hepinize ray-ban alacagım söz
olacaksa öyle olsunkim istemez ki heem beraber kılarız
Sadece sevgili değil hayatımı paylaşacağım kişininde dinine bağlı olmasını isterim...Daha huzurlu ve mutlu bir yaşam için..
benim namazıma orucuma dil uzatmasın kendide naparsa yapsın .
Namaz kılan bir eşim olsun isterdim.
Süpersin +1 :)
olur inşallah.. :)
sorun çok saçma . insan namazı kendisi için kılar . kılsa da kılmasada diğer partneri ilgilendirmz
elbette imanlı adam adamdır bee:)
isterdim ama sadece öbür dünyayla ilgilensin isterdim sadece namaz kılmaklada bitmez bu işler.
fark etmezkı kılarsada kendine kılmazsada kendine her koyun kendi bacağından asılır
Ne yapıyorsa kendine sonuçta kılsa da kılmasa da farketmez
aslında çok isterim ama olmasa da yapacak bişey yok.
Namaz dinin direğidir.Müminin miracıdır.Namaz kılan dinini yaşatmış , kılmayan ise yıkmış olur..:)
Beyni örümcek bağlamışlardan seçmeyeceğime göre, farketmez.
gittiğinde anlarsın bak bakalım o örümcekler sana napıcak :)
evet kılabilir ama akşam boğaza karşı benle rakı balık ta yapmalı
resmen saçmalamışsın yani
Dindar biri alkol nedir bilmez :)
hayırlı olsun kardesim benden seken 5 adet mal sana denk gelmiş seni eksileyenlere sesleniyorum cıkarın şu at gözlüklerini hepinize ray-ban alacam ula :)))) +1
kılsın hatta benide teşvik etsin...
olsun ısterdim olsun hatta
kesinlikleeee isterdim beyaa
tabi ki güzel ancak zorlada bir şey olmaz.
olsun olsun , beraber kılarız
çok isterim ne varki bunda
çok şükür kılıyor namazını (:
neden olmasın ki. tabiki olursa olsun isterdim...
Bir insan sadece dinden ibaret ise ölek o vakit.
A: Bence gerçekten güzel olurdu
Olsun.
bir kerecik de kapalı sorun.
:(
olmazsa olmazlarımdandır
Bos bos oturacaagına kılsın tabı..
Şakirt olmadığı sürece sorun yok.
isterim zaten kılıyor
ohhyyşş hani nerde ?
Olsa da olmasa da farketmez..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar