Herkes doğuştan iyi veya kötüdür ama aynı zamanda bunu öğrenir de sadece iyilerin aklı geç doğar diye düşünüyorum?

Hani iyi. Biri mı olmalı kötü mü diye düşünüyorsun ya. Sen kötülüğün doğasını henüz bilmiyorsun. Bak iyi olman aşamalı aşamalı kötü şeyler yasadıkça senin yanında olacak olan bişey. Ama birden kötü biriyle karşılasırsan iyi olmanın anlamı kalmaz. Sen çektikçe akıllanıyorsun. Birden aşırı kötü birini zaten anlayamassın. O gelecektendir adeta. Sinsilik yapar. Sen bunları bilmezsin. Sevdiğin ve önem verdiğin birinde bunu yaşaman lazım. Birden bana sinsi olan biri nekadar darbe verebilir? Ona karşı savunma yapmana gerek yoktur zaten. onlar duvarını kıramaz ama hasar verirler belki. Sinsi biri seni yenerse birden gelip de tanımadığın sinsi biri, iyi biri olmak mı önemli acaba diye sorguladıgın zamn hiçbir sonuç elde edemezsin çünkü iyiliğin aklı doğacak kadar öğrenmedm o geldiği kötü duyguları veamaçlarını. . ama iyi biri olmanın önemini bir şeyler yasadıkça anlayacaksın onun ne işler çevirdiğini bile gerçekten anlayamazsın çünkü onlar kötülüğğnn her zerresini bilir. . Bu sayede iyilikten aklın doğacak iyiliğin aklı doğacak. Onlar da kötülüğün aklını doğurdu zamanla oldu bu. Ama saldıran onlar.( kötülük) , Savunma ( iyilik) geç öğrenilir ama o da bir akıl çeşididir.
Bir süre sonra yapılamlara katlanamayacksın. iyilik ve akıl buradan doğacak. Şuanda akılsızsın çünkü kötülüğe cevap veremiyorsun çünkü iyi olduğun için akılsızsın... Çünkü saygısızlık yapana karşı akılsızdım. Sinsi olana da akılsızdım. Egolu ya da akılsızdım. Ama artk akıllıyım onlara karsı. iyiler de akıllıdır ama hile olunca kötüler kendini daha akıllı sanır. Ben bunu bu şekilde tarif ettim bilmem haklı mıyım. Yanisadece kötüler ve hile düzenbazlık yapanlar akıllıdır diye bir şey yoktur. Onlar bizden daha erken akıllanma süreci geçirir çünkü dünya kötülerin dünyasi bildiğimiz gibi gelişimini iyilerden çabuk tamamlarlar dalavere peşinde koşarken. İyiler de şoka ugrarlar tabiki kötü görünce ama bu zeki olmadıkları anlamına gelmez. Zamanla savunmayı öğrenirler. hatta saldırmayı bile öğrenirler.

Kötülüğün doğasını bilmiyorum amaçlarını gerçekten bilmiyorum savunmasız kalıyorum evet. Ama benim aklım da savunmadan doğacak. Savunma da zeka türüdür. İyiliğin aklı kötülüğün aklına karşı geç doğar. Ama iyiler akılsız değildir. Sadece ne işler peşinde olduğunuzu anlamıyoruz. Ama öğretiyorsunuz merak etmeyin.

Güncellemeler
+1 yıl
İyilik kötülük ve zeka üzerine deneme yazdım okur musunuz kendi yolunu çizmeye çalışan 20 yasında kimlik arayısında bir kızım.
Herkes doğuştan iyi veya kötüdür ama aynı zamanda bunu öğrenir de sadece iyilerin aklı geç doğar diye düşünüyorum?